Kalen! kalluppi: Onko sulla polokupyöräsä valot?

Kale! 16.11.2017 7:00
Kaleva

Joka toinen oululaispyöräilijä polkee ilman valoja, vaikka tieliikennelain mukaan valoja on käytettävä pimeän tai hämärän aikana. Valottomalle pyöräilijälle voi rapsahtaa 40 euron rikesakko tai kirjallinen huomautus. Kale! kysyy kallupissaan, onko sulla polokupyöräsä valot.

MAINOS

Kommentoi

Mitään valoa tartte. Jo pikkupoikana ajeltiin ihan säkkipimeässä, katottiin taivaalle, puurajat näkyivät, tie meni niiden välistä. Aika usein silti rytisi ojaan, mutta eiku uidemman kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun pyörässä on ihan tehtaalla asennettu valo, sellainen "näkymisvalo". Lisäksi tilasin Kiinasta "näkemisvalon", eli sellaisen jota voi käyttää valaisemattomilla osuuksilla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ov valot. Pittäähäm mun nähä ihan ko autollai aijjaisa. Monttuja oj ja hiekottamattomia aluveita. Saattaa olla välilä katuvalokki jostai syystä pimijänä. Monta syytä olla oma lamppu ja varapattereita matkasa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mullon petromaksi ku roikkuupi ohojaustangosa kiini. Jo näkkyypi valakia kauas pimiällä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Mulla on pyörässä pidike johon kiinnitän lampun ja otsavalo lisäksi minulla on ja eikö se ole riittävä valaistus joillakin vastaan tulevilla on isot todella kirkkaat lamput mitä lie lamppuja ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmana on. Häikäsen kaikki vastaantulijat. Siinäpähän siristelevät silmiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei valoja pyörässä, niin vaikka parinsadan euron sakko! Niin halpoja nuo ledi lamput ja näkee autoilija paremmin nuo pyörä koheltajat! Hyvä, että polliisi "kyttää"! Mutta ei, ennen sain 70-80 luvulla enemmän sakkoja työmatkoilla pyöräiltyä kuin auton hankittua! Mm Välivainiolla uudenvuoden aattona yövuoroon mennessä pyörän lampun dynamo ei räntäsateessa enää oikeen pyörinyt rengasta vasten kunnolla, niin nämä "nilkit" kutsui autoon ja yövuoron palkka meni, että on ne polliisit osaavia :( Satusetiä mielestäni.. no ehkä katkeruutta tuosta muistosta, mutta onneksi autolla voi ajaa miten tahansa ja ei kukaan huomauttele!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä nyt enää kymmenien vuosien takaisia asioita pahalla muistele, varsinkin kun poliisit tekivät ihan oikein. Ja hoxx, ei autollakaan voi ajaa miten tahansa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai pittää olla valot pyöräsä. Täälä Espoosa on aivan älyttömän pimiää,ku eioo lunta maasa. Siittähän voi saaha sakot polliisilta,jos aijaa pimiällä polokupyörällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku kirjoitti että ei tarvi pyörässä valoja kun on katuvalot.Typerä ajattelu tuolla ajatelutavalla ei tarvis autosakaan kun on katuvalot.Ei se ettei valoilla näe vaan että näkyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mullapa on valot pyöräsä ja moposa sekä heijastintakki aina päällä ja kesällä liivit. ottakaa oppia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan höpöhommaa valot pyörässä, lähes joka paikassa on katuvalot. Ja jossa ei ole, ei kukaan näe kuka ajo nurin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

327 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Luikuri-työnantaja yritti viilata linssiin

Kirjoittajan ensimmäinen lause alkaa: "Olin aikeissa vaihtaa työpaikkaa..." Joillakin on vain selkärangassa saakka sama ... Lue lisää...
Sisälukutaito

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image