Aloita uusi keskustelu

Luonnonmerkkien etiäiset

Aloittaja: kansanperinteet talteen Oma elämä 24.2.2011 13:50

Tikka koputtaa talon päätyä - tietääkö se kuolemaa.

Mitä "oikeita" etiäismerkkiä olet kuullut - tiedät tai uskot olevan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 37 viestiä

Semmonen etiäinen tuli tässä mieleen, olin sillon vielä semmonen vaahtosammuttimen kokonen, olin naapurissa kylässa, sitte tuli sen toisen naapurin koira siihen pihalle ja se oli semmonen mökkitalo ja oli talavi ja palio lunta, niin se koira yletty ikkunasta kuikkiin sisälle ja siinä mahottomasti haukkua räkytti, niin se talon isäntä sano, että nyt se kävi tuo (mainitti koiran nimen) minut haukkumassa. Eikä siitä sitte mennytkää kovin kauon aikaa kun mies kuoli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sitte yks meleko varma merkki oli, että lummeenko kussee niin siihen tullee reikä. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Useimmat eivät näy tietävän lainkaan, mikä on etiäinen? Tietäisiköhän Aslak tämän? Lemmenjoella oli kullankaivaja menettänyt rahansa ja ilmeisesti muunkin omaisuutensa toisenlaisiin harrastuksiin kuin kullanhuuhdonta. Hän oli maatessaan jokitörmällä miettinyt jo luovuttamista, kun siihen oli tullut äkäinen ahku, joka oli komentanut: " Mene pois kullan päältä!" Mies oli alkanut kaivaa siitä ja löytänyt rikkaan kultasuonen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Oiskohan se ollu sama kullankaivaja tai joku muu kairankäviä menny johonni autiotuppaan yönsyrijää viettää, niinko nukkuun. Oli siinä nukuskelluko joku nykkiny peiton helemaa aina vähäajan päästä ja kysyny, että nakkaanko nakkaanko?. Kulukia (nukkuja) oli aina unenpöppörössä vain vetäny peittua ylemmäksi ja yrittäny jatkaa nukkumesta. Lopussa oli kuitenni hermostunu ja karijassu, että nakkaa mitä nakkaat, mutta anna minun nukkua. Sillon siinä samassa kulukija (nukkuja)  oli lentää romahtanu kaaressa sen autiotuvan ovenpieleen. Sitte oli kömpiny takasi laverille ja saanu nukkua rauhassa loppuyön peitto oli pysyny korvissa. 

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tikka koputtaa päätyä, jotta saisi jonkun mönkiäisen ulos kolostaan ja nappaa sitten sen nokkaansa sapuskaksi. Tai haluaa koputtelemalla ilmoittaa, että tässä on minun reviirini. Tikalla voi ola myöskin, ihan yöpymispaikka etsinnässä ja paukuttaa reiän seinään ja mennä vintille nukkumaan. Tikka ei tiedä kenenkään kuolemista etukäteen, se on aivan saletti. Kaikille muillekin " etiäisillesi" löytyy ihan luonnollinen selitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selittäisitkö luonnollisesti etiäisunet?Äidillä, ja minulla on ollut muutama etiäisuni, ja niiden unien jälkeen tapahtumat menivät, ihan kuin unessa kummallakin  tapahtui, 1950 luvun alkupuolella. HK:sesti minulle 1997 unessa, unet näin kahtena eri yönä, kehotettiin lopettamaan juopottelu, johon olin taipuvainen. Lopetin toisen unikerran jälkeen, ja olen ehdottoman raitis ollut reilut 10. vuotta... todella merkillinen uni. Oliko se etiäisuni? Ehkä ei, vaan opetus uni... Selventäiskö unen tutkijat, mistä he uneeni tulivat, ja nimelläni puhuttelivat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun suojelusenkelisi tai henkinen johdattajasi antoi sinulle tämän viisaan neuvon unessa, koska ei voi sinua fyysisesti kohdata. Unen viestiä vahvistetaan, kun sen näkee kahdesti peräkkäin. Jos itselläni on joku tietty tilaisuus, vierailu, tentti tms. tärkeä asia edessä, edellisenä yönä näen yleensä seuraavan päivän perustunnelmat. Tentin onnistumisen näen vertauskuvallisesti esitettynä: esim. viidestä pienestä ympärillä telmivästä villakoirasta neljä tuli lähelle siliteltäväksi ja paijattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Unia näkee yleensäsiitä mitä päivällä tai joskus aiemmin on tapahtunut. Jos on juopotellut, niin on kumma jos siitä ei unta näe. Kaikenlisäksi niistä aiemmista tapahtumista tulee uniin vielä oikea sillisalaatti ja uni voi olla ihan absurdi. Ajattelepa jos näet seuraavaksi unen jossa kehoitetaan juopottelemaan. Alatko taas juopoksi??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitå on kuulema monensortin unia. Tavallisia ns. yleisunia ja sitte Pfofetaalisia enneunia ja painajaisunia ja varotusunia.. ja mitä niitä kaikkia lieneekään. Tämä mainitsemasi juopottelu uni kuuluu varmaan siihen varoitusunien rykelmään, että jos vain alat taas ryyppään, niin siitä ei hyvää seura.. niinko tosi on iliman unien näkyä. Nehän on vissiin niinko maailmanlaajuisesti tunnetuimpia ne Joosefin unet muinaisessa egyptissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tarantilainen, paliohan ihimiset näkkee unta. Eikö ne viisaat sano peräti, että joka yö ihimiset näkkee unta, mutta harvemmin sitte aamulla muistavat niitä. Minun Äitikait näkkee päntöinään unta ja meleko moni uni totteutuu melekeen "kirijaimellisesti". Tulle mieleen yks. Äiti oli ollu ulukomaanmatkalla ja nähäny kottiinpäin liittyvää unta, joka oli lähes semmosenaan totteunu.. ym. ym. Oon minä itekki nähäny, jottai unia jotka on sitte jäläkeenpäin muisteltuna menny sitte lähes niinko unimaakari kuvvaili. Mutta ei nyt tässä enempää, kun tämän jutun aihe oli ne ETIÄISET. Etiäisethän on niitä jotka valavetilassa oleville ihimisille ilimotellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tikka tosiaan saattoi tulla koputtamaan hirsimökkiä just sille nurkalle, mihin hevosmuurahaiset olivat pesiytyneet. Hyvällä asialla oli. Monet metkut saikin tehdä, että sotilaallisessa jonossa marssivat isot muurahaiset sai hätyytettyä mökistä takaisin metsään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla tulee mieleen joku henkilö ja kohta hän on oventakana tai soittaa.  Parempi aina kun soittaa, ettei tulisi yllätyksenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äitini kertoi että jos metsälintu tulee rakennuksen päälle istumaan ja katsoo vaikkapa naapuriin niin tietää kuoleman vierailevan siinä talossa.  Jos unessa näki hevosia niin heti kysyttiin oliko ne valkoisia vai mustia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän oli, ja on vieläki varma merkki, kun nenänalta alako kutiseen, niin vieraita oli tulossa, eli sanottiin, että vieras aikoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama meillä. Kun äidillä alkoi sunnuntaina 'vieras aikomaan', mentiin pirtin penkille polvilleen kattomaan ikkunasta. Kohtahan vieras/vieraat olivat tulossa, ja juostiin sanomaan, että nyt ne tullee.

 

Kun sitten menin serkkuni kotoa hänen kanssaan ensikertaa toisen tätimme luo kylään, hän tuli iloisena ovelle vastaan ja sanoi, että teijän etiäiset tuli jo! Hetki sitten kolahti just samalla tavalla pyörän sarvet talon seinään kuin nytkin, kun te lopulta tulitte, tervetuloa oikein kovasti! Silloin kuulin ensi kertaa etiäisistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutulta kuulostaa, usseinni muistaa vasta tilipäivän, kun vasenta kämmentä syyhyy, ja laskunmaksun oikiasta käen syyhystä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut