Aloita uusi keskustelu

LESKENELÄKE ERIARVOISTAA

Aloittaja: VÄÄRIN ON Talous 21.7.2016 10:29

Eräs tuttu jäi 50 vuotiaana leskeksi, leski asuu yksin. Hän saa työmarkkinatukea , leskeneläkkeen ja kelan maksaman lisäosan. Hän saa myös eläkkeensaajan asumistuen.

Eli miksi tällainen eriarvoistava jäänne 1800 luvulta on vielä käytössä.

Miksi yksin asuvat terveet työkykyiset henkilöt saavat leskeneläkettä ja eläkkeensaajan asumistuen?

Miksi kelan työmarkkinatuessa otetaan huomioon kaikki tulot? Mutta sensijaan leskeneläkettä saavan leskeneläkettä ei katsota tuloksi?

Eli tämä esimerkkihenkilö saa 560e työmarkkinatukea, 730e leskeneläkettä, 1300e nettona sekä eläkkeensaajan asumistuki.

Tuntuu kyllä epäoikeudenmukaiselta .

Pientä sairaseläkettä saavat joutuu kitumaan loppuelämän äärimmäisessä köyhyydessä ja työmarkkinatukea saavat joutuvat ilmoittamaan pienistäkin muutoksista.

Miksi terveille 50 kymppisille maksetaan eläkettä? 50 vuotias voi mennä avioliittoonkin ilman leskeneläkkeen menetystä.

Jos leskeytyy lapsettomana vaikkapa 30 vuotiaana saa loppuiän olla eläkkeellä.
TIlanne oli ennen eri kun mies elätti perheen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 117 viestiä

Sinkutkin ja jopa yksinhuoltajat joutuvat maksamaan leskeneläkkeitä varten eläkemsksuja. Leskeneläkkeiden kustannusvaikutus eläkemaksuun on noin 2 prosenttiyksikköä, mikä on reilusti enemmän kuin keskiverto kirkollisvero. Leskeneläkkeen maksavat meille veronmaksajille paljon enemmän kuin vuotuiset toimeentulotukimenot ja enemmän kuin työkyvyttömyyseläkkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinkut maksavat omia eläkkeitään, leskeneläke maksetaan vainajan keräämistä eläkkeistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on vain näennäisesti vainajan keräämää eläkettä, mutta käytännössä maksetaan yleisistä eläkevaroista. Sinkutkin maksavat eläkemaksuja ihan yhtä paljon kuin avioparit. Jos leskeneläkkeet lakkautettaisiin, niin kaikkien eläkemaksut pienenisivät noin 2 prosenttiyksikköä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitus turhan vanha. Eläkkeeseen en ota kantaa, mutta tosi
on, että en voi mennä naimisiin leskiemäntäni kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vastasin sinulle, että kun on 50v, voi mennä naimisiin lesken kanssa. joku oli sen halunnut poistaa ja poistikin. muistan juttua, kun eräs nainen seurusteli ja ei voinut mennä naimisiin, ennen kuin täytti sen 50v. ja syy oli leskeneläkkeen menetys. varmaan nämä neuvot voi vieläkin pitää. siitä on jo 20v aikaa. ja tietenni joku tämän poistaa, joku lukijako?, joka ei halua tästä keskustelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Sultako se on pois jos joku saa leskeneläkettä? Sekin perustuu lakiin ja asetuksiin ja myös sinulla on siihen oikeus jos täytät saamisen ehdot. Eikö teille kateellisille mikään riitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se nimenomaan on minulta pois. Leskeneläke rahoitetaan yleisistä eläkemaksuista, joita kaikki maksavat samoin perustein olivatpa he oikeutettuja leskeneläkkeisiin tai eivät. Jos leskeneläkkeitä ei olisi, eläkemaksuja (siis myös minun maksuja) voitaisiin alentaa 2 prosenttiyksikköä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti leskeneläke maksetaan avioliiton perusteella. Leskeneläkkeen saajalla ei tarvitse olla ensimmäistäkään lasta. Ja siviilisäädystä palkitseminen rikkoo räikeästi ihmisten yhdenvertaisuutta ja on yksiselitteisesti väärin.

Kuitenkin moni mielessään puolustaa leskeneläkettä kotiäitien turvana. Heiltä kysyisin, kuinka voi olla oikein, että meidät nuoret vanhemmat kiristetään mahdollisimman nopeasti töihin. Kotihoidontuki on paljon pienempi kuin keskiverto leskeneläke ja kotihoidontuen maksamisaikaa halutaan lyhentää, mutta leskeneläkettä maksetaan hamaan hautaan asti, keskimäärin 17 vuotta, teidän mielestänne oikeutetusti kotiäitiyden perusteella. Jos tämän päivän kotiäitinä olemista ei arvosteta, vaikka on kaksoset ja 3- & 5-vuotiaat sisarukset ja kädet täynnä työtä ja 3-vuorotöihin pitäisi lähteä keskieläkettä pienemmällä palkalla, niin miksi minun pitäisi työeläkemaksuissani palkita eläkeläisiä leppoisista kotiäitivuosista. Palkkoja ja lomia halutaan kiristää meiltä nuorilta pois, puhutaan kikystä, mutta heille, joilla ei ole ollut lapsia enää aikapäiviin, pitää maksaa menneestä kotiäitiydestä keskimäärin hurjat 500€ keskimäärin 17 vuoden ajan, yhteensä keskimäärin yli 100 000€ per leski. Melkoinen tulonsiirto tämän päivän lapsiperheiltä eläkeläisille! Käsittämätöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun tuttava saa noin 1000€/kk:sa puhtaana käteen, eikä ole ollut työssä elämänsä aikana kun noin vuoden silloin nuorena. Jäi leskeksi vähän yli 40 vuotiaana, ja saa lesken eläkettä tekemättä mitään. Vaimoni saa saman vaikka on tehnyt työtä 50 vuotta, että näin se tasa-arvo toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leskeneläkkeen ja lapsilisien maksaminen liittyy Valtion Tapaturmatoimiston maksamiin vakuutuskorvauksiin vuosien 1939-45 sodissa huoltajansa menettäneille perheille . Sotien jälkeen nämä perheet olivat yleisen ja yhteisen kateuden kohteina kotikunnissaan . Sotaleski äitini huokaisi helpotuksesta , kun naapurien perheet alkoivat saada lapsilisää . Nykyinen leskeneläke on 1960-luvun sosiaalipolitiikan tuote . Silloiset poliitikot tuskin ovat enää vastaamassa teoistaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas kerran aloittajaa riivaa kauhea kateus.Unohda se. Totuushan on se, että viisas ihminen valitsee hyvin ansaitsevan puolison mennessään avioliittoon. Jos sitten käy niin onnettomasti, että jää leskeksi, saattaa saada eläkkeeseensä lisää ns. leskeneläkettä ja voi muistaa puolisonsa rakkaudella vielä jälkeenkin päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se ole sitä tasa-arvoa jos ei leskeneläkettä myönnetä molemmille leskeksi jäätyään. Ei siihen saa vaikuttaa vainajan eläkkeen määrää. vaan aina pitää olla leskellä oikeus leskeneläkkeeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos puolison valitsee rahan perusteella tai liittoa jatkaa vain rahan vuoksi, pitäisi puhua avioliitoksi verotusta prostituutiosta. Kysynkin, miksi yhteiskunnan pitäisi palkita prostituoituja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi leikkaa opintotuesta, vaikka opiskelijat ovat Suomen pienituloisempia. Samaan aikaan kaavaillaan lukukausimaksuja yliopistoihin. Leskeneläke, joka on vain extralisä oman työeläkkeen päälle, ja se on yksinään suurempi kuin opintoraha. Valmistumisen jälkeen nuorten palkat halutaan painaa kilpailukyvyn nimissä alas, vaikka 25 - 34 vuotiaiden perheenperustamisikäisten aikuisten keskipalkat ovat jo nyt pienempiä kuin keskieläkkeet. Suomi haluaa patistaa myös pienten lasten äidit mahdollisimman nopeasti töihin, mutta samaan aikaan se palkitsee eilisen kotiäitejä työeläkkeiden päälle maksettavilla leskeneläkkeillä, jotka ovat jo itsessään suurempia kuin tämän päivän kotiäitien koko elanto. Suomi on vetänyt kaikki köyhät vessanpytystä alas, mutta maksaa leskille pelkkänä bonuksena suurinpiirtein saman, minkä toiset saavat perusetuuksina rahoittaakseen koko elämänsä. Peruspäivärahasta, Kelan sairauspäivärahasta ja toimeentulotuesta jää juuri ja juuri 500€ käteen. Leskille maksetaan 500€ lisänä oman eläkkeen päälle. Ainoa peruste leskeneläkkeeseen on avioliitto. Kertokaa, miksi avioliitosta pitäisi palkita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä palkita avioliitosta. Leskeneläkkeen voi lakkauttaa. Ei se leskeksi tulemistilanne ole taloudellisesti sen kummempi kuin avioerokaan. Taloustilanne romahtaa, mutta kyllä siihen pian sopeutuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kateus saa näköjään sinutkin jos ei nyt ihan valehtelemaan niin ainakin luulemaan.. Leskeneläkkeen määrä riippuu molempien tuloista siten, että vainajan eläke nostaa sitä ja saajan eläke pienentää. Siinä voi käydä niinkin ettei saa euroakaan. Leskeneläke ei siis ole välttämättä suurempi kuin opintoraha. Mihin mahtaa perustua väitteesi 25 - 34 vuotiaiden keskipalkkojen olevan pienempiä kuin keskieläkkkeet? Keskieläke on noin 1600 €/kk, kyllä tuonikäiset saavat vähintään 2000€/kk palkkaa, vai tuonikäisinäkö he vasta aloittelevat työnteon? Kuten aiemmin kerroin ei leskeneläkettä noin vaan saa, voi olla ettei saa mitään. Kannattaisi ottaa asiasta selvää ettet kirjoita mutua ja luuloa. Mututoimistostako tempaisit tuon 500€ lisän? Leskeneläke perustuu lakiin joka on sama myös teille kateellisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakia voidaan muuttaa ja lakkauttaa leskeneläke!
Nykyisin on käytössä ns. takuueläke ja se pitää riittää leskillekin, jos ei ole työelämässä ollut!
Leskeneläke on jäänne agraarikultturin ajoilta, jolloin naiset hoiti pääasiassa lapsia kotona ja leskeneläkkeellä halutiin turvata leskeksi jääneen toimeentulo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään iltikšessä oli luettelo näistä kansanedustajina olleista soputumiseläkkeen saajista. Karseeta luettavaa, osa töissä omissa firmoissa, nostavat palkkansa pääomatuloina joka ei vaikuta soputumiseläkkeesern. Hävetä sais tää olin oma sopeutuja muiden mukana. Nämä on olleet meille lakeja äätämässä. Ensin pitää leikata nämä, sitten voidaan koskea muihinkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkkivaikutuksen vuoksi sopeutumiseläkkeitä voisi leikata, vaikkei niillä kansantaloudellista merkitystä olekaan esimerkkivaikutusta lukuunottamatta, jolla toki silläkin on merkitys. Leskeneläke taas nykymuodossaan on täysin perusteeton kuorma nuorille ja sillä on kansantaloudellista merkitystä. Lisäksi l-eläke on mielivaltainen syrjimisjärjestelmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos leskeneläke lakkautettaisiin, työntekijöitä rasittavia ja alati nousevia eläkemaksuja voitaisiin heti alentaa 2 prosenttiyksikköä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut