Aloita uusi keskustelu

Aktiivimallin vaikutus käytännössä?

Aloittaja: Altivisti Oma elämä 7.2.2018 09:56

Miten se käytännössä vaikuttaa työttömän elämään? Työttömän tehtävä on etsiä töitä ja huonona aikana ottaa vastaan muutakin kuin oman alan työtä kuitenkaan viemättä alemmin koulutettujen töitä suhteita apunaan käyttäen. Miten siis altiivimalli vaikuttaa käytännössä? Tässä on taas Sipilän antama hieno nimi ”Aktiivimalli” tehnyt tepposet.
Altiivimalli ei ole sen kummenpaa kuin työttömyys 1990 - 2005, jolloin käytiin työkkärissä kerran kuukaudessa tai kahdessa. Ja se koettiin hyvänä asiana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 75 viestiä

Aktiivimalli on työttömän kiusaamista, ei mitään tarkkaa tietoa , epäselvää ! Kaikki työttömät syyllistetty, työttömyydestä! Ei oteta huomioon, minkä kuntoisia on joukossa! Ei mitään järkeä eikä kannustavaa! Miksi ei järjestetä opiskelua ja kursseja ? kouluteta työttömiä! Tulee vaan ukaaseja, joka ajaa työttömän todella alas ahdinkoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimalli on todella saanut työttömät aktiivisiksi.
Kaikki keinot otetaan käyttöön passivisuuden säilyttämisen takaamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimalli on syvältä...hain muutamaan kuletusvirmaan töihin ni vastaus oli etteivät ota aktiivimallin työnhakijoita töihin..työkokemusta kyl löytyy ja luvat on mut tollasia hv vastauksia on useempia tullu ni ei paljoa huvita...varmaan alanvaihto ois paikallaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt pitäisi päivittää kortteja..esim kuljettajakortti vanhenee uusi maksaa 100€.....nyt leikkuri syö kortin uusinnan hinnan..en taida uusia ennekuin työpaikka on varma tai maksakoon yrittäjä..toki muutkin kortit maksaa ..työturvallisuus jne..jokaisessa työpaikkailmoitukssa vaaditaan kortteja tai ovat plussaa...jos vuodessa leikataan 300€ niin just tuolla summalla saa kortit uusittua ja päivitettyä ammattia..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä nyt väärää tietoa levitä.Olen katsellut tilapäisiä kesä- ja muita työpaikkoja niin teollisuuden kesätyöpaikkoihin on usein vain 18-vuoden ikävaatimus ja kuljetustöihin vain ajoneuvoa vastaava ajokortti.Nyt on paljon työpaikkailmoituksia joissa ei vaadita edes työkemusta mutta se katsotaan eduksi hakijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

kyse onkin kuljetustyöpaikoista jne muista joissa niitä tarvitaan.. kortit pitää maksaa omasta pussistajne...jos kerran keskitään näitä aktiivimalleja sekä leikkureita ,niin jonkuhan nämä ammattikortit pitää maksaa...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos esim kokki pääsee timpuriksi ja timpuri kokiksi...onkohan mennyt puurot ja naulat sekaisin hallituksella..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallin vaikutus käytännössä?

On sama kuin taikurin sanoman taikasanan "Hokkus pokkus" tai "Ananasakäämän" vaikutus on.

Siis kun taikuri sanoo jonkin taikasanan niin siksikö sinne taikurin hattuun ilmaantuu kani? Tai jos valtiovalta sanoo taikasana vaikkapa että "aktiivimalli", niin siksikö johonkin firmaan tai työpaikalle ilmaantuu tarve palkata sinne uusi tai uusia työntekijöitä?

Tuo nimittäin on se ydinkysymys. Mutta ensin: työttömyys mitä se on? Moni uskoo että työttömyys on työttömät. Vaan kun ei ole. Työttömyys on puuttuvat työpaikat.

No nyt me sitten otamme yksittäisen työttömän ja teemme hänestä niin aktiivisen että kukaan ei missään eikä milloinkaan ole ollut niin aktiivinen. Ja siten otamme satunnaisen firman tai työpaikan ja katsomme että ilmaantuuko sinne aiemmin esiintymätön tarve palkata yksi tai useampi uusi työntekijä, ja jos ilmaantuu niin tapahtuuko se ilmaantumien vain ja ainostaan siksi kun se yksi kaikkien aikojen aktiivisin työtön on ollut niin hemmetin aktiivinen?

Niin, no samaan aikaan toisaalla taikuri on esiintymässä, hän ottaa hatun, näyttää sitä ykleisölle että hattu on tyhjä sisältä, ja sitten ottaa taikasauvan jota heilauttaa ja samanaikaan sanoo taikasana hokkuspokkus, ja kas kummaa aiemmin tyhjään hattuun on ilmaantunut kani.

Aivan, ja samaan aikaanko jossain muualla ja toisaalla valtiovalta on esiintymässä, se ottaa olemattoman työpaikan, näyttää sitä yleisölle että työpaikka on tyhjä eli tarvetta kenenkään siihen töihin palkkamiseen ei ole ollut, ja sitten valtiovalta ottaa taikasauvan jota heilauttaa ja samanaikaan sanoo taikasana ajtiivimalli, ja kas kummaa aiemmin tyhjään työpaikkaan on ilmaantunut uusi työntekijä eli oli ilmaantunut tarve palkata siihen se uusi työntekijä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä niitä töitä löytyy jos verkostoituu riittävästi. Minä jään tiistaina työttömäksi ja neljä työpaikkaa olisi jo tiedossa. Ja ihan suhteiden kautta ilmaisemalla että kiinnostusta olisi mihin työhön vain.
Mutta toisaalta haluaisin kyllä osallistua työkkärin kursseille ja sitten lähteä ulkomaille 3kk:ksi työnhakuun.
Nyt on kyllä runsauden pulaa..
Nykyään on hyvä kun työttömänä voi tehdä pätkätöitä sen pudottamatta hirveästi ansiosidonnaista .Ja jatkuupahan sitten ansiosidonnainen sieltä toisesta päästä kun teen välillä töitäkin.
Ei se yhteiskunta sillälailla pyöri että täällä jouten oltaisiin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä olet kyllä ottanut jo tarpeeksi! Liikaakin! Kirjoitelmasi perusteella...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiky panee vähän liikettä passivoituneisiin lusmuihin, ja valtiolle vähän säästöä. On hyvä yhtälö, kaikki pärjää, myös työnantajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En aio korvaani lotkauttaa. Kiristetään ruokataloutta.

Ihan kiusallani vötkyän, kun kuitenkin haukutaan. Nautin VAPAUDESTA, kun orjatyöläiset raapivat autonikkunoita kuudelta tuulessa ja tuiskussa. Käännän kylkeäni. Ensin omaani aamulla. Ja päivällä siankylkeä paistinpannulla.

Mitä sitä riehkasemmaan valamiissa maalimassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallin vaikutus on se, että se vähentää työttömyyttä. Tämä unohtuu, kun kouhotetaan sivuasioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain tilastollisesti!

Yhdenkin tunnin työrupeama/kk POISTAA tekijänsä työttömyystilastosta.

Pelkkää KIKKAILUA!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

katsokaa valtion velan määrään,vientiin ja pudjettiin siellä se totuus on...2019
ei työllisten määrässä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut