Baarisa: 1bar on rakentanut drinkkejä Kaup­pu­rien­ka­dul­la jo 10 vuotta

Pekka Paurolan luotsaama 1Bar täytti 10 vuotta, mitä voidaan pitää suurena saavutuksena oululaisella baarikentällä. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 24.2.2018 18:41
Kalle Kvick

Kun menojalkaa vipattaa, Oulun Kauppurienkadulta ja sen läheisyydestä löytyy tarjontaa moneen makuun.  Valinnan vaikeus yllättää herkästi varsinkin silloin, kun ollaan liikkeellä isommalla porukalla. Ilmiö on tuttu myös 1barin toiselle yrittäjälle Pekka Paurolalle. Hän ei kuitenkaan näe, että kilpailu olisi välttämättä huono asia.

– On oikeastaan meidän kaikkien mestojen etu, että ihmiset voivat nopeasti siirtyä paikasta toiseen. Näin voidaan kunnioittaa koko ryhmän mielipidettä, Paurola toteaa.

Oulun katukuvassa drinkkibaari on näkynyt jo 10 vuotta. Pyöreät lukemat tulivat täyteen viime viikolla. Synttäreitä juhlittiin Paurolan mukaan koko viikon ajan. Pitkän iän salaisuudeksi hän paljastaa henkilökunnan, olohuonemaisen sisustuksen ja useat omaperäiset tapahtumat.

– Me ollaan aina oltu hieman erilainen mesta. Henkilökunta on ollut aina huippua. Minulla on tapana sanoa, että tila luo raamit ja henkilökunta luo asiakkaille hyvää tunnelmaa. Minulle on henkilökohtaisesti tärkeää, että voisin kuvitella itseni paikan asiakkaaksi.

Miten 1bari sitten syntyi? Paurola kertoo, että 1baria oli 10 vuotta sitten perustamassa kolme nuorta ja innokasta baarialan ihmistä. Kolmikkoa yhdisti samanlaiset ideat ja päämäärät. Kaikki kolmikon jäsenet tiesivät, millainen baari Oulusta tuolloin puuttui.

– Cocktailit edellä on menty alusta-alkaen. Se on ollut meillä aina se perusajatus.

Nuorison hyvä ja kohtelias käytös

Tiskin takaseinällä on alusta alkaen ollut esillä suuri drinkkilista, jonka edessä moni joutuu pähkäilemään tovin valintaansa. Suuri drinkkilista oli Paurolan mukaan yksi sisustuselementeistä. Kiristynyt tupakkalaki mahdollisti puolestaan viihtyisän sisustuksen.

– Kun tupakansavu ei ollut aiheuttamassa ongelmia, pystyimme tuomaan sisätiloihin useita sohvia ja muita huonekaluja, yrittäjä kertoo.

Asiakkaita 1barissa käy yrittäjän mukaan laidasta laitaan. Arkipäivänä tilat voivat täyttyä yhtä hyvin töistä palaavista ihmisistä kuin juhlivista opiskelijoista.

Vuosien aikana Paurolan silmään on pistänyt erityisesti nuorison hyvä ja kohtelias käytös.  Myös alkoholiin suhtaudutaan aiempaa vapaamielisemmin. Paurolan mielestä Suomessa edetäänkin hitain askelin kohti eteläeurooppalaista kulttuuria. Esimerkkinä hän antaa jouluaaton, jolloin hän on perinteisesti pitänyt ovet avoinna.

– Jokaisella on varmasti mielikuvia jouluaattoisin baarissa istuvista ihmisistä. Itse olen huomannut, että monet kaveriporukat tykkäävät tulla aattona yksille muistelemaan menneitä. Ylipäätään kulttuuri on muuttunut siihen suuntaan, ettei esimerkiksi työpäivän jälkeen oluelle tulevia katsota pahalla.

Tulevaisuuteen Paurola katsoo luottavaisin ja positiivisin mielin.

– Olen tällä hetkellä tyytyväinen tähän tilanteeseen, joten uuden baarin avaaminen ei ole ajankohtaista. Tilanne voi muuttua ehkä sitten, kun kotona olevat lapset kasvavat isommiksi. Baaritiskin takaa minua ei tulla saamaan pois edes sorkkaraudan avulla. Tykkään tästä hommasta niin paljon.

Ibar

Missä: Kauppurienkatu 5, 90100 Oulu

Avoinna: ma-to klo 18-02, pe-la 18-03 ja su 18-02

MAINOS

Kommentoi

Oulun paras paikka ja mukavin henkilökunta. Edes stadis ei oo parempaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein kiva, että Kaleva huomioi kovassa kilpailussa pärjänneen yrittäjän 10 vuotisen taipaleen. Kaarlesta ja muista vanhemmista baareista on varmasti artikkeleita kirjoitettu vuosien varrella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai tässäkö olikin kilpailu Oulun vanhimmasta ravintolasta? Ihme pelleilyä :D nyt puhuttiin nimenomaan 10v synttäreitä juhlivasta 1barista.. huhhuh mitä kukkahattutätejä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääpä käydä testaan, en tiennytkään että tuolta saa hyviä drinkkejä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Lassintalon laitospaikkojen alasajolle sinetti – 44 pitkäaikaishoidon paikkaa lakkautetaan
34
Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vahvistaa Pohjois-Euroopan turvallisuutta – tärkeä puheenvuoro julki molemmissa maissa
30
Oulun lautakunnilta tukea lapsiperheille: syksyllä kokeilu maksuttomasta kotipalvelusta, subjektiivinen päivähoito-oikeus halutaan palauttaa
26
Oulussa pankkiautomaatista nostettu väärennetyksi epäilty seteli olikin aito, mutta kulunut
25
24 vinkkiä karavaanareille – Millaisella ajokortilla saa ajaa minkäkinlaista vaunua?
24
Hammashoitoon tulee muutoksia Oulussa – aukioloaikoja on tarkoitus pidentää
13
"Mitä ihmettä USA:ssa tapahtuu?" – Yhdysvaltojen päätös vetäytyä YK:n ihmisoikeusneuvostosta herättää hämmennystä

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Unohdit lapsiperheet, palkansaajat, työkyvyttömät, yksinhuoltajat ja yksinäiset. Lue lisää...
HeikkiKoi

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image