Aloita uusi keskustelu

Oliko Talvisota turha?

Aloittaja: Kamrat Politiikka 6.7.2018 19:30

Olisiko talvisota voitu välttää ja Suomi säilyttää itsenäisyytensä?

Stalin (Neuvostoliitto) olisi suostunut kohtuullisiksi tuntuviin maanvaihtoihin, mutta Suomen neuvottelijat tyrmäsivät nämä Neuvostoliiton ehdotukset. Muiden muassa Mannerheim ja Paasikivi olisivat olleet suostuvaisia aluevaihtoihin

Tekivätkö suomalaiset neuvottelijat vakavan virheen vai oliko Stalinin taka-ajatuksena Baltian maiden kohtalo, eli Suomen liittäminen suureen Neuvostoliittoon?

Ehkä, ehkä ei?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 735 viestiä

Kun viha voitti järjen,niin ei edes Suur- ja Lavansaarta ei haluttu vaihtaa maa-alueeseen Itä-Karjalassa,vaikka em. saarien puolustus olisi ollut mahdonta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko asia on täysin merkityksetön sivuseikka. Stalin halusi Suur-Venäjän, ja oli pyrkinyt itsenäisen Suomen hävittämiseen jo vuodesta 1917, lahdaten siinä sivussa Venäjälle 'onnelaansa' paenneita suomalaisia punakaartilaisia tuhansittain, heidän kansallisuutensa takia.

Maxille on näköjään aivan ok, että Neuvostoliitto/Venäjä hyökkää valloittamaan naapurivaltion alueita ja tuhoamaan niiden asukkaita. Siinä ei ole mitään ongelmaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta,olla "ohjauksen" alaisenan ,aina vuoteen 1991,osoittaa Venäläisten oveluuden,myös rauhan asioissa!!
Tehtaankadulla oli ryysistä tuolloin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

elämää NL:n suojeluksessa. Eivät menneet rahat aseisiin eikä turhan joukon elättämiseen. Sai ajatella miten halusi ja sai sanoa mitä ajatteli, kaikesta. Kukaan ei loukkaantunut. Elämä oli todella vapaata ja mahtavaa. Ehkä P-Koreassa oli vielä mahtavampaa ja Maon Kiinassa. Usan campuksilla valitettavasti ammuttiin opiskelijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen itsenäisyys ei ollut 1945-1992 itsenäisyyttä siinä mielessä miten suomen kielen sanakirja itsenäisyyden kuvaa: Itsenäisen valtion tunnusmerkistöön kun ei kuulu se, että se hyväksyttää jopa hallituksensa kokoonpanonkin vieraan valtion pääkaupungissa ennen hallituksen nimeämistä, vaalituloksesta riippumatta. Neuvostoliiton jatkuva sekaantuminen Suomen sisäisiin asioihin osoitti sen, että Neuvostoliitto ei pitänyt Suomea itsenäisenä kansakuntana itsenäisten kansakuntien joukossa.

YYA-aikakauden Suomessa ei kunnioitettu ihmisoikeuksiin kuuluvaa sananvapautta tai poliittisen järjestäytymisen vapautta.

YYA-aikakauden Neuvostoliitto demonstroi haluaan ja kykyään sekaantua pienempien naapurivaltioittensa asioihin aseellisesti Unkarissa 1956, Tsekkoslovakiassa 1968 ja Afganistanissa 1979. YYA-ajan Suomessa ymmärrettiin hyvin, että sama voi tulla myös meidän kohtaloksemme, jos emme alistu neuvostoliiton kaikkiin vaatimuksiin. -Nykyisen Venäjän Putin näkisi saman asetelman olemassa voimassa yhä vielä nykyäänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos oli niin varmaan oli tukalaa, mutta kyllä minä olin täysin vapaa. Enemmän nyt saa miettiä voiko sanoa mielipiteensä. Matkustelu oli jotenkin mukavampaa, kun kulttuurit olivat erilaisia. Jotenkin ahtaammalta etenkin henkisesti vaikuttaa tämä nykymeno.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki sodat ovat turhia ja ihmisyyden vastaisia. On vaikea ymmärtää, miksi sodassa henkensä ja terveytensä menettäneitä yritetään puolustella sankari-nimikkeellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvi- ja Jatkosodan veteraanien ansiosta täällä juttutuvassakin voidaan kirjoitella vapaasti. Suuri kunnioitus näille sankareille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvi- ja jatkosota olivat yhtä ja samaa sotaa, joilla taattiin Suomen itsenäisyys ja kansan pääosan eloon jääminen, karjalaisten maksaessa näistä kalleimman hinnan. Lapin sota taas oli perivihollisen masinoima irvokas näytelmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei varmasti olleet samaa sotaa.
Talvisodassa hyökkäsi Neuvostoliitto Suomeen ja Jatkosodassa Suomi Neuvostoliittoon. Ero on kuin yöllä ja päivällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä yhteydessä kannattaa lukea myös presidentti Rytin puhe 26.6.1941 huolella. Myös se on syytä ottaa huomioon, että Suomi oli valmis sotimaan vain sillä ehdolla, että Venäjä jälleen hyökkää Suomen kimppuun - ja Venäjä hyökkäsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja rehvakkaasti hyökkäsikin!
Suomen ilmatilasta olivat saksalaiset koneet käyneet pommittamassa Kronstadtin sotilaskohdetta. NL vastasi tähän erittäin massiivisella suomalaiset kaupunkien (mm. Helsingin) pommituksilla. Kalustoa oli ja rehvakasta voiman tunnetta. Kohteet eivät olleet sotilaalliselta kannalta merkityksellisiä.

Ei ollut vielä tullut venäläisille käsky lähteä keskiselle Venäjälle, jossa joukot olivat jo hätää kärsimässä Hitlerin joukkoja pakoon juostessa. Venäläiset lentokoneet katosivat nopeasti eikä jatkosodan alussa niistä ollut paljoa haittaa.

Olisi Stalinin selvästi kannattanut siirtää heti koko kalusto ja kaikki miehet natseja vastaan sekä jättää suomalaiset pitämään muutama vuosi - siis muutama vuosi - hallussaan niitä alueita, jotka Stalin yhdessä muiden bolshevikien kanssa lupasi punaiselle Suomelle 1918. Se allekirjoitettu lupaus raukesi 1918, koska punainen Suomi ei toteutunut. Allekirjoitetussa lupauksessa Suomeen olisi liitetty melko tarkasti samat alueet, joita Suomi miehitti Itä-Karjalassa 1941-1944.

Miestäni Suomi olisi joutunut loppuselvittelyssä kuitenkin luopumaan Itä-Karjalasta. Suomalaisia sotilaista samoin kuin neuvostoliittolaisia olisi säästynyt paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitä manipulointi puheita ei kanna enää lukea.
Suomen kansaa ajettiin sotamyönteiseksi, kuten nytkin on taas se nähtävissä mediasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa myös lukea Hitlerin puhe 22.6.1941 heti operaatio Barbarossan alkamisen jälkeen, jossa hän sanoo mm. ”yhdessä suomalalaisten toveriensa kanssa seisovat Narvikin voittajat Pohjoisen jäämeren äärellä” eli kyllä ainakin Hitlerin mukaan Suomi oli yhdessä Saksan kanssa hyökännyt Neuvostoliittoon jo 22.6.1941.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi