Aloita uusi keskustelu

Magneettikuvaus, paniikki iski!

Aloittaja: Hirveä kammo! Terveys ja hyvinvointi 19.1.2014 12:49

Ei tullut mitään magneettikuvauksesta, selin työnsivät ahtaaseen putkeen, muutama sentti ilmaa kasvojen päällä. Valtava paniikkikohtaus, miljoonien vuosien evoluutiokehitys vei voiton järjestä 100-0. Vielä illallakin vapina päällä.
Miten sinä klaaraat tuollaisen ahtaanpaikan kammon?
Miksei siinä putkessa voisi olla vatsallaan, pää sellaisessa hierojan reikätyynyssä? Tahi miksi se putki ei voisi olla lyhyempi, jolloin ainakin joidenkin kehonosin kuvauksessa olisi ylävartalo ulkopuolella? Miksi putki ei voi olla väljempi?
En edes osaa hävetä, sen verran voimakas kokemus se oli. Mieluummin henki pois kun siihen putkeen enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 138 viestiä

Konttasin kerran noin 20 metriä pitkän tierummun, joka kulki nelostien ali ja rumpu oli niin ahdas, että hartiat ottivat kiinni koko ajan. Hieman meinasi hiostuttaa, kun rumpuputken keskivaiheilla yksi rummuista oli painahtanut niin pahoin, että juutuin kiinni. Vääntelehtimällä, vartaloa jännittelemällä jä löysäämällä sain itseni lopulta irti ja sain tien alitettua. Parikymmentä vuotta myöhemmin kävin "pää edellä" magneettikuvissa ja reissu ei tuntunut miltään, sillä sain valita musiikinkin kotimaisen tai ulkolaisen väliltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän minua hirvittää olla ahtaassa hississä tai lentokoneessa, kuin magneettikuvauksessa. Hissi voi jäädä välille ja sieltä et niin vain pääsekkään heti pois. Jos paniikki iskee lentokoneessa, niin ei se laskeudu sen takia heti maahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla kans oli ennakkopelko. Antoivat rauhoittavan tabun. Kaveri tuli mukaan pitämään varpaasta, peilistä näin kaverin koko ajan, mielimusaa kuulokkeista. Ei ollut kerrassaan mitään hätää. Kaveri sanoi, että oli pyytänyt putkeen menon jalat edellä. Hyvin oli mennyt kun selkää kuvatessa pää jäi ulkopuolelle. On olemassa avomalleja yksityisellä. Niiden kuvan laatu ei riitä esim. aivoihin, luihin vaan. Hoitajat oli niiiiin herttasia. Kiitos OYS.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyydä sedaatio ensi kerralla.
Kyllä ahtaanpaikankammo taitaa olla vain yksilöllinen psykologinen juttu, josta kärsii kohtalaisen pieni osa kansasta, eikä mikään evoluution tuotos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kevyt meikki, ei paljon poskipunaa sopii myös magneettikuvauksiin. Esimerkiksi Lenitalla meni poskipuna överiksi keskusteluohjelmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy olla korvienvälissä paha vika jos tuollaisesta tulee pelko, voi hyvät hyssyrät sentään.
Itse olen pariin kertaan ollut siellä ja kuvattiin varpaista päälakeen saakka, ei mitään ongelmaa, voisin käydä vaikka joka päivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimim. "No joo", väitätkö, että jos henkilö ei ole juuri sellainen kuin sinä - joka et ilmeisesti pelkää koskaan mitään - tarkoita sitä että ihminen on korvanvälivikainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuleppas "no joo,," älä yhtään pilkkaa ihmistä joka saa tuossa putkessa paniikkikohtauksen, se on hirveä tunne.
Toivotaan että sinullekkin löytyy joku elämän kohta jossa tulee paniikki kohtaus niin tiedät että miltä tuntuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata arvostella toisaalta ihmisiä paniikissa. Jospa itse kokisit paniikkia niin et puhuisi mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on ahtaan paikan kammo. Mutta MRI:ssä teen niin, että muutaman kerran vedän syvään henkeä, rauhoitun ja ei kun sisään. Itse tykkään koneen äänistä. Kuuntelen monesti muuna aikana Youtubesta MRI sounds -äänitettä ihan huvikseni. Minulta löytyi vakava sairaus, joka kuitenkin saatiin kuriin, kun osattiin antaa täsmähoitoa. Siksi suosittelen lämpimästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut mitään ongelmaa olla putkessa, se huolestuttaa mitä kuvauksissa näkyy ja voidaanko hoitaa. Kannatta mennä kuvauksiin ei käy kipiää ja kestää n 20 min. musiikkia kuunnellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En vastaa kysymykseesi, mutta katosin juuri internetistä kuvia magneettikuvauskoneista ja huomasin, että ainakin suomalaiset kuvat on otettu huoneesta, joka näyttää samaan aikaan olevan jonkinlainen varasto.

Siis laitetaanko tuollaiset kalliit koneet tosiaan varastohuoneeseen vessapaperirullien kanssa samaan koppiin?

Voi Kauhea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se paniikkikohtaus ole vielä antanut periksi. Pitäisikö jo pyyttää lääkäriltä rauhoittavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha aloitus, mutta kommentoidaanpa taas:
Pari kertaa olen joutunut olemaan putkessa. Onhan se hieman epämiellyttävä ahtaan paikan kokemus, siina kuvauslaitteen hurinassa. Mutta samassa kunnossa tuolta putkesta uloskin pääsi, kuin mitä vikoja oli sisään työnnettäessä. Mutta kuvauksen ansiosta "vian" luonne paljatui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä loikoilin putkessa (toisella kerralla) niin rauhallisena, että hoitaja kysyi pariin otteeseen, että "onko kaikki hyvin"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei minunkaan yrityksestä tullut mitään,samat tunteet.Yrittivät vielä laittaa jalat edelle putkeen,ranteet ja kyynerpäät hankasivat sivuja lukittuna pöytään.Tunneli oli kerta kaikkiaan liian ahdas.Hiki rupes valuu ja sydän hakkas.Sydämen tominta piti tutkia. EI KIITOS jos ei löydy väljempiä koneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla ei ollut suuria vaikeuksia, kun suljin silmäni jo heti homman alussa. Kourassa oli lisäksi pieni nallekarhu, jonka ajattelemiseen keskityin. Niin, ja heiluttelin varpaita, kysyin luvan siihen etukäteen. Aika meteliä se kone kyllä piti. Yli 300 kuvaa tuli.

Kannattaa aina kertoa etukäteen hoitohenkilökunnalle, jos on jotakin vaikeuksia tutkimuksen suhteen. Minullakin on jonkinlainen lääkäripelko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...jaksa kaikkia viestejä lukea. Koneiden malleissa on eroja. Valitse sairaala, jossa passeli kone itsellesi. Myös hinnoissa on eroja. Mieti käyntiä Virossa tai Ruotsissa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut