Kahavilla: Lät­ty­kah­veil­la merellisessä miljöössä Hietasaaressa

Kahvila Poiju Hietasaaren Seelarissa tarjoilee lättykahvien lisäksi myös häikäisevän kauniin maiseman. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 2.6.2018 13:39
Maija Pylväs

Jos arvostaa kahvilassa maisemia ja lämminhenkistä asiakaspalvelua, kannattaa suunnata Hietasaaren Puomitiellä sijaitsevaan Kahvila Poijuun. Eipä lounaspaikkana toimivan Poijun tarjottavissakaan ole moittimista: listalta löytyy monenlaista hyvää lätyistä jäätelöannoksiin. Ravintoloitsija Antti Rautio kuvailee kahvilaansa rennoksi paikaksi, jossa tärkeää on asiakkaiden viihtyvyys.

– Tänne voi tulla uimaan, onkimaan tai vaikkapa sorsia syöttämään. Kesällä on myös kajakki- ja kanoottivuokrausta, Rautio luettelee.

Oulun Työväen Pursiseura Ry:n omistama paikka tunnetaan Seelarina, vaikka kahvilan nimi ja pitäjä ovatkin vaihtuneet vuosien varrella. Muina kuin kesäaikana paikka toimii tilausravintolana tarjoten juhla-, kokous-, tilaus- ja catering-palveluja.

Kahvilassa on noin 100 istumapaikkaa sisällä ja lähemmäs 50 istumapaikkaa terassilla merellisten maisemien äärellä. Lisäksi löytyy kabinetti ja saunatilat.

Rautiolla on alkamassa kolmas täysi kesä Kahvila Poijun ruorissa. Kahvilanpitäjäksi Rautio päätyi omien sanojensa mukaan sattumalta tutustuessaan pursiseuran puheenjohtajaan.

– Sinänsä isojen tilaisuuksien järjestäminen on tuttua aiemmilta aloilta, joten kahvilatoiminnan aloittaminen ei ollut iso kynnys, Rautio kertoo.

Raution mukaan kahvila tekee hyvää yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa.

– Halutaan yhdessä tehdä tätä Hietasaarta elävämmäksi paikaksi.

Kahvila Poijussa on viisi vakituista työntekijää, mutta kesäisin kahvila työllistää lähes 50 kesäsetelinuorta. Yhteistyötä tehdään myös oppilaitosten kanssa tarjoamalla työharjoittelupaikkoja.

Nykyään kahvila on osa ResQ Clubia. ResQ on sovellus, jonka kautta voi ostaa ravintoloiden ylijäämäannoksia ja saada niistä alennusta. ResQ:sta Rautiolla on vain positiivista sanottavaa, sillä se on toiminut hyvin.

KAHVILA POIJU

Missä: Puomitie 12 (Hietasaaressa)

Mitä: peruskahvilatuotteita, tarjolla myös lounasta klo 11–14.30

Avoinna: ma–to klo 10–17, pe 10–16. Kesäkaudella 4.6.–31.8. ma–to 9.30–20, pe 9.30–16

MAINOS

Kommentoi

Toimittaja, ei tuo ihan merelliseltä maisemalta näytä. Meri avautuu Hietasaaren toisella puolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään lintuja sinne EI SAA tulla syöttämään. Paikka on selvinnyt loistavasti ilman lokkeja useat vuodet, eli myös ulkona voi syödä.
Lintuja ruokkimalla saadaan lokit myös tuonne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhuttiin sorsien syöttämisestä ja se ei vielä tuo niitä lokkeja tuonne kun niillä on pöytä katettuna sen vesijättömaan toisella puolella torilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten voisi mutta enää en mene.
Nyt useita kertoja yritetty sukulaisten kaa jopa kaukaa mutta aina ollut yksitystilaisuus.
Miksi pitää julisteet tienvarressa jos kuppila aina kiinni?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole kiinni kuin viikonloppuisin ja ainakin minun viikossa on vielä 7 päivää niin jää vielä viisi päivää jolloin voi käydä kaupungin parhailla paikoilla kahvilla tai lounaalla ja vain kahtena päivänä viikosta paikka on kiinni ja se ei mielestäni ole silloin aina kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella maittavaa ruokaa ja monipuolist a. Palvelu kymppiplus. Myös yksissä häissä olen ollut ja hienoa oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image