Aloita uusi keskustelu

Sotea ei saa viivyttää.

Aloittaja: pelastakaa sote Politiikka 11.6.2018 18:24

Tämänpäivän uutiset ovat kertoneet monista köyhistä paikkakunnista, joihin yksityiset terveysfirmat ovat pesiytyneet. Millä rahalla köyhän kansan köyhät ihmiset käyttävät näitä terveysasemia.
Vielä ei ole sote voimassa, joka tasaisi hinnat.
Yksityiset firmathan ovat niitä, joista vasemmistot näkevät punaista. Kuinka oppostio jarruttaa
edelleen soten tulemista, tässähän on taas elävä esimerkki, mihin se viivytys johtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 152 viestiä

Todellisuus kävelee Soten yli. On jo tehnyt niin. Tälläkin hetkellä kunnat tekevät yhteistyösopimuksia ja perustavat yhteisyrityksiä Mehiläisen ja muiden toimijoiden kanssa. Seuraava Hallitus, jossa Sipilä ei enää toivottavasti ole mukana, joutuu keskittymään näiden yhteistyösopimusten valtakunnallisiin pelisääntöihin. Tarvitaan laki. Siinäkin olisi Eduskunnalle riittävästi työtä. Ongelmia voidaan paikata monella nykyisellä työkalulla kuten kuntien avustuksilla ja kela-korvauksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei Sipilä tehnyt jo alunalkaen perustuslain mukaista esitystä, niin olisi jo Sote voimissaan?
Ihan hallituksen oma moka, eikä siitä äänestäjienkään kannata kääntää muiden syyksi nyt jälkikäteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtaa opposituio olla salaisesti jonkin yksityisen terveysfirman asialla. Melkoinen tekosyy vaatia SOTE:n käsittelyn siirtoa elokuulta syyskuulle. Muutoin virkamiehille ja politikoille jäisi kesälomaa VAIN viisi viikkoa. Kyllä on läpinäkyvää viivyttelyä vaikka toisin Kiuru ja Rinne yrittävät väittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä se taas nähtiin.
Krista Kiuru kuuntelee tarkasti puolueensa ylintä johtoa ja ay-liikkeen herroja. Muutoin voi mennä erittäin epämahdollinen ministerin paikka sivu suun. Ja voi voi, miten näyttää marttyyriltä.
Oppositio syyttää hallituspuolueita vaikka valiokunnan enemmisto oli samaa mieltä ja pj nuija ratkaisi. Mahtoi tuntea suurta voittajan iloa.
Erottakaa hänet jos se suinkin on mahdollista, tämä on jo liian pitkälle vietyä juonittelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiat pitää tehdä siinä järjestyksessä ja ajassa mitä ne vaatii.
Turhaa siinä pääministerin sanansaattaja vikisee ja osoittaa mieltään, eikö perustuslakivaliokunnan kokousten ja asiantuntijalausuntojen aikana häirikkönä olo olisi riittänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Että valiokuntaneuvostenkin pitää saada pitää kesälomansa ajallaan. Työuran ja perheen yhteensovittamisen vaikeutta ei kai kukaan halua sote-soppaan sekaan hämmennettävän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi pitääkin tehdä asia valmiiksi kesäkuussa ettei tarvitse elokuussa lomia keskeyttää.
Juonittelua tämä on, sen tietää kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin käy kun hallitus ei pidä lainvalmistelua tiukasti hallussaan. Sote-
kysymyksessä eduskunnasta on tullut lainsäätäjän lisäksi myös sen valmistelija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verorahoilla rakennetut kiinteistöt noin vain ilman edestä kenkätään yksityisille. Menossa suuri valtion omaisuuden ryöstö. Tulevia kuluja ei kukaan tiedä.

Kannattaa lukea Uuninpankkopojan (Saku Timonen) blogia. Siellä asiat on hyvin ja selvästi sanottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko nyt uskotte että oppositio varsin suunnitelmallisesti jarruttaa sotea. Ei saanut Lillin puheistakaan mitään selvää, pääasia että sai suurieleisesti sekoittaa pakkaa suuntaan jos toiseenkin. Samaa on Rinteellä, siitä sössötyksestä ei ymmärrä itse Erkkikään (Tuomioja, Liikanen yms).
Rinne puhuu joka puheenvuorossaan erilailla, pääasia vaan, että erittäin mutkallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tiedä kukaan.
Ainakin kunnat ovat jo muuttaneet laskutusta yksityiseen firmaan.
Tässäpä tuleekin mieleen että
Terveydenhuollon käynnit ym.
Välittyy myös muille osapuolille.
Olkaa tarkkana kun tilinumero on muuttunut laskuissa.
(On kyllä lappu mukana)
Näistäkin kunta voisi tiedottaa vaikka paikallisessa lehdessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustspuolueella ei ole milään muu tavoitteena kuin maakuntauudistus js se että saahaan omat herrat kuntiin hyville palkoille ajamaan omia ja lahkolaisten etuja!,, Ei tarvii olla paljon aivotoimintaa että tajuaa maksujen nousevan tappiin kun yksityiset soteyritykset pääsevät vapaasti valtaamaan palvelut..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo asia on jo käsitelty monta kertaa, lue entisistä että ei tarvitse enää selittää.
Vai etkö ymmärrä luettua tai kirjoitettua tekstiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, siinähän se, mistä tulee ne rahat kun yksityinen toimia on alueella? Yksit. Versus julkinen, hinnanero kolminkertainen, KUKA MAKSAA?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityinen versus julkinen: molemmat tarjoavat samaa palvelusettiä samoilla ehdoilla. Kutsutaan kilpailutukseksi. Kun edullisin vaihtoehto on valittu, maksaja on valtio (veronmaksajat) ja palvelun käyttäjä palvelumaksujen muodossa kuten nykyisinkin julkisissa palveluissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viikolla oli uutinen, jossa kerrottiin, kuinka kunnat aloittaneet soten takia kulukuurin, jossa rahaa vaativien palveluja ruvettu heikentämään, että rahaa säästyisi uuteen soteen.
Luin Kalevan sivuilta eräänkin kuluerän säästöstä, jossa hoivan asukkaat itse kustantaisivat omat wc- paperit, ihan oikeesti?
Näinkö ne sote-säästöt haalitaan eli otetaan heikoimassa asemassa olevilta, jotka eivät jaksa/osaa tai eivät voi tehdä tilanteille yhtään mitään, erittäin brutaalia ja härskiä toimintaa päättäjiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtaa kuitenkin kyseessä olla säästöt nykyisen soten rahoittamiseksi. Kuten kaikki asioihin perehtyneet tietävät, kunnat eivät rahoita tulevaa sotea. Tuleva Sote rahoitetaan valtion budjetista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi paremminkin sanoa, että pelastakaa kansaslaisten enemmistö keskustan ja kokoomuksen oikeistolaiselta politiikalta, joka tulee konkreettisesti esille, jos näiden esittämä sote-sekoilu otetaan käyttöön sellaisenaan.
Meillä tarvitsisi muuttaa nykyisiä terveyspalveluja ainoastaan lisäämällä lääkäreitä peruspalveluihin. Keskustan ajama hallintohimmeli ja kokoomuksen yksityistäminen vain lisäävät kustannuksia miljarditolkulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se oikeistolaista politiikkaa kun tehdään sote, jossa jokainen on samanarvoinen, niin köyhä kuin rikaskin. Palvelut ovat sitten kaikille samanarvoiset, mutta silti säilyy valinnanvapaus, voi hoidattaa itsensä miten haluaa. Jos ei ymmärrä näitä, niin löytyy neuvojia ja ohjaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin on sinulla ruusuiset kuvitelmat soteuudistuksesta. Viime vuonna tehtiin kysely maamme kuntien sotejohtajille ja tulos ei ollut kovin kehuttava, Kyselyyn osallistui 145 sotejohtajaa. 47% sotejohtajista katsoi, että eriarvoisuus ei vähene soten myötä. Juu, ei se vähene. Päinvastoin lisääntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut