Aloita uusi keskustelu

Aktiivimallin vaikutus käytännössä?

Aloittaja: Altivisti Oma elämä 7.2.2018 09:56

Miten se käytännössä vaikuttaa työttömän elämään? Työttömän tehtävä on etsiä töitä ja huonona aikana ottaa vastaan muutakin kuin oman alan työtä kuitenkaan viemättä alemmin koulutettujen töitä suhteita apunaan käyttäen. Miten siis altiivimalli vaikuttaa käytännössä? Tässä on taas Sipilän antama hieno nimi ”Aktiivimalli” tehnyt tepposet.
Altiivimalli ei ole sen kummenpaa kuin työttömyys 1990 - 2005, jolloin käytiin työkkärissä kerran kuukaudessa tai kahdessa. Ja se koettiin hyvänä asiana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 30 viestiä

Ainakin sellainen vaikutus, että työkkärin virkailijat hädissään aktivoituu, ja jakelee erilaisia karensseja, jos ei osallistu aktivointi toimiin. Eivät nimittäin vähennä tukia, vaan lopettavat ne kokonaan. Kuulemma haluavat näin "auttaa". Niin, ne auttaa hallitusta työttömyyslukujen kaunistelussa, koska ihmisiä ei hyväksytä työnhakijoiksi. Lisäksi ne, jotka lähtee mukaan tähän aktivointi- kissa- hiiri leikkiin saadaan myös "työllisiksi".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos haen kesätyöpaikka jaa saan sen, niin iskeekö leikkuri..???? tuskin tähänkään tietää kukaan vastausta..??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onko (rangaistusluonteinen) aktiivimalli tosiasiassa haudastaan esiin kaiveltu e. ahon muinaishallituksen työreformi...???
=//

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimalli on ihan hyvä idis. Tietyissä tapauksissa se on kyllä perheen hajottamismalli. Mutta tälle hallitukselle vain ihmisten töihin saattaminen on tärkeintä . Päämäärä pyhittää perheille koituvat ongelmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Käytännössä aktiivimalli turhauttaa. Ainakin Pohjois-Pohjanmaalla yrittäessäsi hankkia työpaikkaa saat jo tässä vaiheessä väsyneiltä työnantajilta ne perinteiset "eijoot". Alueen ainoasta te-toimistosta et saa palveluja kuin pitkän, pitkän viikkoja kestävän odotuksen jälkeen ja silloinkin saat kuulla vain aktiivitoimien olevan täynnä eli loppuun varattuja. Odottakaahan, kun hallitus laittaa voimaan sen työnpakkohakulain. Silloin työnantajat saavat viikottain läpi vuoden lähes 900 000 työhakemusta lukeakseen. Mitenhän työnantajan vastaavat siihen 300:aan työpaikan tiedusteluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei työnantajat varmaankaan, vaan henkilöstöfirmat joille hakemusten käsittely tullee olemaan kultakaivos.
tuottoisaa liiketoimintaa saattaa tulla olemaan myös "työllistymistä edistävien" palveluiden tuottaminen ja kunnon korvausten kuittaaminen niistä.
=DDD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se perutaan kun huomataan ettei työpaikkoja syntynytkään ja käytännössä vain työmarkkinatuki alennettiin syyllistämisen kera. Aktiivimallilla ei ole mitään tekemistä normaalien avointen työpaikkojen kanssa. Niihin hakeutuvat työnhakijat muutenkin jos ammattitaito riittää. Työtön ei itselleen työpaikkaa hanki yhtään sen paremmin syytetään häntä tai ei. Käytännössä lähes kaikien työmarkkinatukea alennetaan automaattisesti sen 4,65%. Osalle sillä voi olla hyvin haitallinen vaikutus kun osa vain jatkaa sinnettelyään yhä pienemmillä tuloilla.

Totta kai työtön haluaa käydä tarpeen tullen TE-toimiston haastattelussa. Sitä kutsuttiin ennen työnvälitykseksi ja oletuksena oli että työvoimatoimistolla oli yhteydet työnantajiin ja niiden tietoa työpaikoista ja koulutuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus joutuu perumaan aktiivimallin siitäkin syystä, että sillä ei ole varaa antaa demareille niin hyvää vaaliasetta kuin lupauksen aktiivimallin kumoamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkisen palkannnauttijoita täytyy palkata lisää aktiivimallin takia. Kaikki uusi työ on kansantaloudelle hyvästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallista hyötyvät vain ne työttömät, jotka pääsevät te-toimistoihin lisätyövoimaksi paisuttamaan byrokratiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

entäs jos sen kautta sattuu työ paikka löytymään niin eiköse ole hyväasia ja tärkein mihin siinä pyritään suomessahan on työ voima pula osaavasta työ voimasta.osa ei tule ikinä saamaan töitä vaikka olis kaksi aktiivimallia se vain on totuus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tässä se ero aloittaja, että nyt vaikka teet kaikkesi saadaksesi muutaman tunnin töitä viikossa tai yrität päästä jo täyteen varattuihin aktiivitoimenpiteisiin ja epäonnistut - saat huomata, että työttömyysturvaasi leikataan pienemmäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä menee. Suurin osa jää kaiken ulkopuolelle ja tukea alennetaan. Toimeentulotukimenot kasvavat vastaavasti ellei enemmänkin jos työttömät hakevat heille kuuluvat rahansa ja oikeutensa. Työpaikkoja ei ole kukaan luvannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko ajan on lisääntynyt keikkatyöt, mikset hae niitä ? Saat edelleen tienata 300 euroa työttömyyskorvausta päälle ja olet aktiivinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos keikkatyöt on lisääntyny niin todennäköisesti minäkin saan keikkatöitä niinkuin ennenvanhaan mutta se nyt nähdään tässä kevään aikana että miten hakemukset tuottaa työhommia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaita työpaikkoja on. Jos ne saadaan täytettyä, käteisen määrä kulutukseen kasvaa kuten verotulotkin. Tämä taas lisää uusia työpaikkoja. Kun ne taas täytetään, kierros pyörähtää aina uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Koska Juha Sipilä on tehnyt noin valtavan paljon Suomen työttömien hyväksi - hän on suorastaan antanut kaikkensa - on me... Lue lisää...
Kansalta kaunis kiit...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut