Aloita uusi keskustelu

Voiko uskova olla uskottava politiikko?

Aloittaja: Politiikka 16.7.2017 09:49

Pääministeri Juha Sipilä on tällä kertaa huolissaan politiikkojen moraalista. Sipilä ottaa Ylen haastattelussa asiaan kantaa "Joudun itsekin tuota painia käymään aika usein eduskunnan kyselytuntien jälkeen ja mielelläni soisin, että edustajatoveritkin sitä kävisivät".

Vastaus on vähintäänkin poliitikkomainen. Hän ei kerro suoraan onko päästellyt palturia vai ei. Politiikkaa yhtään tunteva ymmärtää, ettei politiikkaa pysty tekemään niin, ettei hän jossain kohtaa joutuisi joustamaan, ei pelkästään kahdeksannesta vaan lähes kaikista muistakin 10 käskystä. Voiko siis uskovainen olla uskottava poliitikko.

Kun poliitikko tekee päätöksiä jotka huonontavat jo valmiiksi heikossa olevien asemaa, pakolaisten, köyhien miten hän pystyy sen itselleen uskovaisena perustelemaan. Hän perustelee tekemisensä välttämättömyytenä ja pienimmänhaitan periaatteella. Sen jälkeen hän keskittyy miettimään muiden moraalia ja sulkee silmänsä ja korvansa omilta synneiltään.

On hupaisaa, että hallituksemme julkiuskovaiset ovat juurikin niitä, joita ehkä kaikkein eniten on kritisoitu lupausten pettämisestä ja suoranaisesta valehtelusta. Itse en mitenkään pystyisi käsittelemään uskovaisena ristiriitaa politiikan ja kristinuskon ydinsanoman välillä, sen verran suurena sen näen. Uskovaiset ministerimme ovat sen pystyneet tekemään, eikä tämä mielestäni lisää luottamusta sen enempää uskontoon kuin politiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 303 viestiä

Tässä juttu palstalla julkaistaan vain moraalittomien ihmisten
räksytys- rienaavat jutut.Ei oikeita puolustavia viestejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ei oikeita puolustavia viestejä".

Minusta on. Toki suurin osa on sävyltään kielteisiä ja aika monesta viestistä huokuu epäluottamus poliitikon todellisesta vakaumuksesta. Uskonnon ja vaikeiden taloudellisten päätösten yhteensovittaminen niin, ettei kansakunnan köyhät niistä liikaa kärsi on vaikeaa. Kuten kerrottu, Sipilä joutuu käymään oman jaakobin paininsa omine puheidensa ja tekojensa välillä, aivan kuten me kaikki joudumme päivittäin tekemään. Kolmesta sadasta viestistä jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

Vakaumus uskonnollinen tai muu on henkilökohtainen asia. Itseeni ei tee kovin suurta vaikutusta puoleen tai toiseen jos poliitikko esittelee uskonnollista vakaumustaan. Teot ratkaisevat, eivät puheet. Jos poliitikko pyrkii ratsastamaan omalla vakaumuksellaan ja esittämään sen siinä valossa, että hän olisi jotenkin moraalisesti ylempänä, pitäisivät varoituskellot soida. Tällaiset päättäjät ovat mielestäni syytä kiertää kaukaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä ainakaan ei ole 'ratsastanut omalla vakaumuksellaan' - päinvastoin, haluaa pitää perheensä ja henkilökohtaisen vakaumuksensa hiljaisuudessa.
Media kansalaisten avustuksella on ottanut tämänkin lyömäaseekseen.
Kyseinen puhetilaisuus, jossa tätäkin asiaa hiukan käsiteltiin ja josta aloitus sai polttoaineensa, oli Suomi 100 vuotta - tilaisuus, joten usko, uskonnot eivät olleet sielläkään se pääaihe. Parista lauseesta kun saa aihetta monen viikon ja sivujen ravinnoksi. Niin myös tiedotusvälineet tekevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole uskottavaa! Kokoomus laittoi Benin sanomaan julkisuudessa, että vastustaa maahanmuuttoa. Ben on itse ulkomaalaistaustainen ja sen vuoksi sopii Kokoomukselle, että juuri hän sanoo vastustavan. Orpo sanoi, että Kokoomus haluaa lisätä maahanmuuttoa!
Nämä ristiriitaiset lausunnot osoittavat, että kannatuksen vuoksi ollaan valmiita sanomaan mitä tahansa sylki suuhun tuo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mitkä kiihkoilijat. Suomen kirkon uskonnoissa ei heitä ole, tarkoititkin varmaan muslimeja joita taas ei ole kuin muutama joissakin valtuustoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti tuntuu kommentoijien mukaan pääministerillä olevan valtaa. Ei yksi ihminen päätä koko maan asioista, taustalla häärii muu hallitus ja eduskunta ja monta muuta tekijää. On vain niin helppoa muuttaa tyytymättömyys omaan elämään jonkun yksittäisen ihmisen syyksi. Suomessa pärjää liian helposti tekemättä ja yrittämättä itse mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikas Helsinki voi itse poistaa jonot, ei vain halua. Miksi Vapaavuori ei nyt näytä voimaansa kun puuttuu jatkuvasti muiden asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus ja Keskusta yritti jopa kieltää EU:n ruoka-avun jakamisen, kun se antaa huonon kuvan julkisuudessa! Onhan se varmaan noloa kertoa Brysselissä ja maailmalla, että Suomessa on pitkät leipäjonot ja samaan aikaan hehkuttaa, että Suomi kuuluu hyvinvointipohjoismaihin ja meillä talous ja ihmisoikeudet on kunnossa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin menneisyydessä mutta nykyisin rikas Helsinki vois poistaa jonot, onhan Vapaavuorella niin paljon valtaa ja suuri suu puhua vaikka maaseudun tuhoamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei voi ja tuo hallituskriisi osoitti taas sen mitä ei pitäis tehdä- pressakin sanoi että erota olis pitäny koko hallituksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän meidän pääministeri ole muuta kuin miljonääri minultakin vei 5000 euroa jotin hommassa kaippase taivaaseen pääsee sinne minäkin yritän omalla kovalla työlläni varmaan siellä tavataan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole koskaan uskottava katsokaa ja kuunnelkaa televisiossa oli kerran valehtelijoiden klubi ihan sama

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minun mielestäni nyky politiikot on uskon varjolla pettäneet äänestäjien luottamuksen kuka meistä tietää tulevan kyllä kun ihminen kuolee niin siinä ei tiedä kukaan muuta kuin on henki lähtenyt ei sipiläkään kaikki on satua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkiuskovaisuus ei kuulu mihinkään työhön eikä politiikkaan. Uskovainen - sana on huono ja hyvin negatiivinen jfa liittyy agressioihin sekä mielenterveydenongelmiin, miten sellainen ihminen edes voi olla töissä, joka vain uskoo. Missä totuus ja faktat, joihin valtion asiat nojautuvat., jos on uskovainen. Voi olla hengellinen omassa elämässään kyllä, mutta ei koskaan uskovainen. Teologiaa lukeneena tämän voin todeta pitkään pohdittuani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä lukijat Kalevan pääkirjoituksesta?

Jos kysymyksessä olisi jonkun muun puolueen edustaja kuin SDP:n niin Sopotti ei korviaan lotkauttaisi asialle. Miksi hän... Lue lisää...
Tyhmä voi olla mutta...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut