Aloita uusi keskustelu

Onko ilmastonmuutos puheet huijausta?

Aloittaja: limingan mies Tiede ja luonto 22.1.2012 10:58

Sitä epäilee jokainen joka vähänkin tutkii säätietoja 1000 vuoden ajalta.Vaihtelut on niin suuria.Ei tartte mennä kuin viime talveen niin ei kukaan puhunut kasvihuone ilmiöstä.Ensi viikolla taas ne puheet hyytyy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 32 viestiä

Yritetäänpä ymmärtää. - Ilmasto vaihtelee ja ennen kaikkea säätila vaihtelee. On lyhyitä kylmiä ja lämpimiä jaksoja. On ollut lyhyitä ja pitkiä jääkausia. Kaikilla näillä ilmiöillä on ollut omat erityiset piirteensä. Niin on myös nykyisellä ilmastonmuutoksella. Ilmastonmuutoksen havaitsemiseen tarvitaan riittävän pitkä aika. Emme voi muutaman vuoden säätietojen perusteella tehdä ilmaston muutosta koskevia paikkansa pitäviä päätelmiä. Varsinkaan, jos tiedot ovat vain kotinurkilta. Suurimman osan meistä täytyy vain uskoa, mitä muut ovat saaneet laskettua, koska tietomme ja taitomme ei riitä selvittämään valtavasta tilastoaineistosta, mitä ilmastolle tapahtuu.

Kuka hyötyy huijauksesta ja kuka on huijannut? -Siitä voit vähän päätellä, kuka huijaa ja miksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huijausta on. Aiemmin puhuttiin ilmaston lämpenemisestä, mutta kun ei lämpekään, niin vaihdettiin sujuvasti muutokseksi. Se on ainakin jatkuvaa. Ihan sama oliko kylmä tai kuuma, aina on muutosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se kumminkin ole niin että ilmastotutkijat tekevät hommaansa yhteiskunnan varoilla? Sopivia uhkakuvia luomalla saadaan kivasti lisärahaa omaan tutkimukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuota ihmisen osuutta ei kylläkään ole aukottomasti todistettu. Tuo 97% voipi sen sijaan tarkoittaa yksimielisyyttä siitä, että ilmasto lämpenee. Mikä voi hyvinkin olla totta. Eri asia on, että voiko siihen ihmiskunta mitenkään vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Miten joku voi olla näin pihalla? Veden happamuusasteen mittaaminen ei ole mitään rakettitiedettä. Ongelman pahentuminen vältettiin 1980- ja 1990-luvuilla tiukentamalla teollisuuden päästörajoituksia. Rikkidioksidipäästöjä on saatu Euroopassa vähennettyä noin 70% 70-luvun tasosta. Tämä on eräs ympäristönsuojeluliikkeen hienoimmista saavutuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja puhuu jälleen löperöjä. Ilmastoa tutkivilla tieteilijöillä on vuonna 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta noin 97% konsensus. Ilmastotieteilijöillä ei ole mitään syytä huijata tutkimuksissaan. Kannattaa muistaa, että ilmastotutkijat eivät ole vastuussa median maalaamista uhkakuvista tai poliitikkojen tekemistä päätöksistä. Heidän tehtävänä on tieteen keinoin selvittää asian oikea laita. Salaliittoselitykset ovat sulaa hulluutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sillä rahastetaankin  Suomeakin  kaikenlaisin direktiivein ja koijjarit vievät rahat liiveihinsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On samantekevää mihin uskot, mutta ilmasto muuttuu ihmisestä huolimatta. Lämpimiä ja kylmiä kausia on tullut ja mennyt ennen ihmistäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Limingan mies puhu juuri sellaista johon hänen ymmärryksensä riittää. Ilmaston muutos ja paikallinen sää ovat ihan eri asioita. Vaikka ilmasto muuttuu, niin siitä huolimatta voi olla pakkasia ja muita ääri-ilmiöitä. Sää ja ilmasto ovat ei asioita. Vaikka ilmasto muuttuu, niin paikallisesti voi olla pakkasia. Koko ajan on puhuttu ilmastonmuutoksesta vaikka oli pari oikeaa talvea välissä. Jos ymmärryksesi riittää, niin sanon sinulle että tällä hetkellä jäätiköt sulavat molemmilla napa-alueilla yhtäaikaa ja sitä ei ole ihan vasta sattunut. Ehkä puheet hyytyy limingan ukkoporukassa, mutta ei siellä joissa asia ymmärretään oikeasti. Joten eiköhän ole viisasata, että sinä et puhu 1000 vuoden säätiedoista yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisiä on vuosisatoja peloteltu ja ängetty samaan muottiin, uskonnon varjolla. Nyt kun se ei toimi enää 2000 luvulla, on pelotteet muuttunut ilmastonmuutoksilla, lintu/ sikainfluenssoilla yms maailmalopuilla. Ilmaston muutos on ihan vaan maan ja auringon omia sykleja. Joka vaivautuu ottamaan näistä sykleistä selvää, nauraa näille paskapuheille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huijausta koko puheet ilmastomuutoksista. Oli 50-luku ja jouluaamu vettä tuli taivaantäydeltä, eikä kukaan puhunut että olisi ilmastomuutos kyseessä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tyytyväinen ilmaston kehityksen suuntaan mutta en puhu asiasta vaan olen salaa tyytyväinen.(Vinkkeli-ja karvalakkikauppiaat ei välttämättä ole yhtä tyytyväisiä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ote Mantrasta - Kataisen hallitusohjelmasta.

"Suomea rakennetaan .. ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijämaaksi. Hallituksen tavoitteena on tehdä tulevaisuuden Suomesta hiilineutraali yhteiskunta." Ts. maksoi mitä maksoi, sun kustannuksella - meidän kustannuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei välttämättä rahastusta. Asialla myös uskonnollinen aspekti. Ennen pelättiin maailmanloppua, 70-luvulla ydinpommia, nyt ilmaston muutosta ja tulevaisuudessa jotain muuta. Uhkakuva kuuluu uskismiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

149 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

Minä en ole Paavolla sen enempiä vouhkannut ja aioinkin äänestää häntä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kun otit asian/asi... Lue lisää...
vouhkaampa minäkin, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut