Aloita uusi keskustelu

Kaleva = Lapin Kansa

Aloittaja: kopiota kopiota, tulin surulliseksi Kulttuuri 10.7.2018 13:16

!0.7.18 sain luettavaksi uuden Lapin Kansa paperilehden. Luin tarkkaan.
Hetkeä myöhemmin, sama päivä ja luin Kalevan paperiversiota.

Miksi tämä tuntuu jo niin tutulta?

Miltei identtiset lehdet - Ei saa olla totta! Vertailin - niin se vaan on identtisiltä pitkälti näyttävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 10 / 10 viestiä

Tämmöinen on Lännen Media:

"Lännen Media on Alma Media Kustannus Oy:n, Turun Sanomat Oy:n, I-Mediat Oy:n, Kaleva Oy:n, Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n, Hämeen Sanomat Oy:n ja SLP Kustannus Oy:n maakuntalehtien yhteinen toimituksellisen sisällön tuotantoyhtiö.

Lännen Media tuottaa sisältöä 11 sanomalehteen, jotka ovat Aamulehti, Forssan Lehti, Hämeen Sanomat, Ilkka, Kainuun Sanomat, Kaleva, Keskipohjanmaa, Lapin Kansa, Pohjalainen, Satakunnan Kansa ja Turun Sanomat."

Ei siis ihme, että ympäri Suomea samat jutut jopa samoin, surullisen hämäävästi laadituin otsikoin osuvat silmiin ympäri maan. Kaiken takana on kustannusten säästäminen uutistuotantoa keskittämällä. Samalla vähäinenkin paikallislehden imago häviää niin, että on aivan sama, minkä lehden tilaat, jos yleensä paperilehden tilaat. Onko journalismi ja journalistinen ote asioihin tosiaan keskittynyt vain suuriin toimituksellisiin yksiköihin?

Vuosikymmeniä (ja edelleen) paperikalevaa tilanneena pidän kehitystä surkuteltavana. Paikallisuus häviää vähitellen ja kansalaisten mielipiteitä ohjaa kohta vain kaksi rikasta, valtakunnallista toimijaa, nimittäin Helsingin Sanomat ja Yle.

Varsinkin Ylen loppumaton verorahoitus ja ideologisesti sitoutunut toimittajakunta säätelee jo nyt, mistä Suomessa on oltava kiinnostunut ja mitä mieltä esitetyistä asioista on oltava. Maailman merkittävimpiä asioita tulevat olemaan yhtämittaiset, poliittiset gallupit, itse synnytetyt ”kohut”, viihde-elämän tähdet ja urheilu, jossa jo nyt ylvästellään kuinka monta sataa ja tuhatta tuntia lähetystä radio/TV:ssä ja nettisivuilla ehditään esittämään olympialaisista, jalkapallosta tai muusta urheilusta.

Moni kysyy tämäkö tyydyttää ihmisen tiedonjanon? Onko ihmisen olemassaolon tarkoitus vajota passiivisena seuraamaan valmiiksi pureksittuja mielipiteitä tai määrättömästi mediassa tolkutettua viihdettä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä asiaa kirjoitat. Kaiken lisäksi Sanoma Oy kerää ja jakaa 95% Suomessa uutistarjonnasta.
Onneksi on netti, että voi halutessaan lukea, mitä maailmalla tapahtuu, niin ei tarvitse olla "aivopestynä" Suomen median "armoilla"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kehitys" alkoi kolmisen vuotta sitten, valitettavasti.

http://www.kaleva.fi/juttutupa/kotimaa/kalevan-syndikaattijutut/4093136

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla koneella painetut sivut vain nimi jätetään pois Lapinkansa kuoleutetaan,,,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapin Kansa osti Pohjolan Sanomat (paikallinen lestalehti), Kaleva (Alma media) osti Lapin Kansan.
Pointti on siinä ettei nykyinen mediasukupolvi lue enää paperilehtiä vaan internettiä.
Lapin Kansan valokuvien väreissä olis paljon korjattavaa, luokattoman huonoa jälkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei ole tästä kysymys vaam siitä, että Kalevalla ja AlmaMedialla on olemassa sopimus yhteisten juttujen teosta ja julkaisusta - lukekaapa vaikkapa Kokkolassa ilmestyvää Keskipohjanmaata tai Tampereella ilmestyvää Aamulehteä, niin näette nämä samat jutut kaikissa lehdissä ja vielä muutamassa muussakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Kalevahan osti Lapin Kansan. On vain loogista, että ulkomaanuutiset sun muut ovat samoja, miksipä niitä kahdella eri toimituksella kirjotutettaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo siltä se tuntui tänään(kin), että vain nimi oli muutettu kaikki muu oli samaa kopiota,

eikös se joku ostanut sen Lapinkansan ja se on nyt entinen lehti tai sitä ei ole enää lapin äänenä, olemassakaan muuta kuin kalevaaaaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se on. Eroa niissä vain erit kuolinilmoitukset.Muuten lähes toistensa kopiot...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa tulla kuolinilmoitus toiselle ja se taitaa olla Lapinkansan loppu jos samana ilmestyy molemmat kuvia ja kirjootuksia myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi