Aloita uusi keskustelu

Usean Suomalaisen vuokrakustannukset maksetaan toimeentulotuesta, onko se oikein ?

Aloittaja: Jotain on tehtävä Talous 8.3.2018 12:32

IS: Joka kymmenennen Suomessa asuvan vuokra katetaan toimeentulotuella. 77%:lla heistä vuokra ylittää kuntakohtaisen enimmäisvuokran. Toimeentulotuki on tarkoitettu lyhytaikaiseksi tueksi jonkin esim. elämänkriisin tai tilanteen takia suojaverkoksi, muttei sitä ole tarkoitettu jatkuvaksi tuloksi ! Miten tässä on näin päässyt käymään ? Moniko näistä asumiskulunsa toimeentulotuella maksattavista ei mene töihin, vaan maksaa asumisen ja muut kulunsa toimeentulotuella, eli muiden ihmisten verotuloilla ? Kait tähän joku raja pitää saada ettei sitä voi ikuisesti saada..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 57 viestiä

Sanokaapa keinot millä vuokratalo saadaan laskuun ? Yksi sivujuonne on että aina kun vuokrataso on kääntänyt laskuun myös Suomen talous on kääntynyt lamaan, ja kun vuokrataso on ollut korkealla niin on ollut taloudellinen nousukausi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johtuu siitä, että tämä kansa kannattaa Kokoomusta eli pääkaupunkikeskeistä elämän/hallintomallia. Onhan se kumma, kun sinne mennään töihin ja kerjätään samalla toimeentulotukea. Ja kansa vaan kannattaa edelleen tätä politiikkaa. Moni ei varmaan huomannutkaan aikanaan, miksi toimeentulotuki muutettiin nopeasti valtion hoidettavaksi. Syy on siinä, ettei Helsingin tarvitse itse maksaa niitä yksin, vaan nyt heidän ongelmat on heitetty koko kansan niskaan. Ja meno senkun kiihtyy, kustannukset nousevat etelässä ja kiinteistön omistajat vaan hykertelevät käsiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkohan se on mennä, kun täällä Juttutuvassakin jatkuvasti toitotetaan, kuinka Oulussa on niin ahdasmielistä kepulaista meininkiä ja etelässä on paljon valistuneempaa väkeä. Ei kai kukaan itseään kunnioittava ihminen enää Ouluun jää, voidaan luulla vaikka miksi. Mieluummin etelään toimeentulotuelle kuin Ouluun tavallista duunia tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo ole mikään ratkaisu. Aivan yhtä älykästä kuin rakentaa uusi sairaala vaarallisen liikenneristeyksen viereen. Miksi ei voi rakentaa vahvoja maakuntakeskuksia muuallekkin Suomeen, jolloin olisi muitakin vaihtoehtoja kuin lestadiolais-mafiainen Oulu tai kallis pääkaupunkiseutu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kysy vaikka ammattiliitolta sielä tiedetään ammattiliitto on vahvasti mukana vuokra asunto toiminnassa ja vaatinut vuokrien korotusta ,tällä saadaan lisää veroparatiisimaista tuotoa liitoile ja pamppujen palkoja voidaan korottaa 30 prosenttia vuodessa kuten tähänki saakka .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samahan tuo on mihin käyttävät toimeentulotukensa,ei pitäs muille kuulua.Oisko parempi törsätä Viron viinaksiin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työttömiltä loppuisi kaikki lailliset tulonlähteet eikä töitä saa, saattaa mennä eläminen aika hengenvaaralliseksi Suomessa. Olen valmis maksamaan lisää veroja, jos sillä saa ns. henkivakuutuksen vaikka kauppareissulle.
Monissa maissa ihmisiä on tapettu parin dollarin takia. Se on siellä rahattomalle iso saalis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä
Nyt ollaan aktiivimallilla menossa siihen että kohta alkaa tapahtumaan
ja todella kauheaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eriarvoistakaa lisää ihmisiä! Kuten täällä juttutuvassa me tehdään. Helppoahan se heikompaa mätkiä kun asiat itsellä on hyvin. Meillä kasvaa sukupolvi joka ei tule kuuntelemaan eikä nyrkki taskussa kuiskaile metsässä. Maailma muuttuu ja raaistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otapa muutama heistä lukaaliisi asumaan ja toinen mokoma kesähuvilallesi, niin eiköhän yhteiskunnan taakka ala helpottaa. Ehkä pääministerillekin kelpaisivat jo muutkin kuin ulkomaalaiset vieraat. Pääsette näin valitsemaan mukavimmat päältä. Ilman toimeentulotukea kun voivat tulla lämpimään ovista ja akkunoista, lupia kysymättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vejäppä hiukan happea, esim. Oulussa, niin yksinasuvan toimeentulotuki hyväksyy vain 468€/kk hänen asumiskuluiksi, montako tuon hintaista asuntoa tiedät Oulussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla että hyväksyykin vain 468€/kk, mutta siihen on olemassa ratkaisu josta et ehkä ole kuullutkaan. Nimittäin hankkimalla työpaikan, maksukyky kohenee ja kalliimpi vuokra on mahdollista maksaa ihan itte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Oulussa 440-460 euron kuukausivuokralla on aika paljon varaa valita missä asuu. Toki aivan ydinkeskustaan sillä ei pääse, mutta ainakaan muutamaa kilometriä kauempaa ei yksiötä tarvitse lähteä etsimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitän että ay liikkeen sekä SDP:n omistamat vuokrafirmat vääristävät vuokra-asunto markkinoiden hintoja epäterveelle tasolle ja vetävät muut grynderit mukaan. Tämä on eräänlainen vuokra-asunto kupla, mutta Rinne Demarit ja SAK lihottavat omia pankkitilejään. He viis veisaavat kansalaisista kunhan omassa pussissa kahiseva lisääntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut