Aloita uusi keskustelu

Vanhuuseläkkeelle 62-vuotiaana, riemuitsetko vai ahdistut?

Aloittaja: Onnen tyttö Oma elämä 5.3.2012 15:33
Näytetään 1 - 20 / 29 viestiä

Jäin 58-vuotiaana ansaitulle vanhuuseläkkeelle, jota olen nyt nauttinut 5-vuotta. Tämä on kyllä ollut elämäni parasta aikaa. Yhtenäkään aamuna ei ole tuntunut siltä, että olisipa mukava lähteä töihin. Noin 6 kk menee mökillä ja toiset 6 kk täällä kaupunkiasunnossa. Lisäksi matkustelen 2-3 kertaa vuodessa ulkomailla ja nautin elämästäni. Yhtäkään eläkepäivää en vaihtaisi pois! Olen varmaan huomattavasti paremmassa ruumiillisessa ja henkisessä kunnossa kuin työaikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työn "sankari"oletko ajatellut että hautaan asti raadat.Eipähän kukaan nuorempi pääse rakasta työpaikkaasi anastamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen myös 71 vuotias. ELÄKKEELLÄ, (JO VANHUUSELÄKKEELLÄ). Ensin jäin työkyvyttömyyseläkkeelle hiukan yli 5 - kymppisenä.
En raada pallkatyössä.
Olen näkökannassa, että raskaissa töissä tulee saada eläke jo 55 vuotiaana sekä keveimmissä 60 vuotiaana.
Ne jotkaa po. ikä vaatimusten jälkeen haluavat jatkaa työelämässä - jatkakoon, mutta kuka haluaa ottaa eläkkeen, sallitaan.
Jäin suhteellisen nuorena, tai pääsin tai panivat eläkkeelle. Selkävammainen,
ristiselässä vamma.
Olisin ehkä joihinkin keveisiin töihin pystynytyy, mutta en halunnut viedä nuoremmilta työpaikkaa, sillä nuoret tarvitsevat työpaikkoja, minä pärjään pinelläkin eläkkeellä, kun olen raitis jne... enkä käy vieraissa naisissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnellinen olen.Joka ikinen aamu herään ihan silloin,kun tuntuu siltä.Mikään tai kukaan ei määrää vapauttani.Tämä on niin hanaa,että soisin joskus jokaisen kokevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Sama täällä. Onnellinen olen ettei enää tarvi herätä kellon pirinään. Siitä olen nyt nauttinut pari vuotta. Takana on reilut 42 vuotta työelämää ja tunnen ansainneeni ja tienanneeni tämän vapauden. Kaikki keskiarvot, niin työssäoloajan kuin eläkeiänkin olen ylittänyt reippaasti. Saan hyvää, ansaittua eläkettä, josta köyhä yhteiskunta ottaa merkittävän osansa. Ihan kuten työvuosinakin. Olen kiitollinen ja ylpeä omasta työurastani, mutta samalla suren ettei tänä päivänä kaikilla ole tällaista mahdollisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä jäin 63 vuotiaana eläkkeelle ja hyvä niin. Olin 10 vuotta pitkäaikaistyötön ja minusta on ihan hyvä, ettei tarvi turhaan käydä työkkärissä leimauttamassa enää korttia, kun eihän minun ikäiselle enää töitä löytynyt. Minä olen ainakin onnellinen ja tyytyväinen eläkeläinen. Eihän se eläke ole suuren suuri, mutta kyllä sillä toimeen tulee, kun ei ole suuria vaatimuksia. Olen siinä onnellisessa asemassa, että minulla on vielä työssä käyvä aviomies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ehkä bileitä järjestäisi, mutta olisin onnellinen. Toisaalta jaksan kyllä odotella vielä muutaman vuoden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä 62 vuotias on vielä nuori ihminen ja liika varhainen on eläkeikä. Sanoo pirteä ja toimintakykyinen 72 vuotias. En tosiaan muista ikääni ja monesti vahingossa sanon väärän iän kun ei tunnu vanhalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulla unohtuu autuaasti se, että työtä on monenlaista ja rasittavuusaste vaihtelee tavattoman paljon. On aloja, joissa hyvin harva pääsee terveenä vanhuuseläkkeelle, vaan sairaseläke tulee usealle ennenmmin vastaan. Tuollainen retosteleminen iällään ja kyvyillään tunuu tarpeettomalta. Kukaan ei tiedä milloin napsahtaa ja olet toisten pyöriteltävänä. Se on monesti nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai laki pakota ketään jäämään eläkkeelle? Itse jäin 62 vuotiaana varhennetulle työeläkkeelle, kun työn herkkua sain maistella yli 45 vuotta niin mulle riitti. Toisaalta ei harmita yhtään kun 72 vuotiaana olen ollut 10 vuotta eläkkeellä. Kirjoituksestasi paistaa jotenkin, että sinua nyt kaduttaa kun et jäänyt aikoinasi eläkkeelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työtä on monenlaista ja sitä eivät helpoissa hommissa olevat tajua. Alkavat sitten uhoamaan ja röykeilemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti vaan on niin, että usein demendian ensioireisiin kuuluu itsensä tunteminen nuoremmaksi kuin onkaan, mutta toivotaan ettei kohdallasi näin ole.

Pitää muistaa, ettei kaikki ole samasta puusta veistetty, eikä ainakaan samoissa töissä elämäänsä kuluttanut. Onhan selvää, että vaikkapa raksalla ikänsä kelilla kuin kelillä työskennellyt, ja raskaita töitä tehnyt on aivan eri asemassa kuin toimistotöitä tehnyt, joten enpä olisi missään suhteessa vertaamassa eläkkeelle haluajia ja haluttomia keskenään. Jokaiselle yksilöllinen eläkeikä sen mukaan mikä on kunto ja halu jatkaa työelämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy tuottaa pettymys mutta työnantaja sen eläkkeen suurimmaksi osaksi kustantaa .Työntekijä maksaa bruttopalkasta vajaa 6%,työnantajan osuus on noin 17%työntekijän bruttopalkasta.Tämä kannattaa muistaa oikein.Eläkemaksu on yhteensä noin 23% bruttopalkasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin turhaan?Mutta se on tosiasia,että työnantaja maksaa suurimman osan sinunkin eläkemaksusta. Kyllä sinä varmasti eläkkeen olet ansainnut,siittähän ei ollutkaan kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on niin jos tehnyt harmaana ja olisin pannut sukanvarteen noin 600e per kk saisin elää loppu elämäni hyvin.Muttako en tehnyt,mutta viesti on mennyt nuorisolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa jalkakäytävät muuttuvat päivän kuluessa paikoin erittäin liukkaiksi, koska niillä olevan jään päällä sataa vettä tai lunta.

Ajokeli muuttuu huonoksi päivällä maan länsiosassa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivän ja illan kuluessa maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Paavo on ykkönen

Näyttää pahalta keskustapuolueen kannalta Paavo Väyrynen vetää kepulta ainakin neljä kansanedustajaa pois. Ja muut näytt... Lue lisää...
James Hildegard Pökk...

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 8-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 354 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut