Jenk­ki­fu­tik­sen kontaktit ja osumat kasvattavat suo­ma­lai­sen­kin sisua

Emma Lehtosen (vas.), Joonas Tainan ja Jenna Keräsen mukaan jenkkifutis ei ole sen loukkaantumisalttiimpi laji kuin mikään muukaan, mutta vähän pitää sietää, että välillä tulee mustelmia ja jossakin kolottaa. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 3.2.2018 18:04
Maija Pylväs

Kestävyyttä ja joukkuehenkeä. Muun muassa näitä ominaisuuksia odotetaan amerikkalaisen jalkapallon pariin haluavalta.

– Tässä lajissa otetaan kontaktia ja osumaa, joten siinä mielessä tämä kasvattaa sisua ja periksiantamattomuutta. Toisaalta kyseessä on myös viimeisen päälle joukkuepeli. Kentällä on 11 pelaajaa ja jokaisella on oma pelipaikkansa ja tehtävänsä, Oulu Northern Lightsin miesten joukkueenjohtaja Joonas Taina tiivistää jenkkifutiksen ytimen.

Naisten joukkueessa pelaavat Jenna Keränen ja Emma Lehtonen lisäävät, että pelipaikat jaetaan niin fyysisten ominaisuuksien kuin luonteenpiirteiden mukaan.

– Esimerkiksi hyökkäyksessä pelinrakentajalla pitää olla pelisilmää, kun taas keskushyökkääjältä vaaditaan kovaa tahtoa viedä joukkuetta eteenpäin, Keränen kertoo.

Naisten joukkueen uusien pelaajien yhteyshenkilönä toimiva, puolustuksen linjassa pelaava Keränen aloitti jenkkifutiksen vuonna 2014. Laitahyökkääjän paikkaa pelaavalla Lehtosella kokemusta on vain vuoden verran, mutta laji on vienyt naisen täysin mennessään.

– Vuosi sitten muutin Ouluun ja piti saada jotain kotiutumispintaa. Olin seurannut aiemmin Super Bowlia, joka näytti niin mahtavalta, että lähdin jefun kokeilukertaan mukaan.

Lehtonen vertaa jenkkifutista shakkiin, jossa on fyysiset pelinappulat.

– Jefussa käytetään paljon aikaa pelin suunnitteluun, mutta suoritus saattaa olla nopeasti ohi. Laji saattaa äkkiseltään näyttää aivottomalta rymistelyltä, mutta on äärettömän taktinen peli.

Super Bowl -bileet. Sunnuntaina 4. helmikuuta klo 20 alkaen 45 Special -ravintolassa (Saaristonkatu 12). Super Bowl LII -ottelu alkaa noin klo 01.30. Vastakkain New England Patriots ja Philadelphia Eagles. Maailmankuulussa puoliaikashow’ssa esiintyy tänä vuonna Justin Timberlake.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Pysykää hyvät nuoret kaukana näistä lajeista. Pikkuisen järkeä ja itsesuojelua päähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:16
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
8:10
Kuivuus jatkuu - hellepäivä etelään, pohjoisessa viilenee
8:00
Herra Hyrre on ensimmäinen hypokoira oikeussalissa – tarkkanenäinen koira haistaa verensokerin laskun ja kiikuttaa syyttäjälle välipalapussukan Tilaajille
7:00
Runsas ja koristeellinen on Oulun Kivikkokankaalla sijaitsevan kodin sisustus
7:00
Sielunsisaret elävät erillään – Kieslowskin elokuvaa myöhäisemmän esitysajan on saanut Juoksuhaudantie
7:00
"En halua pyörittää kelloa taaksepäin"– Uusi arkkipiispa vietti nuoruutensa kuuntelemalla kaukaisia radiokanavia, nyt tuo uskonnon takaisin uskontoon Tilaajille
7:00
Suomen siviilikriisinhallinta perustuu korkeaan laatuun Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image