Aloita uusi keskustelu

Trump - älyn jättiläinen?

Aloittaja: Politiikka 7.3.2018 21:09

Onko tuo Trumpin kauppasodan (lue USA:n kotimaisen teollisuuden suojeleminen) asettelu lopulta USA:lle etu vai haitta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 57 viestiä

Trumpilla on niin kova vaihtuvuus apureissa, että pelkää erottavan itsensä epähuomiossa. On kehottanut andjutanttien tarkistavan erolappuset, ettei Donalt siellä esiintyisi erotettavien sarakkeella ja jos näin on, niin tilalle pistetään nimen löytäjä.
Nyt on tilaisuus jenkkilää ihannoivien ilman oppikirjoja nähdä livenä kuinka näennäesdemokraattisessa maassa valta vaihtuu diktatuuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump lopetti sodat Syyriassa, Ukrainassa, Irakissa ja lopetti pakolaisvirran EU:hun ja Meksikon laittomat rajanylitykset ja nyt Pohjoiskorean ydinpommimeuhkaamiset loppui ja on laittamassa Usan talouden kuntoon ja nosti maapallon pörssikurssit nousuun. Ilmastokin on jo viilenemään päin ja Venäjän välit on parantuneet ystävälliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, onko tämä se vaihtoehtoinen totuus vai oikea totuus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se maailma jakautuu -Lännessä älyn jättilöinen, idempänä meistä vähä-älyn jättiläinen ja kauempana paperitiikeri ja älytön pikku paksukainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump lupasi palauttaa valmistavaa teollisuutta USAhan vaalikamppanjassaan ja nyt hän tekee sitä mitä lupasi Harvinainen poliitikko tekee sitä mitä lupaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Niin, mutta samalla hän aiheuttaa globaalin kauppasodan. On totta, että hän tekee sen mitä on luvannut, mutta globaalisti hän tekee haittaa enemmän. Kyllä USA:n kokoisen maan presidentillä pitäisi olla jokin globaalikin vastuu?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Kiina on joka asiassa globalisaation aiheuttanut pahis, niin miten sen ylituontanto vähenis,i ellei sen halltus halua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun USA laittaa 25 % tullin, suuntaa Kiina halpistuotteensa myynnin muualle, koska USA:han vietäessä sen hinta on siis 25 % kalliimpi USA:laiselle ostajalle, jolloin kotimainen tuottajakin voi pärjätä kilpailussa, kun sen ei tarvitse maksaa tuota 25 % lisähintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tullit voimaan vain, katotaan kuka pärjää. Meille siitä olisi etua, vaikka muuta väitetään. Valuutta pysyy paremmin omassa maassa, ja omat tuotteet menee kaupaksi. Venäjän kanssa lisätään kauppaa, luovutaan kaikista pakotteista jne. Mitäpä ne meille kuuluu, vanhaa Venäjää on Ukraina ja Krim, sodan tosin voivat lopettaa. Ukraina voisi luopua siitä Donetskin alueesta suosiolla, pikku pläntti ja venäläisten asuttama. Nyt järki käteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, samalla logiikalla Suomi on osa venäjää, eihän siitä ole kuin 100 vuotta, kun kuuluimme Venäjään. Toisin sanoen annetaan kaikki joskus Venäjälle kuuluneet osat Eurooppaa Venäjälle ja vielä vähän pääse ja sen jälkeen puretaan lisäksi kaikki pakoitteet. Siinähän olisi Suomenkin osana Venäjää hyvä olla suurvalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitähän valmistavaa teollisuutta on USAssa ..? Kaikki usalaiset tuotteet tehdään Kaukoidässä ja jokaisen usalaisen merkin takana on japanilainen tai kiinalainen omistaja . Honda tekee harrikat ja Toyotan rahoilla autot. Amerikkalaisten tuotteiden teko ei kannata vanhoissa aataminaikuisissa tehtaissa eikä varsinkaan terästä kannata tehdä siellä. Siis jos haluaa myydä sitä jonnekin. Siinä hommaa piisaa Trumpille loppukaudeksi. Kyllä muuten usassakin tehdään jotakin, esimerkiksi hampurilaisia ja vaahtokarkkeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei voi olla mitään vaikutusta työpaikkoihin ja Suomen kilpailukyvylle koska hallitushan " luo lisää työpaikkoja , poistaa työttömyyttä ja edistää kilpailukykyä "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump yrittää saada maan talouden entiseen loistoonsa. Hän on elänyt Amerikan suuruuden ajat ja haluaa niiden palaavan. Kuitenikn markkinatalodella on omat sääntönsä. Amerikasta lähtöisin sekin😀...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluaminen ei kuitenkaan riitä, vaan pitää osata tehdä oikeita päätöksiä. Kauppasota ei liene oikea keino?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toinen fiksu nainen Laura Huhtasaari oli hehkuttanut mauttomuuteen asti kun Trump valittiin "eliitin ehdokkaan" Hillary Clintonin sijaan.
Hänen mielestään Trumpin politiikan itsekeskeisyys tulleineen ja protektionismineen on ihailtavaa. Vähän aikaan se toimiin USAN eduksi, mutta kääntyy sitäkin vastaan pian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikesta kaaottisuudesta ja Trumpin naiivista jääräpäisyydestä huolimatta Yhdysvaltain Presidenttiä tullaan muistamaan sanojensa takana seisomisesta ja maailman paikalleen jämähtämisen tyrmäämisestä, niin kaupallisella kuin sotilaallisella alueella; Pohjois-Korea on valmis neuvotteluihin, jota tuskin olisi tapahtunut jos Hillary Clinton olisi valtaan päässyt. On vaan hyvä, että suurten saastuttajavaltioiden dumppaamiselle tulee stoppi ja sitä kautta maailman laajuinen tuotannon järkeistäminen luonnon ehdoilla on mahdollista alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, tällä toimenpiteellä tähdätään ennen kaikkea Kiinan polkuhinnoittelun pysäyttämiseen. Ja saapa nähdä, neuvottelevatko Euroopan maat tuon tullin lopulta pois?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on kova pala seuraavalle sosialidemokraattiselle hallitukselle. Talous syöksyy jyrkkään laskuus Kalevan erikoistoimitajan Nutrin yrittäessä estää katastrovin (f).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut