Aloita uusi keskustelu

miten potkua simaan?

Aloittaja: simasuu Viihde 21.4.2017 13:39

Taas on se aika vuodesta, että pitäisi simat laitella kun Vappu painaa päälle täydellä voimalla! Auttakaapas minua arvoisat lukijat! Miten saan parhaiten ns. "potkua" simaan? Varmaan arvasittekin, että olen mallaksien ja viinaksien suurkuluttaja, eli tunnustan, olen melko juoppo vaikka ikää ei niin hirveästi olekaan. Hoituuko "voimasiman" teko hiivan ja sokerin yliannostuksella vaiko miten? Vaiko teenkö perussiman ja jatkan sitä sitten koskenkorvalla tai muilla viinaksilla? Antakaas kuulua hyviä ideoita! Kaupan simat on pissaa, niitä ei huvita juoda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 16 / 16 viestiä

Jos tämän vuoden vapuksi haluat vahvempaa simaa niin ainoa keino on käydä pitkäripaisesta ostamassa prosentteja. Kunnon väkevän siman tekoon pitää varata aikaa noin kuukausi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siman teko pitää aloittaa jo huhtikuun alussa laittamalla runsaasti sokeria n, 5kg 20 litraan simaa. Sekaan astiaan sitruunoita maunmukaan n. 2kpl. Antaa käydä vähintään 2 viikkoa normaali hiivalla. Turbohiivalla käy nopeampaa, mutta maku kärsii ja hajut leviää kämppään. Sitten kun on käynyt sopivaksi, niin pulloihin ja antaa olla pulloissa lämpimässä, että tulee hiilihappoja ja sitten kylmään ja antaa hiivojen laskeutua. Vappuna on sitten kunnon vahvaa simaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämäkään ei riitä, niin haetaan instrum liikkeestä tislaukseen sopivat laitteet ja lämmäytetään niillä sopivalla lukemalla, niin eiköhän ala 'liru' muuttumaan juotavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

4kg sokeria ja 6 sitruunaa. Ensin kylmään ja sitten pulloihin varovasti, ettei hiiva sekoitu. Korkit kiinni, niin saadaan hiilihappoa. Muutoin ok ohje.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos kiljusimaa tehdään, niin näin: 8 litraa vettä, 1 kg sokeria, 1/2 palaa hiivaa ja sima ainekset. Lämmitetään vesi max 42 asteiseksi. Ämpäri lämpimään paikkaan ja pyyheliina päälle. Annetaan olla 5 päivää. Jos on kiire, niin heti juomaan, jos on aikaa, niin ämpäri kylmään ja vuorokauden päästä pulloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaan siman saat helposti ja nopeasti, kun ostat Alkosta riittävän monta pullollista Koskenkorvan viinaa ja otat jokaisesta pullosta pitkän huikan ja täytät syntyneen tilan rusinoilla ja annat vetäytyä 15 minuuttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta kellertävää tuululasinpesunestettä. Menee täydestä simasta. Pikku pöhnässä juhannukseen asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä teen kaupan simapusseista, lisään vähän enemmän sokeria kuin ohjeessa, samoin kuivahiivaa, se siman hiiva ei riitä. Vrk käy, kylmään, on hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä tee simasta "kiljua".
Ihan normaalisti valmista sima ja kun nautiskelet niin gini on yllättävän hyvä lisä sen kanssa.
Pikku blöräys ginia lasiin niin maistuu,,,,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä ainakaan hiivaa lisää, alkoholi tulee sokerista, mutta siitäkin vain rajallisesti käymällä. Ohjeenmukainen hiivä riittää hieman isommallekin sokerimäärälle.
Hieman enemmän sokeria voit kokeilla, samalla käymisaikakin jatkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun haluan kunnon simaa, ostan pari litraa kirkasta alkosta, ja sitten marketista litran simaa.
Annistelu on seuraava:
Kaadan olutlasiin sitä simaa, ja snapsilasiin sitä kirkasta.
Sitten maistan sitä simaa,ja totean, ettei tämä nyt kummosta ole. Ja siitä snpsilasista sittn otan pieniä siivuja, ja unohan sen simalasin siihen pöydän laidalle.
Aamulla sitten huomaan se simalasin, ja maistan, jokos siihen on maku korjaantunut?
Hitto, miten suu tuntuukin kuivalle, ja se sima siinä, se maistuu ihan hyvälle, kun ne snapsilasit ja ne pullot meni huomaatta tyhjiksi!
Näin on sekin kaupasta ostettu hyvää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa tehä perussima. Kaupan litkut voi unohtaa. Sitten kun haluaa potkua niin sen kun lantrailee mielensä mukaan. Toki perussimaa täytyy tehdä reippaasti, niin että riittää kaikille.

Tieten jos haluat tehä kiljua esim. niin siitäkin ohjeet löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä vaan erehdy tekemään siman sivumakuista kiljua lisäämällä siihen hiivaa ja sokeria. Tee tavallinen sima ja terästä se ginillä jälkeen päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Pähkinä purtavaksi....

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi mamu nostaa niskakarvat pystyyn

Hyvä Bokre, saatat kärsiä ksenofobiasta, muukalaiskammosta. Kuten muutkin fobiat ksenofobia on irrationaalinen ja saatta... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

16.12.

Naapurit

16.12.

Fingerpori

16.12.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut