Kahavilla: Vohvelien valtakunta tarjoaa makeaa ja suolaista

Yrittäjä Pasi Kangaskortteen mukaan avajaispäivänä vohvelit menivät hyvin kaupaksi. Kuvassa myös työntekijät Alisa Sieppi (vas.) ja Vilma Honkonen. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 21.5.2018 19:24
Maija Pylväs

Valkean katutasossa, aitiopaikalla avautui toukokuun ensimmäinen sunnuntai makeita ja suolaisia vohveleita tarjoava vohvelikahvila, Vohvelikuningas.

Yrittäjänä toimiva oululainen Pasi Kangaskorte kertoo aiemmassa yrityksessään vohveleiden käyneen sen verran hyvin kaupaksi, että halusi keskittyä nyt pelkästään niihin.

– Lähdin katselemaan sopivia tiloja ja sain kuulla, että tähän olisi mahdollista päästä. Pistin sitten pyörät pyörimään, lähdin kehittelemään nimeä ja tuotteita, ja nyt on valmis vohvelien valtakunta, Kangaskorte kertoo.

Kalen! kokeiluun lähtee arkiaamun ratoksi suolainen vohveli savuporotäytteellä. Maussa ei ole valittamista, mutta annoksen kyytipoikana olleet pienet suolakurkut saavat jäädä tällä kertaa sivuun. Jälkiruoaksi maistuu makea vohveli mansikkahillolla, tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla. Kotitekoisenmakuiset annokset saavat kyllä pisteet.

Vohveleiden lisäksi listalta löytyy erilaisia täytettyjä leipiä, jäätelöannoksia sekä kahvia ja muita juomia. Kaikki vohvelit saa myös gluteenittomana ja tarvittaessa kotipakettiin.

Kangaskorte kertoo olevansa niin paikan omistaja, työntekijä kuin siivoojakin. Tällä hetkellä palkkalistoilla on kuitenkin yrittäjän lisäksi jo seitsemän työntekijää.

– Tykkään työllistää ja varsinkin nuoret tarvitsevat koulun ohella osa-aikaista työpaikkaa.

Vohvelikuninkaan aukioloajat ovat suhteellisen laajat: vohvelille pääsee arkiaamuina ja lauantaina vaikkapa heti yhdeksältä ja joka päivä paikka on auki vähintään iltakuuteen.

Vohvelikuningas

Missä: Valkean katutasossa.

Mitä: Makeita ja suolaisia vohveleita erilaisilla lisukkeilla, sandwicheja, jäätelöannoksia, kahvia ja muita juomia.

Avoinna: arkisin klo 9–21, la 9–19, su 11–18.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image