Aloita uusi keskustelu

Joko kävit Sotapolku.fi;ssä?

Aloittaja: Veteraanin tytär Oma elämä 7.12.2016 19:18

Tallensin tänään isäni tiedot (kuvan kera) viime sotien ajalta SOTAPOLKU FI;hin.
Eilen (6.12.2016) tämä Sotapolku.fi oli niin tukossa, ettei sinne vielä päässyt. Mutta, tänään onnistui.
Selailin tietoja ja löysin sieltä jo muutaman sukulaisen ja tuttava perheen veteraanin tiedot. Mielenkiintoinen ja varma tietolähde jälkipolville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1205 viestiä

Välillä asiakaakin,Sale pyysi anteeksi uhratumisesta,vaikka kaikki olivat käskystä! Esim, Setäni(17v),joka kaatui Sohjanassa,kun Suomalaiset- ja Saksalaiset hyökkäsivät Venäjälle.Onneksi valtio oli lähettänyt viestin omaisille arkun kanteen; EI SAA AVATA

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otan osaa!! Sukulaisenikin yritti katkaista Muurmannin radan,mutta jäivät Mottiin Kiestingissä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Munki isä oli Kiestingin motissa ja kertoi, että pääsivät pois kun sakemannien Stukat (syöksypommittajat) kävi tekemässä ryssän linjaan vähän aukkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isänikin oli Kiestingin motissa, mutta ei valittanut.
Suri kuitenkin usein hyvän lapsuuden aikaisen ystävänsä kaatumista, joka kaatui tässä taistelussa. Olivat saman kylän miehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä, että muistetaan ja annetaan arvoa niille, jotka taistelivat itsenäisen Suomen puolesta.
Kaikille ei näköjään sovi tämäkään myötätunnon ele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos sinulla on jotain kysyttävää otsikon sivustosta tai siihen liittyvästä, kysy ihmeessä. Olen käynyt koulutuksen sotapolkujen luontiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritin isän sotapolkua mutta ei huolinut minun ilmoitustani. EI mikään salasana kelvannut. Miten sinne pääsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Google Crome, ainoa sivusto jonka kautta olen päässyt sisälle. On varmaan muitakin, mutta perinteisen IE:n kautta ei onnistu yhteydenotto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritetäänpä laittaa näin veteraani ja Lapinsodan päättymispäivän kunniaksi uudelleen pieni kyssäri hitlerfaneille, jotka ketjussa vaahtoaa "omaan tahtiinsa poistumisesta", josko nyt menisi läpi.
Mistä miehittämästään tai liittolaismaasta Hitler lähti omaan tahtiinsa pois ? Suomesta heillä oli aikaa yli 3 viikkoa aloittaa poistuminen ennen Suomen aloittamia sotatoimia, vetäytymisen sijaan nämä yrittivät vallata Suursaaren.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Suomesta täältä Oulusta saksalaiset lähtivät omaan tahtiinsa. Kollajalla ammuttiin Lapin sodan ensimmäiset laukaukset. Sinä tietänet paremmin Etelä-Suomen tapahtumat. PS. En ole Hitler-fani. Oletko sinä Stalin-fani? Itse Hitler asusteli Saksassa. Tuppautui kylläkin Mannerheimin syntymäpäiville, josta tietojeni mukaan poistui omaan tahtiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaako Ähkylän isäntä, joka on suuri sotahistorian tuntija ja tutkija, että Operaatio Tanne Ost meni täysin pieleen saksalaisilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuosta omakohtaista, ymmärrettävää muistikuvaa juuri ole, taisin kuitenkin jo edellisessä viestissä mainita että yritykseksi jäi. Sen sijaan Suomalaisten Suursaaren valtauksesta olen kuullut hyvinkin paljon parilta mukana olleelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neuvostoliitto sitä havitteli ja lopulta sen meiltä otti.
Tämä sopi tietysti toisinajattelijoille mainiosti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin meni pieleen vallankaappaus. Ribbentropin Suomen vierailun aikana kysyteltiin Saksan suurlähettiläs Blücheriltä, löytyisikö Suomesta tuhat kunnon natsia, jotka voisivat kaapata vallan Suomessa ja perustaa Söaksalle mieleisen hallituksen jatkamaan sotaa. Ryti teki tunnetun henkilökohtaisen sopimuksen joten asia hoitui toistaiseksi. Suomen tehtyä rauhan oli saksalaisilla edelleen vallankaappaus suunnitelmissa mutta Suomesta ei "tuhatta natsia" löytynyt. Unkarilaisille kävi surkeammin kun he yrittivät julistautua puolueettomaksi maaliskuussa 1944 niin Saksa miehitti maan ja alkoivat juutalaisvainot yms. terrori. Kun puna-armeija lähestyi Budapestiä teki unkarilaiset neukkujen kanssa rauhan niin natsimieliset kaappasivat vallan ja sota jatkui tuhoisin seurauksin helmikuuhun 1945. Ei se sodasta erilläänpysyminen niin helppoa ole. Pieniltä mailta ei pahemmin halukkuuksia kysellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kertoo kohtalosta, joka olisi Suomea kohdannut. Suomelle olisi miehityksen tapahtuessa käynyt vielä huonommin. Stalin olisi vaihtanut Suomen asukkaat, koska hänellä ei olisi ollut varaa jättää taistelukykyistä ja ryssänvihaista kansaa sijoilleen. Kumma, kun pari hörhöä jaksaa kirjoittaa suomalaisilla olleesta vaihtoehdosta, sillä suomalaisilla ei todellakaan ollut muuta vaihtoehtoa, kuin taistella toteutuneen sotahistorian mukaan. Jos joku tosissaan vaihtoehdosta kirjoittaa, niin todellisuudentaju on ihan hukassa. Toinen juttu on sitten kirjoittaa propagandaa Pietarin trollipajan lukuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittoutuneiden valvontakomissio saapui Suomeen ja alkoi vaatia 30.syyskuuta 1944 todellisiin sotatoimiin ryhtymistä Lapissa.
Tämän painostuksen alla suomalsiset joukot nousivat maihin Torniossa 1.lokakuuta 1944 ja aloittivat oikean sodan saksalaisia vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi illasta alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Satakunnan, Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa, Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kolari, Kittilä, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Teloituskolikko

166 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Gallup: pääministeri.

Rovaniemen puoluekokouksessa ensimmäiseksi epätotuuden esittäminen. Talvivaara käpelöinti. Toimittajien sanavapauden raj... Lue lisää...
kukahan tämä henkilö...

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut