Kalen! kalluppi: Ahistaako pimmeys?

Kale! kysyy kallupissaan, ahistaako pimmeys.
Kale! 7.12.2017 7:00
Kaleva

Oulun leveyksillä aurinko nousee tänään aamukymmenen jälkeen ja laskee klo 14:n jälkeen. Valoisa aika kestää vain nelisen tuntia vuorokaudessa ja päivien lyheneminen jatkuu vielä talvipäivän seisaukseen 21. joulukuuta asti. Kale! kysyy kallupissaan, ahistaako pimmeys.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Ei ahista,, juhannukselta alan odottamaan syksyä ja talvea... :) pihalle ja partsille voi laittaa valoja ja niitä on muidenkin kiva katsella pimeällä syksyllä... muistakaahan ulkoilla riittävästi ja joka päivä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ahista. Talavivalot, ne portellinpunaset ja muut pinkit, loistaa ympäri vuoje omaksi ja ennenkaikkea elläinten sekä naapuruston iloksi! Toki tuo toisen katuvarren mammahlö moitti ku ei ennää nouvatetta hyviä tapoja, nuorisoki on iha hunnigolla. Pyhäkirjaki siinä vilahti puhheenparren aikana. Kerroin häjissäni, että syyllinen valoihin on thaivaimoni, joka on budhalainen mutta silti määrätietonen, näissä valoasioissa ja muutenki. Minnoon kuitenki se maksuhlö. Tokasin mammahlölle että, nykynuoren tappaan, hankkikaa oma elämä. Ku seuraavan kerran tapaan ko. hlön pyyän anteeksi. mutta valot pallaa silti!!
On se niin tavatonta menoa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väsyttää se välillä, mutta pidän myös pimeydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on vain se että vuodenaikoihin liittyy muistot ja laitan valoa ja en halua mitenkään sen kummenmin sitä perustella pimeyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ahista, käy välillä kuukauven pari hörppään aurinkua😊 ansaittujen työvuosien jäläkeen! Halavemmaksi tullee ja pyssyy terveempänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka vuosi aina vain enemmän. Kun vain voisikin muuttaa edes talvipuoliskoksi Välimeren maisemiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa ne valonapit korville jos ahistaa. Joko niitä saa poistojen poistoista -95%:lla? :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yhtään , pimeys on voimavara minkä syksy ja alkutalvi antaa , tulee lumi ja jäät harrastuksineen, aivan upeaa aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kerkie tommosie ajattelemmaan ku oon aamuvarraisella ja iltamyöhään töessä. Palakasta ei oo liijon mittää takkuita riittääköse nipin napin aena seoraavaan tillii saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ahista. Tämä on vuoden parasta aikaa.
Keväällä se lisääntyvä valo ahistaa, pimennysverhot auttaa sentään nukkumisessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo yletön lumen mäskäys tuolta taivaasta ahistaa vain ja mikäli ahdistuksen sallii muuttua mässäilyhimoksi niin se sitten ahtauttaa suonia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pimeä vuodenaika on ihan kamalaa. Huomaan itsestäni, että olen paljon alakuloisempi ja ärtyneempi talvisaikaan. Olen luultavasti syntynyt väärään paikkaan.. Mutta oma kotisuomi olisi kuitenkin vaikea jättää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

65
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
49
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image