Aloita uusi keskustelu

Huumeiden käytön rangaistavuudesta tulisi luopua

Aloittaja: Nimimerkki-Erkki Terveys ja hyvinvointi 13.2.2018 16:13

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on ottanut kantaa Suomen päihde- ja huumausainepolitiikkaan, ja ehdottaa, että huumausaineiden käytön rangaistavuudesta tulisi luopua, ja siten helpottaa esim. ihmisten hakeutumista hoitoon. Koko teksti THL:n blogissa: https://blogi.thl.fi/huumeiden-kayton-rangaistavuudesta-tulisi-luopua/

Mielestäni tämä on suunta oikeaan, mallia saamme esim. Portugalista. Monella addiktilla tilanne on sietämätön, kun apua tarvitsisi, mutta rangaistusten pelossa ei uskalleta hakea apua, ja kierre on valmis. Mitä mieltä juttutupalaiset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 9 / 9 viestiä

Kaduilla ja autoteillä hörhöt ovat iso ongelma. Huumeissa kulkeva ei hallitse itseään. Lääkkeenä eräissä tapauksissa ihan hyvä juttu......siis lääkärin valvonnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Siksi olisikin hyvä, että nämä hörhöt voisivat hakeutua hoitoon, niin ettei heidän tarvitsisi pelätä rangaisuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan tule luovuttaa ja julistaa huumeita hyväksytyiksi. Huumeiden haitat ovat kiistattomasti näytetty toteen marihuana sätkästä siirrytään helposti amfetamiinin tai vastaavien pariin (tästä on meidän perheessä valitettavaa esimerkkiä). Tupakointiakin on saatu vähenemään nuorilta kasvatuksen ja lakimuutosten mm. tupakkatuotteiden mainonta ja näkyvyys. Huumeet on huumeita, viranomaisten tulee pysyä ruodussa ja vastaavien vastuuttomien kommenttien laukojat tulee erottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnen erään miehen, jolla on pedofiilisiä ajatuksia mutta ei voi eikä uskalla hakea apua siihen. Onneksi hän on pystynyt pitäytymään haluistaan. Kyllä kaikkiin ongelmiin pitäisi pystyä hakemaan apua siten ettei siitä rangaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ihmisen pedofiiliset taipumukset ovat pysyneet ajatusten tasolla, ei häntä rankaista, jos hän hakee apua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut