Mainos

Kahavilla: Mumin Kaffe avasi Tietomaassa – muumit tulevat esiin joka puolella

Mumin Kaffessa Kale! maistoi suklaa- ja maksikkakakkuja, kinuskipoppareita ja erikoiskahvit. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 3.3.2018 19:27
Kati Valjus

Tietomaan kahvila on muutama viikko sitten uudistunut. Se on nyt Mumin Kaffe. Mumin Kaffe on kaikille kävijöille avoin, eli sinne voi tulla, vaikkei olisi asiaa Tietomaahan.

Parhaimmillaan se on tietysti Tietomaa-päivän lomassa. Vitriineistä löytyy niin suolaista kuin makeaakin purtavaa, ja arkipäivisin tarjoillaan myös kevyt lounas.

Muumit tulevat esiin vähän joka asiassa: seinämaalauksissa, tuotteissa ja astioissa. Kahvittelija voi valita kahvilleen tai (Muumi-)teelleen mieleisensä Muumimukin, ja vitriinin tarjottavat tarjoillaan tietysti Muumi-astioista.

Tarjottimet ovat suloiset, pyöreät vaaleanpunaiset ja muutenkin Muumikahvilan visuaalisuus hivelee silmää. Joku voisi sanoa sitä läpeensä brändätyksi, mutta Muumithan kuuluvat suomalaisten suosikkihahmoihin vauvasta vaariin. Ei niistä voi ärsyyntyä.

Perheen pienimmät on otettu kahvilan valikoimissa huomioon mukavalla tavalla. Luomupillimehut, hedelmät, rusinaboksit ja muut pikkuväen pikkuvälipalat saavat erityisen peukun.

Leivoksia on tarjolla normaalikokoisten lisäksi myös pienempinä paloina, mikä muuten vähentää sokeriähkyn todennäköisyyttä myös aikuisella.

Valitsemme pienet palat gluteenittomia ja laktoosittomia suklaa- ja maksikkakakkuja, kinuskipoppareita ja erikoiskahvit. Pienistä kakkupaloista lähtee mukavasti makeannälkä ja erityisesti maustetut popparit saavat pisteitä. Yksinkertainen, toimiva idea.

Tietomaan korkea aula on kohtalaisen kolkko ja kakofoninen, sen huomaa jopa hiljaisina iltapäivän tunteina. Kahvilatila jatkuu peremmälle matalampaan saliin, jossa sijaitsee myös lasten leikkipaikka Muumi-pehmoineen, puolapuineen ja Muumi-kirjoineen.

Mumin Kaffe on ketju. Ensimmäinen muumikahvila avat­tiin Hel­sin­gis­sä lop­pu­vuo­des­ta 2016. Täl­lä het­kel­lä kah­vi­loi­ta on pää­kau­pun­gis­sa jo usei­ta. Li­säk­si ket­ju toi­mii Tuk­hol­mas­sa ja Ro­va­nie­mel­lä.

Kahvilaketjun on tarkoitus kasvaa aidosti kansainväliseksi, ja mikäpä siinä: Muumithan ovat joulupukin, saunan ja Suomi-designin ohella yksi kiinnostavimmista brändeistämme.


Mumin Kaffe, Nahkatehtaankatu 6.

Avoinna: Tiedekeskus Tietomaan aukioloaikojen mukaan. Ma–to 10–17, pe–su 10–18. 

Mitä maksoi: Minileivos 2,50 euroa, erikoiskahvi 4 euroa. Kinuskipopparit 2 euroa.

Kiitämme: Lapsiystävällisyyttä. Kahvilan valikoimista löytyy myös täysin sokerittomia vaihtoehtoja, ja leivoksia on saatavana myös lapsiystävällistä minikokoa.

Erityistä: Muumi-kahvilassa herkut nautitaan Muumi-astioista. Kahvia tai teetä ottaessa voi valita mieleisensä Muumimukin.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Itse olin pettynyt, hintataso korkea ja croisanttini oli selkeästi edelliseltä päivältä; juusto kovettunut, salaatti nahistunut ja kuollut hyttynen tomaatin päällä... ensi kerralla eväät mukaan kun mennään tietomaahan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö muumi ole ruotsalaisen kirjailijan tekemä hahmo .minä kaipaan tarzaniia ja janea ja muitakin hahmoja joita oli lapsuudessani että olisi kaikenikäisille ja jokaiselle aikakautensa suosikille että mitähän olisi viidakkopoika sun muuta mitä on elämänsä aikana vauvasta mummuun ja vaariin nuoruudessa ollut että pessia ja illuusia ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalustukseen olisi voitu panostaa, kuten muissa Muumikahviloissa. Samoin pientä kritiikkiä valikoiman niukkuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Tokiossa Shinjukun kaupunginosassa on Muumi-kahvila. Suosittelen piipahtamaan siellä, jos joskus paikan päälle eksyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Minä olen sitä mieltä, että eläkejärjestelmän tulisi kohdella kaikkia tasavertaisesti eikä mitään erityisjärjestelmiä tu... Lue lisää...
pienyrittäjä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image