Aloita uusi keskustelu

Laurilta (10.8.) laumaan - Perttulilta peräti pois

Aloittaja: ygs mamma Tiede ja luonto 10.8.2013 17:26
Näytetään 1 - 8 / 8 viestiä

Tulipa loppukesien lapsuusmuistoja ihanasti mieleen tuosta Laurinpäivän sananlaskusta. Mummoni opetti sen minulle jo 1950-luvun lopulla kun haara- ja räystäspääskyset kisailivat parvina taivaalla ja puhelinlangoilla. Yöaikaan nähtiin elosalamoita. Jyrinää niistä ei kuulunut, välähdykset vain kaukana näkyivät. Kuulaina aamuina pyyemo opetti kuusikossa viheltäen poikuettaan. Päivällä puimakone ryskytti leikattua ohraa ja puimamiehet hikoilivat. Äiti leipoi mustikkapiirakkaa keräämistämme marjoista. Aikaisin aamulla koettiin velipojan kanssa rapumerrat usvaisella järvellä ja illalla mentiin ongelle. Laulurastas nousi ison rantakuusen latvaan ja luritti säkeensä tummenevaan yöhön pitkin järvenselkää. Kalle Anttilan postimyyntiluettelot tulivat jakoon ja niistä katsottiin lapsille pian alkavaa koulua varten hankittavat kamppeet. Tässäpä joitakin elokuisia muistoja Sisä-Suomen maaseudulta 60-luvulta. Kekkonen oli presidentti ja Johannes Virolainen ministeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana muistelo lukea - kivaa luettavaa - kiitos Sinulle. Näin me tuemme toisiamme tässä elämässä/juttutuvan kautta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laurinpäivän aikoihin aloittivat, joskus ennen van,n metsälintujen metsästyksen.
Silloin kun metsästys oli pääasiassa ruoanhankintaa, eikä niinkään harrastus.
Nykyisin se alkaa kuukautta myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kyllä vanhalla kansalla on ollut hyvät sanonnat, kyllä. Pullasorsatkin ovat kasvaneet jo isoiksi ja kohta alkaa paukkua...
.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhoksen Kylmälän kylässä oli lentänyt noin 50 joutsenta parvena. Ihmeteltiin kaverin kanssa. Ovatko ne liian aikaisessa.Olikohan vanha sanonta jos joutsenet lähtee aikisin. Tulee myös syksy aikaisin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen havainto tuo joutsenten kokoontuminen jo, tosin keltaisia lehtiäkin on jo ilma-lennossa ja maassakin aika paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut