Mainos

Ahkeruus toi tuhdit ansiot – Oulusta lähtöisin oleva Janne Naakka somettaa työkseen

Janne Naakka kertoo viihtyvänsä hyvin Helsingissä, mutta ajoittain hänelle iskee kaipuu Ouluun ystävien luokse ja kaupungin kahviloihin. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 1.12.2017 18:59
Kalle Kvick

Oulusta lähtöisin olevalle Janne Naakalle, 23, kulunut vuosi on ollut työntäyteinen. Vuoteen on mahtunut lukuisia tapaamisia, palavereita sekä kameratyöskentelyä ja kirjoittamista.

Ahkeralla puurtamisella Naakka onkin noussut yhdeksi Suomen menestyneimmistä sometähdistä.

Tie sometähteyteen ei käynyt hetkessä. Sosiaalisen median seuraajat, yhteistyökuviot isojen brändien kanssa ja oma vaate- ja korumallisto ovatkin vaatineet useamman vuoden pohjatyön. Oikeastaan työ käynnistyi jo vuonna 2009 nuorison suosimassa Irc-galleriassa.

– Isäni toi minulle Kiinasta ostetun kameran, jolla rupesin sitten ottaman kuvia galleriaan. Samalla kirjoitin omia kuulumisiani sinne, tuolloin vielä Oulussa asunut Naakka kertoo.

Persoonalliset kuvat vetivät puoleensa ihmisiä ympäri Suomen, ja seuraajat halusivat tietää lisää pohjoissuomalaisesta nuoresta miehestä.

Naakan mielestä tubettamisen etuna on tällä hetkellä se, että tubemaailma tulee selvästi blogimaailmaa jäljessä. Silmät on silti pidettävä jatkuvasti avoinna.

– En usko tämän menevän vielä pitkään aikaan ohi. Totta kai täytyy olla ajan hermoilla ja uudistua ajoittain, jotta katsojat säilyisivät.

Suurella työmäärällä on ollut luonnollisesti suuri vaikutus tuloihin. Marraskuun verotietojen mukaan yli 90 000 euroa tienannut sometähti muistuttaa, ettei verohallinnon julkaisemaa tietoa kannata tuijottaa liian sinisilmäisesti.

– On hyvä muistaa, että summasta menee iso siivu veroihin. Lisäksi nettisivut ja kamerakalustoni ovat kustantaneet minulle kymmeniä tuhansia euroja. Haluan tuottamani  aineiston olevan palkkani arvoista.

www.naag.fi

https://www.facebook.com/jannenaakka/

https://www.instagram.com/jannenaakka/

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mahtavaa että nuoret löytää luovuudella markkinarakoa. Eihän se tyhmä oo joka osaa omilla taidoillaan tehdä itselleen rahaa. Kateellisten panettelua ja vanhanaikaista ajattelua kaikki muu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ihanaa olla somen ulkopuolella eikä tarvi kytätä näyttöä, näkökin siinä huononee, fyysisiä ongelmia ei ole tutkittu vielä riittävästi. Kyllä ruumiillinen työ pitää vetreänä eikä nämä hömpötykset. Tämä on tätä aikaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voi Junnu ja Ukkeli, ajatelkaapa että tää kaveri ei ole rasittanut itseään ruumiillisesti varmaankaan hirveesti ja tehnyt just sitä mistä tykkää ja minkä parissa viihtyy, on itsensä "herra" ja vielä tienaa sillä hyvin.
Mielestäni raskasta työtä pienellä palkalla toiselle tekevät ovat tänkin perusteella ns. "häviäjiä", paikat kremppaa jo reilusti ennen eläkeikää, tuleva eläke jää niin pieneksi että sillä hädin tuskin hengissä pysyy...
Sen sijaan tää kaveri luultavasti ehtii tienata eläkeikään mennessä itselleen seitsen-numeroisen summan tililleen ja sen lisäksi kunnon eläkkeen...
Eihän tätä kaveria kannata haukkua tai kadehtia, minä ainakin nosta kaverille hattua siitä että on itse nostanut itsensä ns. "vihreälle oksalle" ja eihän hänelle kukaan väkisin maksa, miksi siis moitittaisiin poikaa ????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

natovaalit

Paavon valinta johtaa YYA-sopimukseen. Lue lisää...
Muttas

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image