Aloita uusi keskustelu

Miksi tunget ladulle kävelemään?

Aloittaja: Hiihtäjäh Urheilu 16.4.2017 08:41

Ladut ovat edelleen loistavassa kunnossa, vaikka huhtikuu on jo puolivälissä. Kiitos vain kaupungin väelle!

Mutta miksi, miksi tungette ladulle kävelemään tai juoksemaan ja polkemaan pohjan montuille? Jälki on mahtavaa varsinkin jos polkeminen tapahtuu iltapäivällä ja on jo plussalla: aamulla pohja on kuin kivikova pottupelto. Välillä kenkien mukana on tuotu ladulle hiekkaa, joka tekee karmeaa jälkeä suksien pohjille.

Pahimmassa tapauksessa mukana on säntäilevä koira kymmenmetrisessä narussa.

Eli kertokaapa nyt te ladulla kävelijät miksi se (yleensä) lähistöllä tai jopa vieressä kulkeva pyörätie ei kelpaa?

Olisiko aivan mahdotonta odottaa vielä hetki, ei tuo hiihtokausi enää kauaa kestä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 29 viestiä

Nyt hankikeleillä kestää kävellä koiran kanssa ihan mistä vaan. Ei tarvitse muiden latuja polkea. Suojasäällä kannattaa pysyä auratuilla teillä, koska latukaan ei kanna kävelijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alä mollaa sairaita, kävelijöillä on dementia, on nääs sukset unohtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Murtsikkaladut eivät ole hyvässä kunnossa, kaupungilla kun ei ole kalustoa, millä voisi kunnostaa jäätyneen uran. Luistelu baanaa kyllä hierotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeestaan voisin itse kysyä samaan kun nää hiihtäjät tunkee kesällä maantielle ja pahimmat pyörätielle/kävelytielle. Siis hiihdetään koko tien leveydeltä ja aiheutetaan vaaratilanteita kun lasten päiden vierestä sompakot heiluu! Ei hyvä. Eivät malta odottaa talvea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet ihan oikeassa ja siksikään ei kannata lähteä ladulle toikkaroimaan ilman suksea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minä kävelen missä ja milloin vain. Siihen on turha tulla kenekään suksimiehen uhoamaan ja uhkailemaan tai huomaa kohta hiihtävänsä lylyllä ja kalhulla, suksisauvan pätkät käsissään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

viimeeksi etsimässä avaimiani. Räkää niistäessä nenäliinän mukana putosiva. Jalkapelillä löytyivät, hiihtäen tuskin. Siksi.
Ps. Olet oikeassa, että se muita hiihtäjiä kiinnostaa. Eräskin sammunut tähti alkoi näytellä poliisia. En kertonut syytä. Sanoin että ammu jos sinulla on ase mukana. Totosta peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei mene ymmärrykseen ihmisten typeryys. Kauhean katkeria ollaan, kun verovaroin pidetään latuja yllä ja väen väkisin tungetaan just sinne laduille kävelemään. Oulussa on yli 600 km pyöräteitä, joita voi kävellä sekä meren jäällä (mikä sen mahtavampaa) tai joissakin paikoissa vielä järvienkin jäillä saa kävelynautinnon. Mutta ei, sinne laduille vaan pitää päästä hiihtäjien kiusaksi. Itse en edes harrasta hiihtoa, en siksi tätä asiaa puolusta vaan siksi, kun sapettaa ihmisten tyhmyyyyyys....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mikset mene hiihteleen sinne jäälle ? Täällä alkaa oleen kaikki muut ahtaalla paitsi hiihtäjät ja frisbeegolfaajat. Muut ei mahdu mihinkään enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten sanoin, Oulussa on yli 600 km pyöräteitä, luulisin löytyvän siitä jokaiselle mieluisan reitin, ettei tarttis hiihtäjien haittana laduilla pyöriä. Ja onko nimim. Mene itse merelle sinulla ymmärtämisen kanssa jotain ongelmaa? Kerroinhan juuri, että itse en hiihdä! Sen sijaan käyn aina vapaa-aikoinani nimenomaan Meren Jäällä Kävelemässä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olinpa just hiihtämässä ja muutamat satametriset oli kengänporkkaamaa rosolatua. Muuten ladut ovat tip top, mutta mikä saa porkkaamaan, ladun reunassa olisi tilaa, mutta ei...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just mietin tuota asiaa hiukan toiselta puolen.
Mikä saa ilmaiseksi hiihtävän tuulipukuhemmon komentelemaan toisia ihmisiä jotka maksavat esim vaunupaikoista, laskettelusta, kelkkareiteistä jne jne. Liikkuminen latujen läheisyydessä on jatkuvaa kyttäämistä hiihtäjien takia. Minusta nuo ladut on omituinen jäänne, joka saisi maksaa käyttäjien mukaisesti ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Latujen kunnossapito maksetaan verovaroista.

Jos haluat, että käytöstä maksetaan suoraan, niin se kyllä sopii. Mutta sovitaan samalla, että kaikesta muustakin maksetaan käytön mukaan todellisten kulujen mukaan. Esimerkiksi kertakäynti uimahallissa maksaa todellisuudessa jotain aivan muuta kuin kolme euroa.

Oulussa on loistava pyörätieverkosto, kävelijöille yms on kyllä lääniä. Ja "ladutkin" on kaikkien käytössä käytännössä noin seitsemän kuukautta vuodesta.

Ei tämän pitäisi olla niin vaikeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niimpä maksetaan verovaroista. Virkamies joka saa palkkansa verovaroista on velvoitettu toimimaan kunnioittavasti kansalaisia kohtaan jotka yhteisvastuulla maksaa hänen palkkansa. Vähän sama homma...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyörätiet ovat kovapohjaisia ja kävely käy niveliin. Lisäksi, useimmat pururadat ovat luonnon keskellä. Virpiniemi on hieno paikka hiihdellä, laduilla ei kävellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut