Aloita uusi keskustelu

Miten suomalaisten olisi käynyt jos Saksa ja Suomi olisi voittanut sodan ?

Aloittaja: vapaa radikaali Politiikka 25.8.2014 11:11

Jos Natsisaksa olisi voittanut toisen maailmansodan ja päässyt siihen valtaan mitä se sodalla tahtoi niin miten olisi suomelle ja suomalaisille käynyt. Ovatko suomalaiset tarpeeksi Hitlerin ihailemia arjalaisia jotta meille olisi käynyt hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 701 viestiä

NGC:n dokkarin mukaan Suomessa 40-luvulla oli/eli n. 2500 Juutalaista.Mistä Saksalaiset tuon tiedon olivat saaneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisivatko katsoneet esimerkiksi allakasta? Eri uskontoja tunnustavien määrät olivat julkista tietoa, toisin kuin Neuvostoliitossa. Sellaista se täällä lännessä on, ja oli jo tuolloin.

'Taidampa' on muuten suomeksi 'taidanpa'. 'Juutalaiset' kirjoitetaan keskellä lausetta pienellä alkukirjaimella, kuten myös 'saksalaiset'. Ja vaikka mielikuvituksen kanssa leikkiminen sinusta jännittävää onkin, kaikki ei ole suurta Venäjän vastaista salaliittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhjä väite ei todeksi muutu sitä loputtomiin toistamalla. Eikä edes olemattoman kenraali Weimarin muistelmiin vetoamalla. Itse en kehtaisi jatkaa, jos minulla ei olisi mitään faktapohjaa väittelleni tai olisin jo jäänyt kiinni sepitetyistä 'faktoista'.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Lue Pekka Visurin kirja, Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941.

-Teos käsittelee kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjaa vuonna 1941.

Päiväkirjan sisällöstä ei voi tulla muuhun tulokseen, kuin toteamaan, että Suomi oli sitoutunut yhteiseen rintamaan Saksan kanssa.

Asia on kielletty poliittisista syistä sodan jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on päivänselvä, että Suomi ja Saksa toimivat yhdessä ja liittolaisina. Erfurtin päiväkirjaa ei sen tietämiseen tarvita, vaan dokumentteja asiasta on tuhansittain. Toisin kuin tuosta 'suomalaiset krematorioon' -väitteestä, jolle puolestaan ei ole mitään konkreettista pohjaa.

Mitä asian kieltämiseen tulee, toiset ovat kieltäneet, toiset eivät. Suomettuneelle Suomelle yhteistyön muisteleminen oli hankala asia, kun historia olisi pitänyt mieluiten kirjoittaa uudelleen niin, että Venäjä olisi aina ollut Suomen ylin ystävä ja peräti itsenäisyyden antaja, ja kaikkea muuta paikkaansa pitämätöntä.

Yhteistoiminta Saksan kanssa oli Suomelle kaikin puolin hyvä asia ja vielä tänäkin päivänä meidän täytyy olla syvästi kiitollisia aseveljelle joka auttoi enemmän Suomea kuin Suomi Saksaa, ja käyttäytyi korrektisti koko yhteisen ponnistuksemme ajan. Tätä ei pidä missään nimessä kieltää, vaan kiittää saksalaisia sota-ajan hyvistä töistä nytkin, kuten olen itsekin usein tehnyt. Heillekin tekee hyvää kuulla välillä jotkin positiivista vanhempiensa ajoista, kaiken sen kielteisen ohella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...kiittää saksalaisia sota-ajan hyvistä töistä..."

Lappilaisena olen eri mieltä saksalaisten hyvistä töistä.

"Yhteistoiminta Saksan kanssa oli Suomelle kaikin puolin hyvä asia..."

Natsien ihannointi kukoistaa juttutuvassa. Jos Suomi ei olisi liittoutunut natsi-Saksan kanssa niin suomalaisten ei olisi tarvinnut ampua laukustakaan toisessa maailmansodassa.

Liittoutumien natsi-Saksan kanssa saattoi Suomen suureen vaaraan. Samakaltaiseen tilanteeseen Suomi joutuisi, jos liittoutuisimme USA:n imperialismia avustavaan Natoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ole kuullut Talvisodasta? Sitä ennen Stalin liittoutui Saksan kanssa, ja teki M/R-sopimuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän Stalinin tyhmä tarvii olla? Hyvin todennäköisesti pelasi aikaa kun näki nenää pitemmälle ja halusi pitää aika-akkunan auki. Ilman sakuja ei Stalinkaa olisi tarvinnut puskurialuetta Leningradin eteen. Elikkä ei sakuja Suomessa, ei talvisotakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh! Pitkä puskuri, joka ulottui Suomussalmelle asti. Sakuthan tuli Suomeen vasta Talvisodan jälkeen, ja osittain Talvisodan takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Saksa julisti sodan Usalle Joulukuussa 1941,niin silti joillakin "Kaali" riittää spekulointiin asialla!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hiukan aihetta sivuten, natsisaksassa "arjalaisen" naisen yhtyminen juutalaismiehen kanssa, tiesi linnareissua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...kuinka asiat ovat oikeasti lähihistoriassa toteutuneet." (historiakäsitys ohutta yläpilveä)

Ehkä et ole kaikkein äänekkäin "inittäjä", mutta viittauksesi lähihistorian toteutuneisiin tapahtumiin osoittaa kuinka kaukana olet asian ytimestä. Mikään lähihistorian tapahtumista ei anna viitteitä siitä miten meille olisi käynyt, ellei lähihistorialla tarkoiteta natsien toteuttamaa joukkotuhoamista, jossa kaasutettiin ja poltettiin juutalaisia, kommunisteja, mustalaisia, homoja ja ilmeisesti monta muutakin ihmisryhmää. Jos olen väärässä oikaise väitteeni.

Onneksemme natseista päästiin eroon vuosikymmeniksi. Siitä saamme kiittää Neuvostoliiton ja länsimaiden taistelua. Suomi ei silloin kuulunut natsien vastaiseen rintamaan, vaan komppasi natseja, eli oli pimeyden ytimessä.

Nyt uusnatsismi nostaa päätään. Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) toimii myös täällä Suomessa. Äärioikeistolaiset AKS ja IKL kiellettiin (lakkautettiin) aikoinaan, miksi PVL:n kieltäminen ei onnistunut? Natsiaatteen palvojat ovat jollakin tavalla ”omituisia”. Ehkä he ovat tietokonepelien mädättämiä.

Onko natsien palvonta vallannut Kalevan toimituksenkin kun tämä kommentti ei tunnu kelpaavan?

"kyy"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavasti. Niinistö panisi karhua Kuusamossa, painisi ahman kanssa Savukoskella, tanssisi Kiira Korven kanssa omassa jäähallissaan ja siirtäisi valtion varat tililleen Sveitsin pankkiin.

Näinhän tekee ns. voittaja valtion päämies Putin. Tosin omilla alueillaan toistaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut