Kalen! kalluppi: Oulu on...

Onko Oulu pimeä ja kylmä vai häkellyttävän kaunis talvikaupunki, ihmettelee Kale! kallupissaan, KUVA: Anne Talvensaari
Kale! 1.3.2018 7:00
Kale!

Oulun talvea moititaan liian pitkäksi, pimeäksi ja kylmäksi. Merenrantakaupungissa tuuli on kova ja Oulussa yleensä vastainen. Maaliskuu toi valon, mikä voi tehdä tepposet näille väitteille. Kale! ihmetteleekin kallupissaan, mikä se Oulu oikein on.

MAINOS

Kommentoi

No nyt on pakko sanua, että Oulusta on tullu kuppikuntasten kyläläisten pikkukaupunki. Ommaa parasta hakevat maalaiset hommaavat kunnan etuja vastaan joka paikasa. Tympäsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on ollut ennen pohjolan valkea kaupunki täällä oli paljon mukavia tanssi ravintolota jokaiselle joskus jotakin ja teatteri ja koulut ja toisille työpaikkakin ja kun on kotikaupunki lähikunnillekin jollakin tavalla niin tunsi itsensä oikein kotosaksi nyt se on muuttunut vieraammaksi monestakin syystä mutta mielestäni en ole kenenkään puolesta ajatteleva mutta tässä yksi syy muiden joukossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on pieni maalaiskaupunki, joka luulee olevansa suurempi kuin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei Kalea jaeta Länsi-Tuiraan? Olen ihan alussa saanut kaksi kertaa tämän mutta haluaisin jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on osa Suomea ja suomalaiset ovat Aira Kemiläisen tutkimusten mukaan Outo Pohjolan kansa ja pohtii ovatko he Mongoleja vai germaaneja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...Oikeustalon uusia sumppuja, joissa syvän veden kalat ♓ voivat kutea rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...Aldous Huxleyn Uuden uljaan maailman ja George Orwellin 1984 toteutuneen Animal farmin maailma ryyditettynä Katalonia, Katalonia reportaasilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...Robert Harriksen valtakunnan kolmannen salaisuuden todellisuuden päähenkilöiden pakopaikka Perämeren kaarelta löytyneiden arkeologisten todisteiden valossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on syvän veen kala, jota pyyvetään Hartaanselällä ja Nalskussa, vaikka saalis tuppaa jäämään eläskeleposeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tässä toinen oululainen. tuo kaupunni on tullut siitä, että uudellakadulla on ollut se paska kaupunni teksti kirjoitusvirheineen jo varmaan 40v. on oikealla puolella ennen hallituskatua heinäpäähän mennessä. taloyhtiö on yrittänyt sitä peittoon maalata ja aina siihen se uudelleen kirjoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta turiset. Savolaiset sanoo kaupunni ja täällä se on kaupunki. Joku Savon murrealueelta tullut aikoinaan sen siihen seinään kirjoitti ja sitä on sitten jankutettu jostain kumman syystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kaupunni on aivan outo ilmaisu ikänsä Oulussa asuneelle. Voisinpa sanoa ”Oulun kaupungisa”, kun tuo kieli taipuu geehen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

292 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image