Aloita uusi keskustelu

Kenen kanssa olet

Aloittaja: Sinisilmä Oma elämä 9.2.2018 11:48

Mun pitäisi kieltää omat ajatukset ja tunteet, omat vaistot, että lähipiiri olisi tyytyväinen. Mun kokemuksia yritetään kieltää. En saisi olla oma itseni. Pitäisi puhua niin, että he olisivat tyytyväisiä. En saisi ajatella itse. Lisäksi tämä lähipiiri sanoo yhtä ja kohta väittää, ettei ole sanonutkaan. Että pitää olla vaikeaa. Tuota otsikkoa mietin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 36 viestiä

"Parempi olla yksin kuin huonon kaverin kanssa"! Jätin vuosia sitten lähipiirini imelät lierot ja kierot kaverit joista "irtipääsy" on tuonut elämääni pelkkää hyvää. Jopa puh.nro on salainen että eivät vaan vahingossakaan tavoita minua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittyykö tuntemuksesi yhteen tapaukseen vai tyrmääkö lähipiirisi kaiken, mitä koet ja tunnet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanokaapa viisaammat mitä tämä tällainen minun kohtelu oikein on? Joskus on tullut sellainen ajatus, että minusta halutaan henkilö, jonka puheita ei kukaan uskoisi. Lapsuuden perhe tätä haluaa. Ja sisko mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Mistä tällainen tunne kumpuaa, eli mitä perheesi on tehnyt tai sanonut että sinulle on tämä tunne tullut? Ympäripyöreillä tiedoilla ei voi auttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millainen liene ympäröimäsi ihmisten elämän piiri ? Ota vain oma elämäsi haltuun ja kulje omaa polkuasi. Ei kaikkia tarvitse mielyttää, eikä jatkuvasti sanojasi asetella sopiviksi joillekin ihmisille. Huomaat myöhemmin, että teit oikein ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joka on todella ihan kylmän ilkeä kaikkia kohtaan. Mielistellä osaa hyvin sulavasti ja hyvin uskottavasti tarvittaessaan (eli kun itse siitä hyötyy), osaa olla erittäin kohtelias/hyväkäytöksinen, asiallinen ja huomiova kaikkia oman perheen ulkopuolisia kohtaan kun siitä hyötyy ja saa lisätukea. Siinä sivulauseessa antaa heille ja muillekin olettaa, että häntä kohdellaan jotenkin ihmeen huonosti perheen sisällä ja tirauttaa joskus kyyneleenkin heille. Saa monet puolelleen. Ainakin vähäksi aikaa. Aivan hirveän kylmä ihminen on oikeasti, sitä on vaikea ja hyvin vaikea ymmärtää. Enää ei ole edes toivoa yrittää ymmärtää. Liian paljon, on jo aivan liian paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millaisia ne "omat tunteet ja vaistot" sitten ovat? Ajavatko ne käyttäytymään muiden näkökulmasta katsottuna epäsopivasti, petollisesti, rikollisesti, perverssisti, vai mikä tässä nyt mättää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, jos mun kokemukset noin laajasti ymmärrettynä kielletään, niin eihän se ole oikein. Kuulin vain puhelimesta vahingossa, ettei minulla ole ollut tuollaista. Niin, ei tietenkään. Mutta minun pitäisi olla tämän puhujan kaltainen, ennen kuin sopisin muottiin. En tässä ala avaamaan kaikkea. Olen laittomuuksia vastaan. Olen kunnon ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvin hankala sanoa juuta tai jaata kun ei tiedä yksityiskohtia. Mutta jos kysymys on siitä, miten olet kokenut jonkin tietyn asian ja joku lähipiiristäsi sanoo että se ei ole totta, hän on hakoteillä. Kehotan rauhalliseen keskusteluun sopivana hetkenä, eli esimerkiksi kahvikupposen äärellä tms. Neuvon sinua olemaan käyttämättä syyttävää sävyä, vaan aloittamaan keskustelun " minusta tuntuu" - sävyyn. Esim.:" minä en tiedä miltä sinusta tämä minun kokemukseni näytti ulkoapäin katsottuna, mutta minä koin se asian silloin näin ja minusta tuntui silloin tältä.... Minusta ei ole kiva kun kuulen että sinä vähättelet tai kiellät minun henkilökohtaisen kokemukseni ja se ahdistaa minua. Tunnen olevani väärinymmärretty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi elää omaa elämää vain muiden kautta. Kyse on alistumisesta, jota suomalaiset kutsuvat nöyryydeksi ja pitävät sitä jopa hyveenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nöyryys on hyve, tottakai. Kukapa nyt omahyväisestä, koppavasta ihmisestä pitäisi?
Nöyryys ei tarkoita sitä, että pitää itseään huonompana kuin muut, tai että pitäisi miellyttää kaikkia ja ottaa vastaan väärää kohtelua. Nöyristely tai pokkurointi ei ole aitoa nöyryyttä, vaan teeskentelyä.
Nöyryys on sitä, ettei pidä itseään parempana kuin muut vaikka pitääkin itseään hyvänä monissa asioissa. Nöyrällä on hyvä itsetunto ja hän osaa ottaa vastaan rakentavaa kritiikkiä ja mielellään korjaa ajatteluaan jos huomaa olevansa väärässä. Noyrälle ei ole vaikeaa pyytää anteeksi, myöntää olevansa väärässä tai epäonnistuneensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikeasta tilanteesta pitäisi pyrkiä pois. Joko toisen avustamana tai yksin. Ota yhteyttä vaikka terveyskeskukseen, sieltä varmasti ohjataan oikealle avuntarjoajalle.
Tsemppiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattee turvautua vain SDP:en jos meinaat saada palkka apua tuloihisi.Keskustalaisilla on tapana teettää työ alihintaan vaikka työ olisi erikoisosaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä aikonani sain äidiltäni hyvän elämän neuvon. Jos ei kärsi muiden kuunella, niin tuossa on 7 hirttä poikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahaton ei lähde lääkäriin

Ei kai tuo mikään uutinen enää ole.Lääkekorvauksien omavastuun noustessa yksikertaisesti ei ole varaa lääkkeisiin,koskee... Lue lisää...
paksu pertta

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

26.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut