Aloita uusi keskustelu

Hienot autot!

Aloittaja: make Kulttuuri 8.3.2012 18:42

Luin tuossa aikanaan jonkun tutkimuksen, jossa todettiin, että duunariporukka ajaa keskitasoa paremmilla autoilla. Johtuneeko tuo siitä, että heillä on paremmat palkat vai siitä, että heillä on huonompi itsetunto. Kyllä täytyy sanoa, kun katselee tuota meidänkin taloyhtiön autokantaa, että tutkimus pitää aikalailla paikkansa. Työmiehet ajelevat Audeilla, Mersuilla, Saabeilla ja Volvoilla. Kun me yliopistotason miehet ajelemme vanhoilla Pösöillä 20 v, Sitikoilla, Renuilla ym.. Ei se meitä häiritse ja ollaan iloisia poikien puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 30 viestiä

Hyvä Make Jokainen tavallinen ihminen on itse ostanut sen autonsa ja aivan sama onko se pankin auto, tai maksettu heti rahalla. Joka tapauksessa se auto on ja tulee omaksi kumminkin. Ei kannata kenenkään kadehtia hyviä autoja ja niiden omistajia. Ainakaan tavallisen työllään hankitun omaisuuden, kuten auton. Rosvo- optioherrat on asia erikseen, kuten tässä tuli ilmi valtionyhtiöstämme vasta ja sen kahmijoista.

Olen aikoinani kirjoittanut Kalevaan, että kansanedustajamme pitävät korkealla autoverolla huolen, että kansalaiset ajavat vanhoilla saastuttavilla, pensasyöppöinä ja turvattomilla autoilla. Edustajamme ovat olleet koko ajan meidän äänestävien kansalaisten asialla, kuten nytkin polttoaineen hinnassa. Viina ja tupakka, sekä kaikki roskaruoka kalliimaksi ja pensan hinta vähintään muutamia kymmeniä senttejä alemmas ja heti.

Tämä on varmasti faktaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostin vähän aikaa sitten tuliterän auton, se maksoi varusteineen 36 000 euroa. Annoin vanhan vaihdossa ja maksoin välirahaa 14000 euroa. Välirahan maksoin käteisellä. Olen duunari. Asuntolainaa ei juurikaan enää ole, joten mistään tuon auton hankinta ei ollut pois. Itsetunnossani ei ole mitään vikaa, en ostanut autoa näyttääkseni naapurilleni, vaan ostin auton itselleni.

Antaisin miettimisen aihetta niille, jotka mäkättävät uusien autojen ostamisesta. Mistä ne vanhat/käytetyt autot tulisivat, jos kukaan ei ostaisi uusia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olenko ainoa, jonka auton hankinta perustuu tarpeeseen? Paljon kilometrejä, runsaasti ajoa aamuvarhaisella ja yöllä sekä tilipussin suuruus kiinni autonkin toimintavarmuudesta pistää ostamaan kalliin ja ennenkaikkea luotettavan auton. Kun ei ole tarvetta autolle voi olla vaikka kokonaan ilman. Ikinä en lähtisi vanhalla pösöllä yöksi maantielle tai ostaisi mersua talliin seisomaan, vaikka naapuri olisi mitä mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskaan ei ole pösö jättnyt tien päälle, mutta olen monta audilaista joutunut hakemaan kun on auto jäänyt tienposkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Akateemiselle naiselle! Olet aivan oikeassa, koska sanot ostaneesi turvallisen ja vähän saastuttavan auton. Miksi äänestämämme kansanedustajat ovat ja edelleen pitävät uuden auton autoveron varmasti maailman ta i melkein kallimpana. Saksassakin ovat uudet autot paljon halvempia ( Auto- Bild) lehti, jossa oli esimerkki.

On se vaan kumma, että miksi me emme saa ajaa turvallisemilla, vähemmän saastuttavilla ja polttoaineen kulutukseltaan pienemmillä autoilla? Liekö bensiinin kulutuksen lasku ( verotuotto), vai mikä on syynä tähän? Tässä on jälleen esimerkki siitä, että meidän äänestämämme ja valitsemamme kansanedustajamme eivät ole meidän kansalaisten asialla!

On varmasti faktaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskiverto palkansaaja jos alkaa pröystäilemään auton kanssa niin se käy muun elintason päälle. Jos vaikka olisikin vähän "ylimääräistä rahaa", niin kyllä osoittaa henkistä köyhyyttä jos sille ei muuta keksi tehdä kuin ostaa uusi auto. Koskien ainakin kaupunki- ihmisiä jotka ajavat vain muutaman kilometrin päivässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittajalla on varaa maksaa niitä korjauskuluja pösöstä. Duunarilla ei. Työmiehen on mentävä joka päivä sinne duuniin, mutta yliopistomies voi pitää etäpäivän kotona ja silloin ei pösö kulu eikä sen ole pakko edes lähteä käyntiin. Mutta eiköhän vähennetä sitä auton käyttöä, kunhan kevät koittaa. Otetaan se vanha jopo kellarista ja sillä hyristellaan ne työmatkat(kuitenkin verotuksessa saa laittaa oman auton käyttökuluja/matkavähennyksiä, vaikka fillarilla kulkee viisikuukautta)Mutta kuinka kauan sitä ei tiedä itse ukko jumalakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kuule Make tosi nolon näköistä, kun aikuinen mies ajelee vanhalla lintalla. Myötähäpeä valtaa mielen jos semmosen reppanan näkee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hienoa ajaa sellaisella kulkineella kuin itse haluaa, rahattomat velkaautoilijat saavat sen ansaitsemansa myötähäpeän, ehkä joskus. Ihmisellä on paljon muutakin kuin auto hankittavana, jostain kumman syystä sitä katsotaan usein ensimmäisenä. Joskus aikoinaan jupit kulkivat hienoilla autoilla, kaikki oli velkakuplaa ja suuri krapula siitä tulikin, tosin se jakautui kaikkien maksettavaksi, kiitos eduskunnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on vain punainen Tunturi Aurora, mitähän siitä voisi päätellä yhteiskunta-asemastani?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin no, sitä se yliopisto teettää, ikuisia opiskelijoita, koita valmistua ja mennä töihin, niin ei pidä vanhoja ranskalaisia rempata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tämänhän jokainen voi helposti itse todeta - käykäähän katsomassa vaikkapa tuolla Stora Enson työntekijöiden parkkipaikalla, että minkälaista kalustoa sieltä oikein löytyykään - tulette yllättymään, jos luulette että siellä on punainen Lada yleisin merkki niin kuin oli vielä 70-luvulla....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siitä ole monta viikkoa, kun oli tehty tutkimus, jossa kansalaiset oli jaettu kymmeneen tuloluokkaan ja ylimmän tuloluokan suosituin automalli oli Skoda Octavia :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mää kyllä mieluummin pistän fyrkkani viinaan ja naisiin... loput onkin turhuutta! ;O

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

28.11.

Naapurit

28.11.

Fingerpori

28.11.
Mainos

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 8-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 338 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut