Kahavilla: Yhteisöllistä meininkiä Café Rantsussa

Café Rantsun tiimiesimiehen, Jani Alatalon (vas.) mukaan kahvila työllistää tänäkin kesänä kymmeniä oululaisia nuoria. Saif Hassoon on parhaillaan työharjoittelussa. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 27.5.2018 20:01
Maija Pylväs

Tuiran uimarannan Café Rantsu on avannut neljännen kesäkautensa. Sisälläkin riittää tilaa, mutta aurinkoinen terassi vetää paremmin tötterönsyöjiä puoleensa.

– Aina kun on aurinkoinen sää, porukkaa kyllä riittää. Onhan tämä Tuiran ranta Oulun toiseksi suosituin ranta Nallikarin jälkeen. Päivittäisiä vakioasiakkaitakin käy täällä kahvittelun lomassa Kalevaa lukemassa ja muuten vain rupattelemassa. Hyvin yhteisöllistä meininkiä, Café Rantsun tiimiesimies Jani Alatalo

Rantakahvila tarjoaa peruskahvilatuotteita voisilmäpullista pikkusuolaisiin. Tänä kesänä uutta on tötteröbaari: tuutteja ja puikkojäätelöä paikasta on toki saanut aiemminkin. Pullat ja piirakat ostetaan valmiina ja paistetaan paikanpäällä. Kesän aikana tarjolle tulee mahdollisesti myös salaattiannoksia.

Kahvilan toimintaa ylläpitää Puolivälinkankaan suuralueen Asukasyhdistys ry. Työntekijät tulevat TE-toimiston ja Oulun kaupungin työllistämispalveluiden kautta, mutta lisäksi otetaan kesäsetelinuoria. Tänäkin kesänä kahvila työllistää kymmeniä nuoria.

Juhannukseen asti kahvila on auki päivittäin viisi tuntia säävarauksella, mutta sen jälkeen aukioloajat pitenevät.

Yhteistyötä Café Rantsu tekee Oulun Saunaseura ry:n sekä Oulun Talviuimarit ry:n kanssa järjestämällä yhteisiä tapahtumia. Rantsun oma koko perheen tapahtuma järjestetään mahdollisuuksien mukaan taas elokuussa.

Puolivälinkankaan suuralueen Asukasyhdistys pyörittää Café Rantsun lisäksi kahta muuta toimintayksikköä. Paulaharjuntiellä sijaitseva, lounaskahvilanakin toimiva Artturintupa sai viime kesänä uudet tilat Välivainion yritystalosta. Puolivälinkankaan Nuorisotalolla järjestetään puolestaan tekemistä lapsiperheille.

 

CAFÉ RANTSU

Missä: Tuiran rannalla, Koskitie 58

Mitä: jäätelöä, kahvia, pullaa, limukkaa, karkkia, pikkusuolaista.

Avoinna: juhannukseen asti klo 12–17 (säävarauksilla), juhannuksen jälkeen klo 10–18 elokuun alkuun, elokuun alusta syyskuun loppuun klo 12–17.

MAINOS

Kommentoi

"Työntekijät tulevat TE-toimiston ja Oulun kaupungin työllistämispalveluiden kautta, mutta lisäksi otetaan kesäsetelinuoria. Tänäkin kesänä kahvila työllistää kymmeniä nuoria."

Voisin itsekin "työllistää" ties kuinka monta henkilöä, jos nämä tulisivat palkattomina.

Olkaapa yhteydessä TE-toimiston väki ja lähettäkää ilmaista työvoimaa tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ostan kahvipaketi ja voin laittaa termariin ja juoda sen jos kahvihammasta pakottaa ja eväät mukaan ja retkelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image