Aloita uusi keskustelu

Pakkosotiminen ulkomaille - laki tehty

Aloittaja: vastuuntunnotonta "tapattamistako" Politiikka 19.5.2017 12:43

Nyt on eduskunnassa tehty "pakkolaki sotimisesta sotilailla ulkomailla". Palkkana viisikertainen korvaus kertoi Ilkka Kanerva eilen uutisissa.-

Oikeat sotilaat jo vastustaa jo nyt heti asiaa..kertoo iltapäivälehti...
mikä lakien valmisteluissa on pielessä Suomessa 2017`?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 23 viestiä

Suomi on puolueeton maa ja se julistus on tehty Suomen ensimmäisillä Valtiopäivillä vuonna 1809 Porvoon kirkossa.
- Kyseistä 200 vuotis-tapahtumaa kävi Eduskunta juhlistamassa vuonna 2009 samassa kirkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaa käytännössä, että kapiaisten operoimaa kalustoa voidaan ylipäällikön käskystä myös maan rajojen ulkopuolella käyttää. Nykylain mukaan edes aluevesiemme tuntumassa piilottelevaa sota-alusta ei ilman sodanjulistusta ole lupa tuhota. Kaikki tähtää siehen, että kun voimaa näytetään sitä ei tarvitse koskaan käyttää. Myös kansainvälisen avun saanti voi sisältää velvoitteen tällä tasolla omaa valmiutta osoittaa. Se tuleeko Suomi tämän myötä vedetyksi sodan osapuoleksi on hyvä kysymys. Osapuoleksi, mikä emme jo ilman lakia olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat tahot jotka aikoinaan kauhistelivat YYA-sopimuksen antamaa mahdollisuutta saada sotilaallista apua Nl:lta ovat nyt epäröimättä työntämässä Suomea jenkkien syliin ja maailmalle sotimaan.
YYA velvoitti estämään hyökkäykset Suomen alueen kautta Nl:oon, mutta Suomen maaperällä. Nyt sitten pitäisi sotia jo ties missä muualla ja kahjot ovat innoissaan kun on "päästy piireihin".
Ollaan sentään käyty jenkeissä rukoilemassakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on vaan se pieni ero, että YYA tehtiin naapurin painostuksesta,ja nykyiset sopparit tehdään aivan vapaaehtoisesti. Saatiin olla "itsenäisiä" YYA ehdoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäisenä sopimuksen tekoa ehdotti "naapuri" C.G.E. Mannerheim, mutta Zdanov sanoi, että vasta Pariisin jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Niimpä, mutta oletko lukenut YYA-sopimuksen? """Jos vieras valta hyökkää Suomen kautta silloiseen Neuvostoliittoon pitää Suomen kyetä se torjumaan ja jos ei kykene torjumaan hyökkäystä Suomen kautta silloiseen Neuvostoliittoot on velvollinen pyytämään apua.""" Sanotko mikä tässä kuulostaa sisusta niiin pahalta? Nythän Nato harjoittelee hyökkäystä Suomen kautta nykyiseen Venäjään ja taitavat olla Venäjällä aikasen hermostuneita. Aikoinaan Ruotsi hyökkäsi Suomen kautta 32 kertaa silloiseen Venäjään. Nythän meidän torjuntakyky on nolla koska Hornetit eivät toimi Nato-joukkoja vastaan. Yksikään nato-ohjus ei lukitu edes Viron koneisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei nyt kerta kaikkiaan käy, että vain ottaa vastaan apua mutta vastavuoroisesti ei anna apua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun aikoinaan tein sotilasvalan niin siinä lupauduin puolustamaan isänmaatani, en sanallakaan, että menisin taistelemaan jonnekkin muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... No äkkiähän se vala muutetaan lailla vastaamaan nykyistä tilannetta ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, takautuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole olemassa sellaista mahtikäskyä eikä tule, että lähtisin jonnekkin sotiman, siitä lähdöstä päätän minä itse ekä kukaan muu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se tarkoittaa,että pian pommit paukkuu kostoksi myös Suomessakin?
"Rekkaliikenteestä" puhumattakaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne, joiden pommittajia meidän pojat ja tytöt käyvät sillä viisinkertaisella palkalla auttelemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on sitä vastavuoroisuutta. Suomen poliittinen johto haikailee EU:n puolustusyhteistyön perään, kun NATO on sana jota ei saa sanoa. Ja miten me voidaan odottaa muiden EU maiden auttavan meitä, kun meillä lainsäädäntö esti avun lähettämisen muihin maihin? Näinhän kävi Ranskan pyytäessä apua terroristihyökkäysten jälkeen. Ei se voi olla vapaaehtoisuuteen perustuva Suomen lupaus. Siinähän käy lopulta kuitenkin niin, että ensin suurin osa ilmottautuu vapaaehtoiseksi, ja sitten muutama avainhenkilö alkaa muka empiä samalla kiristäen palkkaa tai muita etuja. Ja jos näille maksetaan ja muille ei, niin homma romuttuu. Tämä "pakkosotiminen" nyt vaan on opposition keksimä keino torpata tämäkin hanke ja kaataa hallitus. Sinänsä sillä päämäärällä ei ole mitään tekemistä itse asian kanssa. Jos oppositiolla ei ole muuta asialistaa kuin suistaa hallitus hinnalla millä hyvänsä, niin mitä oikeastaan on pielessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeuteen vaan sitten kaikki ulkomailla ihmisiä tappaneet, niin isisiläiset ja suomalaiset sotilaat kuin amerikkalaisetkin, jos Suomeen tulevat edes käymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut