Mainos

Kalen! kalluppi: Issäinpäivä vai läh­hei­sen­päi­vä?

Kale! 9.11.2017 7:00
Kaleva

Isänpäivä korvataan tänä vuonna muutamassa helsinkiläisessä päiväkodissa läheisenpäivällä ja syyksi mainitaan lapsen etu. Moni on pahoittanut läheisenpäivästä mielensä. Kale! kysyy kallupissaan, että issäinpäivä vai lähheisenpäivä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

lähheisenpäivä on, kuin äitienpäivä 2. eli eronneet äidit voi sitä juhlia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen päivää sitten vietetään, jos ei ole läheisiäkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kysymys, jos lähiomainen on vain viranomainen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen isä on sen oman juhlapäivänä ansainnut, kuten äiditkin. Läheispäivä voidaan ottaa jollekin muulle päivälle kalenteriin, tilaa kyllä on muulloinkin kuin juuri isänpäivänä. Oma isäni on kuollut jo kun olin pieni, mutta se ei minulle silti ole ongelma, että muut saivat/ saavat isänsä juhlia. Hyvää isänpäivä vaan kaikille isille ja papoille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä isänpäivän ja äitienpäivän vieton voi lopettaa. Äideillä ja isillä on syntymäpäivät, jolloin perhe voi heitä muistaa.
Jos tämä aiheuttaa pahaa mieltä jollekin, niin muistakaa, että paha mieli kuuluu joskus elämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin äitienpäivän voi myös lopettaa kokonaan sillä tuo läheistenpäivähän korvaa kaikki läheiset eikä kohtele ketään nurjasti eikä ahdistavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äitienpäivä läheisenpäiväksi myös. Yhdistetään ne? Sovitaanko ettei saa puhua edes vanhemmista, koska joku voi pahoittaa mielensä, ei lemmikistä, koska niitäkään ei kaikilla halukkailla ole ja taas on mieli pahana. Kotivakuutus terminä on myös kodittomia loukkaava. Ja juhannus johannesjohdannaisena on epätasa-arvoinen. Lapsista ei myöskään saa puhua, koska lapsettomille tulee paha mieli. Ja viattomien lasten päivänä viallisilla on paha olo.

Näin se lopulta, pieniä asioita paremmaksi tekemällä, mielensäpahoittaminen ja paha mieli loppuvat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeastaan läheisenpäivä-nimityksestä pitäisi myös luopua, koska kaikilla ei ole edes läheisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettavuuteen asti on menty näiden asioiden kanssa. Liikennemerkit pitää muuttaa sukupuoli neutraaleiksi. Ei saa puhua tytöistä ja pojista, vaan henkilöistä y.m. ja nyt ei saa viettää isienpäivää. Mitähän vielä keksii henkilöt joilla ei näköjään ole muuta elämää kuin miettiä tyhmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äiti on äiti ja isä on isä. Sukulaiset sukulaisia. Sitten vasta tulee läheiset ihmiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Isänpäivä korvataan tänä vuonna muutamassa helsinkiläisessä päiväkodissa läheisenpäivällä ja syyksi mainitaan lapsen etu. "

Jos näin käytetään lapsen etua perusteena, niin tällä perusteella pitäisiä poistaa Äitienpäivä, Joulu ja muitakin merkkipäiviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei kumpaakaan,jaksa sitä teeskentelyä kun nyrpeä teini pakotettu esittämään juhlapäivää lahjana tyyliin puoliksi syöty suklaapatukka ja siitä pitäisi vielä kiitellä,syön ennemmin kakkuni yksin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla ei ole läheisiä, joten pahoitin mieleni tästä uuskielisestä ilmaisusta läheisenpäivä. Vaadin, että päivää kutsutaan tästä lähtien pelkäksi päiväksi muiden joukossa. On myös huomattava, että toiset, tavanomaiset päivät saattavat pitää ylimääräisen määreen antamista yhdelle päivistä syrjivänä käytäntönä ja tästä syystä moinen on lopetettava.

Aion kirjoittaa aiheesta sosiaalisessa mediassa, tehdä asiasta kansalaisaloitteen ja tarvittaessa harkitsen asian viemistä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle ei saa puhua päivästä, koska sitä ei meillä Lappilaisilla näin kaamosaikaan ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se olis selkeintä luopua kaikista juhlapäivistä ja viikossa olisi 7 arkipäivää. Nimipäivät voi jättää niin ei kellekkään tule paha mieli. Kaupat on auki kohta aina niin mitäpä niillä sen enempää isän kuin äidin päivällä tekee. Nämä päiväthän taitaa olla markkinamiesten keksintöä, että kauppa käy. Siitä ei pääse mihinkään etteivät isät tai äidit voi iman perinteisiä toimia lisääntyä vai muuttaako joku senkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaiset kaupalliset keksityt juhlapäivät mukaanlukien kristillisyyteen puetut pakanallisperäiset juhlat tulisi lopettaa. Niistä hyötyy vain markkinatalous.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isän- ja läheisenpäivä. Nykyään on niin paljon uusioperheitä, että on hyvä seurata aikaa. Ydinperheet sitten viettävät sitä perinteistä isänpäivää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista aikaa en tahdo seurata. Se vie turmioon. Eronneet ja karanneet ja muuten tieltä vinksahtaneet on taas keksinyt uutta hömppää , vaimentaakseen omantunnon kolkutusta.
Lapsella on oikeus isänpäivään ja äitienpäivään!! Ehjä perhe on lapsen kehityksen kivijalka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

171
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
101
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
49
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
45
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
38
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
32
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
31
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image