Aloita uusi keskustelu

STOP tuulivoima asutuksen lähellä! KUNTAVAALEISTA TUULIVOIMAPROTESTI

Aloittaja: Hävytöntä vihreiltä Politiikka 18.1.2017 18:04

Minua sieppaa tuo tuulivoima.Siinä on paljon samaa kuin susikeskustelussa. Cityvihreät ajavat massiivista tukea tuulivoimalle. Tälläkin hetkellä jokainen tuulivoimalla tuotettu kWh maksaa veronmaksajille liki 5 senttiä. Tuki on siis toistasataa prosenttia verrattuna nykyiseen sähkön hintaan.

Eikä tässä kaikki. Teollisen mittakaavan tuulipuistoja ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Melu- ja maisemahaitat tulevat lähialueen ihmisten riesaksi. Kiinteistöt halpenevat, eikä mitään korvauksia makseta. Tuulivoimatoimijat eivät ota huomioon lähialueen asukkaiden huolia esimerkiksi matalataajusita meluun liittyen. Näitä ei oteta huomioon riittävän vakavasti myöskään kunnallisessa päätöksenteossa jossa hyväksytään tuulipuistokaavat ja myönnetään rakennusluvat.

Sen olen päättänyt että selvitän erittäin tarkkaan kuntavaaliehdokkaiden tuulivoimakannat. Erityisesti siinä mielessä että kuinka paljon ehdokkaalla on valmiutta puolustaa lähialueiden asukkaita, niin mökkiläistä kuin vakituisia asukkaitakin.

Pyydän että ehdokkaat, ja median edustajat ottavat tämän huomioon. Kanta pitää tuoda esille selkeästi. Minun tärkein kriteeri äänestyskopissa on tuulivoimakanta. Valtuutetun tulee ajaa lähialueen asukkaiden asiaa, ei tuulivoimayhtiöiden joista monet operoivat ulkomailta käsin.

Tästä on kysymys kuntavaaleissa,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 243 viestiä

Kyllä itsekkin haen sellaisen ehdokkaan, joka kannattaa tuulivoimaa. Tulevaisuudessa tarvitaan lähes päästötöntä energiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä jos saa tulonsa tuulivoimabusineksesta? Meitä sellaisiakin on tuhansia, ellei satoja tuhansia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Me olemme kyllästyneet räjähteleviin lepakoihin. Olimme ystäväni kanssa terassilla kahvilla kun siihen pöytään tipahti lepakon raato.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhäjoelle on tulossa kaikkiaan n. 150 myllyä. Kyllä tikutetaan koko kylän ypäristö. Ihan käsittämätöntä on kunnan touhu. 2,5 kilometrin päähän niitä tulee meillekkin. Maisema muuttuu rajusti, oven kun avaa ulos on ensimmäinen näky tuulimyllyt. Toivotaa tyveniä ilmoja , tulee veronmaksajille halvemmaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Motiva.fi sivuita lainattua:
"Vuoden 2015 lopussa Suomessa oli 1 005 MW, 387 tuulivoimalaa. Tuulivoimalla tuotettiin noin 2,8 prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta (noin 2,3 TWh)..... Suomen energia- ja ilmastostrategiassa (2013) on asetettu tavoitteeksi tuulivoimasähkön tuotannon nostaminen yhdeksään terawattituntiin vuoteen 2025 mennessä. Tämä tarkoittaa tuotantokapasiteetin nostamista noin 3 000 MW:n kyseisenä ajanjaksona."
Kuinka paljon kyseisessä tavoitteessa oli ja on "viherpopulismia", sen aika näyttää.
Mutta tuulimyllyjä kyllä tarvii selvästi pystyttää "tuuliset maisemamme täyteen", jos kyseinen tuulivoimasähkötavoite halutaan saavuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa nähdä mitä haittoja tulee kun tuulimylly valmistuu syksyllä noin 2,5 km päähän. Tuskinpa mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet pahasti metsässä! Se oli kepun suuri- pieni mies Pekkarinen, joka ministerinä valmisteli tuulivoimalain. Tulee kaikkineen maksamaan veronmaksajille n. 4 miljardia euroa. Kaiken lisäksi tuet valuvat verottomana ulkomaille, jossa myös työllistävät. Ei ollut ensimmäinen lainavalmistelu tältä herralta, joka meni meni aivan pieleen ( esim. valtionyhtiöiden bonuspalkkiot). Asiaanhan ei tietysti vaikuttanut, että lapsen mies oli tuulivoimaloppari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, eipä ollut oikein kannattava vaalitäky lepakko-Putkosen persuilta tuulimyllyjä vastaan taisteleminen, kun takkiin tuli kuntavaaleissa oikein rökäleen lailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika huono peruste, ei se Pekkarinen yksin niitä tehnyt ja tuulitukia saa muutkin firmat kuin Pekkarisen vävyn firma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa, että Keskusta vetoiset kunnat ovat auleimpia ottamaan tuulivoimaa ahneuksissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa: ääni vihreille tai kokoomukselle tarkoittaa tukea jopa 3 miljardiin nousevalle tuulivoimatuelle/vuosi. Tästäkin on kysymys. Kolikon toinen puoli on se että lähiseudun asukkaat kärsivät tuulipuistojen haitat. Kymmenien vuosien ajan.

Tuulivoima ei ole tolkun meininkiä!
Ei tuulivoimalle äänestyskopissa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, kun kaivelit tämän puolueemme vaalimainoksen vielä viime tipassa esiin ennen vaalihuoneistojen sulkeutumista.

Aloitus nostaa varmasti suuret määrät nukahtamaisillaan olevia kansalaisia ylös sohviltaan ja laittaa heidät lähtemään vaaliuurnille ja antamaan äänensä puolueemme ehdokkaalle.

Voi olla, että juuri sinun ansiostasi puolueemme, ei jää vaalissa kuudenneksi vaan saavuttaa kunniakkaan viidennen sijan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoimavaalit, kävi juuri, kuin toivoin, kyllä tuulivoimalle, itsekkin hain ehdokkaan, joka ymmärtää puolustaa tulevaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on ylimääräistä lahjoita mieluummin vaikka kirkon ulkomaanapuun. Tuulivoiman tukeminen on typerää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas vilahtaa kassaan mukavat vuokratuotot, lisää tulee.
Maanomistaja kiittää, metsä kyllä siinä ympärillä kasvaa ja maapohja
tuottaa vielä enemmän vuokrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoiman tukeminen on järkevää. Myllyt kehittyy, ja tuen tarve katoaa. Vesivoimaakin on valtio tukenut alkuvaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut