Aloita uusi keskustelu

Missä iässä olette alkaneet puhumaan lapselle Jeesuksesta?

Aloittaja: Natanael Uskonto 10.3.2018 08:59

Niin, mikä ikäinen lapsi on tarpeeksi vanha kuulemaan Jeesuksesta ja pelastuksesta? Missä iässä te olette ottaneet asian puheeksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 557 viestiä

Minä olen aina korostanut lapsilleni, että uskoi mihin uskoi on se aina yhtä arvokasta. Mistään Jeesuksesta tai pelastuksesta en ole erikseen ajatellut puhua, sen enempää kuin taivaaan oluttulivuoresta, tai erään kiinalaisen muinaisen sotaherran jumaluusasemasta. Kaikki nuo ovat kuitenkin asioita joihin jotkut ihmiset vakaasti uskoo ja sitä on kunnioitettava. Jos selität yhden uskon totuutena, pitäisi selittää samaan syssyyn kaikki. Voi tietenkin selittää uskovansa itse tietyllä tavalla, mutta lapselle pitäisi jättää tilaa tehdä itse omat valintansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää satuja : Lajien synty, Das Kapital, Maon punanien kirja, Leninin kootut teokset,

VT:ssä on hieno eroottinen satu - Korkea Veisu. Sananlaskut ovat täyttä asiaa ja Saarnaajakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivämiehessä oli taannoin hyvä artikkeli, jossa kirjoitettin siitä kun ihmiset ponnistelevat sen johdosta, että voisivat selvittää maailmankaikkeuden alun ja sen laajuuden. Ja siitä kuinka se alku tuntuu kiinnostavan loppua enemmän.
Sietäisi sen lopun kiinnostaa enemmän, sillä silloin sielun tila punnitaan ja tuomiot jaetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mitäpä sitä turhaan lapselle "pelastuksesta" alkaisi puhumaan. Lakkaisi lapsi nauttimasta elämästä murehtiessa tuonpuoleisesta. Kaikki me kuollaan ja lakataan olemasta, ei siitä matka jatku taivaaseen taikka muualle. Lapsena tämän lohdun jo ymmärsin ja elämä on ollut vailla yliluonnollista murhetta. Suosittelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo oli tyhjentävä viesti. Nyt ei kenenkään meistä kannata enään märistä esim kuolleiden läheisten perään. Tuolla logiikalla elämä on käytännössä illuusiota, jota ei ole edes olemassa. Kuollut ei tiedä, että joku hänen peräänsä märisee ja märisijä ei oman kuoleman jälkeen koskaan edes tiedosta eläneensä. Eli käytännössä koko elämää ei ole kenelläkään lopputulemana edes ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä vähemmän ihmiset ovat länsimaissa lapsilleen kertoneet Jeesuksesta, niin sitä huonommin ihmiset ovat voineet. Mielenterveysongelmia joka kolmannella nuorella... Koko yhteiskunta on muuttunut myös entistä sekavammaksi ja turvattomammaksi, kun arvotyhjiö on tullut kristinuskon tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekulaari humanismi ei ole mikään "arvotyhjiö". Sen sijaan "Jumala sanoi Moosekselle" on äärimmäisen typerä perustelu eettisille säännöille, sillä sekä Jumala että Mooses ovat sepitettyjä hahmoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

BGH 18.3.2018 21:24

Jos sekularisaatio olisi arvotonta, niin suurin osa eurooppalaisesta sivistyneistöstä tai älymystöstä olisi elänyt turhaan kehittäessään yhteiskuntia ja yleistä sivistystä jatkuvasti korkeammalle tasolle.

Kannattaa muistaa etteivät mitkään uskonnot voisi toimia rationaalisesti euroopassa ilman euroopan aikaisempien sukupolvien työskentelyä sivistyksen hyväksi juuri euroopassa.

Se että osaa lukea yksinkertaista mustaa teosta yksinkertaisien ihmisien edessä, ei tee yhdestäkään sen kirjan lukijasta sivistynyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään ei tapahdu Jumalan sallimatta, joten jätetään tämä asia Hänelle, joka on järkemme ja tunteemme yläpuolella, mutta hänen seurassaan kaikki kirkastuu ja selvämme eteenpäin voittajina perille taivaaseen asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sori vaan mutta minulla on oikeus ja velvollisuus kyseenalaistaa väitteet joilla yritetään alistaa ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset uskoo,mitä lukee ja toiset mitä näkee!
Meillä Lapsille luetaan vain satuja,ennen nukkumaanmenoa!!
Uskonasiat ovat Suomessa henkilökohtaisia.Vain Kirkoissa asiaa voi käsitellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noita satuja tarvitse kenenkään lapsille syöttää. Kertoo oikeata tietoa maailman synnystä, paljon hyödyllisempää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kvanttigravitaatio ja kosminen inflaatio ovat sen verran vaativia aiheita, että vain harva alle kolmevuotias kykenee vastaanottamaan niitä. Jeesuksen rakkaus, mikä ensisijaisesti ei ole mikään maailmanselitys, on skaalautuva ja vastaanotettavissa ilman abstraktin kognition kehittymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kerropas nyt meille kaikille mistä aika, materia ja luonnolait tulivat? alkuräjähdykseenkin tarvittiin se massa eli energia ja jokin syy... noooo... rohkeasti vaan se oikea tieto kaikille tästä perimmäisestä syystä. (Luoja eli universumin ulkopuolinen ja siitä riippumaton (yliluonnollinen) entiteetti on edelleen paras selitys, jumalaksi useimmiten kutsuttu...)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No höpöhöpö, katso hawkingin sarja aiheesta. Ei siinä taikuudesta puhuta eikä niitä tarvita alkuräjähdykseen.
Se että jaat saarnamiesten käsityksen ei tarkoita että, meidänkin pitäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon asiat ovat tyhmille ihmisille tarkoitettuja valheita, sellaisille yksinkertaisille jotka eivät pysty ymmärtämään tieteellisesti miten maailman kaikkeus on syntynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työkkärille ei mene jakeluun; en halua puhelinmyyntityötä!

Tuo ''puhelinmarkkinointi'' on rikollista - pahimmillaan kotirauhan - häirintää, joka on kiellettävä lailla. Lue lisää...
ei ole työtä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut