Aloita uusi keskustelu

Työttömät sylkykuppina

Aloittaja: On olemassa vain 1 työpaikka, ei 0,1 työpaikkaa Kotimaa 11.7.2018 10:05

Olen pannut merkille, että asenne työttömiä kohtaan on esim täällä juttutuvassa usein todella julmaa. Työpaikan omaavat näyttävät pitävän työttömiä suoranaisina vihollisinaan sen sijaan, että olisivat kiitollisia siitä omasta työpaikastaan ja tuntisivat empatiaa niitä kohtaan joilla töitä ei ole.
Vaikka jokainen tietää, että työttömiä on noin kymmenkertainen määrä avoimiin työpaikkoihin nähden, niin se ei yhtään empatiaa tuo lisää. Sen sijaan yleinen ilmapiiri tuntuu olevan, että työttömien pitäisi suunnilleen asua jossain sillan alla ja heille ei varsinkaan taloudellista tukea pitäisi suoda euroakaan.
Itse en ole mikään työtön, mutta en vain jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka vaativat toisilta sellaisia asioita, joissa ei ole mitään realismia. Kuten esimerkiksi että ei kymmenen ihmistä voi mennä yhteen työpaikkaan. Yhdeksän heistä jää joka tapauksessa ulkopuolelle. Pidän tällaisia arvostelijoita lähinnä ihmisinä, joiden tunnepuoli ei ole normaali, vaan se on jollakin tavalla sairas, koska rationaalisella järjellä tuota ajatuksen juoksua ei voi ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 536 viestiä

Aktiivimalli, HURRAAAAAAAA. Toiveikkaan odottelen seuraavaa kehittynyttä versiota. Ei muuta kuin työttömät liikkeeseen, se on hallituksen tehtävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen hallituksen leikkauksia työttömyydestä aiheutuvat / maksetut korvaukset eivät ole olleet valtion talouden menovirrassa mitenkään poikkeuksellisen iso summa, päinvastoin. Asiat pitäisi asettaa ja niistä pitäisi puhua rehellisesti isossa kuvassa. Verrataan työttömyyskorvauksia vaikka kymmeniä vuosia Afrikan maille maksettuun kehitysapuun. Apua on annettu noin miljardi euroa per vuosi jo 50 vuoden ajan, ja tulos on yhtä tyhjän kanssa eli + - 0. Yritystukien ja tuulivoiman maksettujen tariffitukien kokonaismäärää ei kai edes VV Orpo ministeri tiedä kuin noin sadantuhannen euron tarkkuudella. Miljardeja joka tapauksessa per vuosi vaikka tuulivoimalla ei ole kuitenkaan Suomessa mitään kansantaloudellista merkitystä. Jouluaattona kun sähköä tarvittaisiin tuplamäärä eivät myllyt pyöri edes yhden kilomatin edestä. Eivät pyöri. Ehkä myös Presidentti Koiviston vuonna 1990 Suomeen kutsumien inkeriläisten kotouttamiskustannukset sekä mamujen viime vuosina Suomeen suuntautuneesta kansainvaelluksesta aiheutuvat kustannukset taitavat kepittää vuositasolla työttömyyden suorat korvaukset mennen tullen ja palatessa. Ja kuitenkin iso osa työttömistä on kuitenkin itse maksanut ennakkoon eläkettä ja työttömyysturvamaksua jemmaan vuosikausia. Ovat olleet rakentamassa Isänmaata, käyneet rippikoulun, ovat rokotettu ja miehet armeijan aseellisen palveluksen nurkumatta suorittaneet. Ja katso! Kaikesta huolimatta työttömät suomalaiset joutuvat ilman omaa syytä kovan kyykytyksen kohteeksi. Ihme etteivät työttömät nouse ärhäkkäämmin barrikadeille. Kait suomalainen on juurikin sellainen kuin Stalin sanoi talvisodan jälkeen omille kenraaleille. Muistakaa, Tsuhna on toivottoman hidas, vähä-älyinen hiljainen puurtaja, helposti huijattavissa oleva, ahkera ja ehdottoman rehellinen mutta ärsytettynä hengenvaarallinen otus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tuloja ei ole, on pienikin meno liikaa. Tarvitsemme niitä työkykyisiä ja kuntoisia jotka maksavat veronsa. Niillä verorahoilla sitten maksetaan menot, ei velanotolla.

Se työttömän kuritus. Muutama tunti kuukaudessa. Ompa taas pitkä kirjoitus sen puolesta että ei tarvitsisi yritystä etes. Höh!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työkykykyisistä ja -kuntoisista ei ole sen enempää iloa kuin työhaluttomista ja -kyvyttömistä vötkäleistä ellei työkykyisille ja -kuntoisille ole työpaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työkykyisten -ja kuntoisten pitää mennä kouluun ja opiskella itsensä vaikka insinööriksi, niin kyllä rupea töitä löytymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Päin vastoin. Leikkausten takia entiset ammattimiesten ja -naisten työt teetetään nykyisin kouluttamattomilla ja koulutetut jäävät usein myös ulos yhteiskunnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerropa mitä se sinua hyödyttää jos työtön on työssä 18 tuntia kolmen kuukauden aikana? Tuleeko hyvä mieli kun tiedät että yhtä on taas kuritettu työttömyydestä? Sinun maksamia verorahoja on vain kulunut enemmän kun kulukorvaus on maksettu työttömälle, joka on tehnyt jollekin työnantajalle komeroiden siivousta ilmaiseksi. Jos todella haluttaisiin säästää työttömyyskuluissa kaikki työkokeilut ja kuntouttavat paikat pitäis lopettaa, 150000 ihmistä saa joka päivä 9 euroa kulukorvauksena. Se tekee lähes puolitoista miljoonaa päivässä työttömyyskorvausten lisäksi. Haluatko lisää ihmisiä ns. aktivoinnin piiriin? Oikeita työpaikkoja tulisi kymmeniä tuhansia jos nämä ns. ilmaistyön tekijät vedettäisiin firmoista pois ja valtio säästäisi verorahoja valtavia summia. Ota huomioon ettei jokainen joka puolustaa työttömiä haukkumiselta ole itse työtön, voi olla niinkin, että on tervettä maalaisjärkeä ja empatiaa toisia ihmisiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedä vaikka hyödyntää jotain vötkälettä ja saa pidempiaikaista työtä kun näyttää osaamisensa. Vähän kyllä epäilen kun lukee näiden "töihin haluavien" työttömien kommentteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla eiittää empatiaa ja tervettä maalaisjärkeä myös. Sen opetti jo isäni aikanansa silloin kun kaivoimme sarkaojia. Lepohetken tarjosi kahvitauko, jolloin osäni torui että miksi et heitä edessä olevaa kiveä pellolta pois siinä samalla kun levähtelet.
Minä en tule hyvällemielelle työttömän epäonnesta. En myöskään kurita ketään työttömyydestä eikä niin tee edes te toimisto. Järjetöntä edes väittää että aktivointi olisi kuritusta.
Minun piti jopa kahvipalkkaani juodessa aktivoitua ja heittää kivi pois metsään. Sinä puhut kurjistamisesta, syyllistämisestä ja orjatyöstä aktiivimallin yhteydessä. Ei siis mitään järkeä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisia voi arvostella vapaasti mutta ed keskivaiheilla mainitut ryhmä ovat poikkeus joista tosiasioista on vaiettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Ihme etteivät työttömät nouse ärhäkkäämmin barrikadeille" Silloinhan pitäisi tehdä jotain....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomainen kirjoitus nimimerkiltä Iswetzija Rabota, tämä keskusteluketjun ehdotonta parhaimmistoa. Kiitän suuresti ja jään odottamaan lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työllisyys jatkaa paranemistaan vielä usean vuoden ajan, niin lopulta työllistymättä on enää työttömyyden kovin ydin, eli vuosikausia työttöminä olleet henkisten ja fyysisten vaivojen heikentämät ihmiset. Heidän tilanteensa on hankalin, sillä he ovat se rajatapauksien ryhmä, joka vaappuu työkykyisyyden ja työkyvyttömyyden hämärällä rajalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työllisyys uhkaa jatkaa kasvamistaan... muutetaan tilastointi perusteita vaikkapa siten että vaaditaan 2 tuntia työtä/viikko jotta asianomainen työlliseksi tilastoidaan.

Se nimittäin olisi merkittävä muutos... kun peräti 100% kiristetään tilastointi perustetta.

Joskus Kekkosen aikaan oli sanonta: Niin on miltä näyttää.
Nyt kai on olemassa sanonta: Niin on miten tilastoidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolijoutilaat tulee huomattavasti kalliimmaksi yhteiskunnalle mitä työttömät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pietarin trollitehtaalla nauretaan, kun ovat keksineet tavan, jolla somelaiset saadaan kinastelemaan. Moottoritie on jo kuuma ja työttömiä sorretaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä alkaa olemaan samanlaisia piirteitä kun tv-lähetyksissä. Tietynlaiset ihmiset töllää ohjelmia, että voivat valittaa sisällöstä, milloin on liian loukkaavaa tai jotain. Miksi menevät katsomaan. sama täällä. Nyt ainakin yksi tyyppi täällä lukee viestejä ja pahoittaa mielensä. Pysyisi poissa ja antaisi ihmisten ilmaista mielipiteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työpaikkoja on kyllä tällä hetkellä avoinna joka puolella Suomea mutta osaajat ja työpaikat eivät kohtaa ja suurin osa työttömien kirjoissa on työkyvyttömiä, eli heidän pitäisi päästä työkyvyttömyyseläkkeelle tai sossun kirjoihin. Toisilla ei ole muuttohaluja eikä reissutyö houkuttele. Itse en ole tehnyt reppurin hommia mutta tunnen muutamia kavereita, miehiä, jotka ovat käyneet töissä vuosikausia pääkaupunkiseudulla samojen firmojen kirjoissa, lähinnä rakennuksilla timpureina ja muurareina sekä maanrakennustöissä konekuskeina. Maanantain vastaisena yönä talvella junalla ja valoisan vuodenaikoina kimppakyydillä Stadiin, ja torstai-iltana takaisin. Vaatii luonnetta ja myös perheeltä sopeutumiskykyä. Tienaavat hyvin ja talvella on voinut pitää ansiosidonnaisen turvin pitkän talviloman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi