Alek­san­te­rin­ka­dun poika aloittaa oululaisen Lauri Peisterän soolouran

Soolouraa virittelevä Lauri Peisterä, 29, työskentelee päivisin luokanopettajana ja tekee vapaa-ajallaan musiikkia. KUVA: Juho Karjalainen
Kale! 16.2.2018 20:50
Juho Karjalainen

Oululainen muusikko ja sanoittaja Lauri Peisterä, 29, julkaisi tammikuun lopulla ensimmäisen kappaleen tulevalta Aleksanterinkadun poika nimiseltä ep-levyltään. Ep:n ensimmäinen kappale Pidä musta kii syntyi ajatuksesta lähteä talven pakkasia karkuun.

- Se on hyvin kesäinen biisi ja se on kirjoitettu viime vuonna tähän aikaan, Peisterä kertoo.

Ep-levy on käynnistys Peisterän uudelle soolouralle. Hän on aikaisemmin kirjoittanut kappaleita vain englanniksi ja keikkaillut rokkibändinsä Laid Back Towniesin kanssa. Nyt Peisterä on halunnut tehdä englanninkielisen musiikin vastapainoksi suomenkielistä musiikkia.

 Peisterä sai idean suomenkielisestä sooloprojektista puolitoista vuotta sitten.

- Ajattelin, että nyt olisi kova juttu kokeilla tehdä suomeksi. Joskus parikymppisenä sanoin suomalaiselle musiikille ei, mutta se on kuitenkin oma äidinkieli, Peisterä pohtii.

Peisterä kertoo löytäneensä oman juttunsa varhain ja kehittäneensä itseään sen kautta.

- Mun juttu on rehellinen Suomi-rock ja Suomi-pop. Niissä on paljon meikäläistä ja aina olen tykännyt J. Karjalaisesta, Dave Lindholmista ja Olavi Uusivirrasta.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Tätä olen odottanut! Olin aivan epäuskoinen, kuinka alussa hänet tiputettiin Idolsissa. Niin samettinen miehekäs ääni. Jes, nyt tykkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

251 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image