Aloita uusi keskustelu

Määrittele sana köyhä?

Aloittaja: Olenko köyhä? Talous 13.2.2018 13:58

Voisitteko te tupalaiset hieman antaa omaa mielipidettänne julki ja kertoa omasta näkökulmastanne miten määritellään köyhä?

Onko se kuukausipalkan mukaan, netto tai bruttoomaisuuden mukaan vai miten?

Jos köyhyys/rikkaus/valta määritellään omaisuuden mukaan niin paljonko omaisuutta
pitäisi olla noin 40-vuotiaalla miehellä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 107 viestiä

Sellaisiakin köyhiäkin on joiden rahat ovat muutuneet arvottomaksi syystä,että eivät raski käyttää varojaan vaikka niitä olis pljonkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin 15v sitten Marokossa.Juttelin suomalaisen naisen kanssa joka asunut siellä useamman vuoden. Hän sanoi että siellä kahvinkeitin on ylellisyystavara,pyykkikoneesta puhumattakaan. Matkailua sen verran tehneenä käsitykseni köyhästä on vähän toisenlainen kuin suomessa on vallalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin 15v sitten Marokossa.Juttelin suomalaisen naisen kanssa joka asunut siellä naimisissa useamman vuoden ajan. Hän sanoi että siellä kahvinkeitin on ylellisyystavara,pyykkikoneesta puhumattakaan..Matkailua sen verran tehneenä,käsitykseni köyhästä on aivan eri luokkaa kuin suomessa ajatellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset on niin köyhii, ettei niillä oo muuta kuin rahaa. Lauloi Elastinen joskus ja pitää ihan paikkaansa.

Raha ei tuo onnea, eikä rakkautta. Kokemusta on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Köyhä= 5 kirjainta. 1K, 1 ö, 1 y, 1 h, 1 ä Suomenkielinen sana jolla tarkoitetaan yleensä varatonta ja nälkää näkevää onnetonta. Nykysuomessa ei köyhiä enää ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PA. Ei ole rahaa mihinkään. Työstä olematon palkka. Asuminen maksaa jne. Sossun luukku on omasta tahdosta kiinni. Olen ollut köyhä ja rahaton, mutta eteen päin mentiin. Nyt on hyvä, ei tartte nuukailla, mutta ei törsätäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska köyhyys on suhteellista, siihen vaikuttaa laajuus.
Maailma mittapuuna ei Suomessa ole kukaan edes lähellä köyhyysrajaa.
Jos köyhyys rajataan Yhteen kaupunkiin, Kauniaisissa on köyhä alle 35 000 euroa/vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina on ollut köyhiä,aina tulee olemaan,joka maailman kolkassa.Siitä nyt jauhetaan,kuin se olisi aivan uusi ilmiö.Rahallinen köyhyys ja henkinen köyhyys kulkee käsikädessä.Viisas ymmärtää käyttää älyään rikkauden,hyvän ammatin/työn eteen.Se,jolla ei ole ymmärrystä mihinkään,joutuu tyytymään siihen "köyhän"elämään.Ei minusta sen pitäis olla niin vaikea ymmärtää.Köyhyys on ihan omaa aikaansaannosta/aikaansaamattomuutta.Viisaus ja rikkaus ei voi olla maailmassa kaikkien saavutettavissa.Tämänkö myöntää ja ymmärtää,on jo aavistuksen viisastunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kellä on paljon rahaa voi olla henmkisesti köyhä jua päinvastoin. Hyvä ammatti ei takaa rahallista rikkautta, henkistä kylläkin jos saa tehdä työtä josta pitää. Viisas ei tarvitse rahallista rikkautta. Se jolla on vain paljon rahaa on todella köyhä. Sinä taidat olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Se,jolla ei ole ymmärrystä mihinkään,joutuu tyytymään siihen "köyhän"elämään".

Luoja näitä sun juttujas. Meillä on paljon akateemisia köyhiä. Tutkijoita ja tieteilijöitä joidenka tutkimusala ei ole mediaseksikästä, eikä rahoitusta löydy. Heidän leimaamisensa tyhmiksi, on sama kuin sanoisi kommenttiasi viisaaksi. Tässä maassa edelleen varmin keino rikastua on periä rahaa tai alkaa ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Rikastuminen on monien kohdalla onnekkaiden sattumien ja kovan yrittämisen positiivinen lopputulos. Moni hyvin älykäs ihminen ei todellakaan edes haaveile rikastumisesta, vaan siitä että saa tehdä sitä mitä rakastaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jonkun on tehtävä roskatyöt pienellä palkalla.
Kaikille ei riitä rakasta työtä niin, että siitä saisi mukavasti tienestiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvin eri tavalla köyhiä ihmisiä. Joillakin ei ole rahaa ostaa muuta kuin välttämätön. Jollakin on rahaa mutta ei sittenkään varaa osaa kuin välttämätön. Sitten on ihmisiä joilla köyhyys rajoittuu pahasti korvien väliin.

Jos rahaa pidetään mittana niin kaikki alle 1100 e/kk tienaavat tai tukia saavat ovat köyhiä. Silti jotkin heistä voivat elää ihan hyvin, kun taas toisille edes 5000 e/kk ei tunnu olevan riittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, köyhimmätkin suomalaiset kuuluvat maailman parhaiten toimeentulevaan kymmenykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut