Aloita uusi keskustelu

Syntyvyys Suomessa.

Aloittaja: 78 v Kotimaa 13.3.2018 13:26

Syntyvyyden lasku alkoi jo silloin kun suuret ikäluokat tekivät hyvin vähän lapsia. He itse ovat suurimmaksi osaksi suurista sodanjälkeisistä perheistä ja olivat päättäneet että samaa ei tarvitse omien lasten kokea.
Suurin osa heistä on tehnyt yhden tai kaksi lasta, toiset eivät lainkaan.
Ja sitten nämä heidän lapsensa ovat niitä, jotka ovat jatkaneet nuoruuttaan, eivätkä halua lapsitaakkaa lainkaan, he opiskelevat, huvittelevat yms.
Tämä muuten on aivan totta. Minä voisin luetella kymmeniä tälläisia tapauksia suurista ikäluokista lähtien ja jokaisen tuttavapiirissä näin on, tai itse olette näitä.
Asumisesta se ei ole kiinni, on hulppeita taloja ja työtä ja autoja, mutta lapsi sitoo, ei haluta sitä.
Suuret ikäluokat voivat nyt hyvin, omaisuus on heidän, kulutus on ennennäkemätöntä tässä maassa, niinhän uutiset kertovat. Ei tarvitse elättää lapsia eikä lasten perheitä, koko eläke on omassa käytössä. Sehän ei tietenkään ole huono asia, palvelut pelaavat ja kulutus lisää työpaikkoja.
Mutta jos ihmetelllään syytä vähäiseen syntyvyyteen, niin asia on niin yksinkertainen kun synnyttäjät ovat vähentyneet jo kymmeniä vuosia sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 35 viestiä

Syntyvyydenlasku ei ole tämän hallituksen syy niinkuin moni yrittää väittää. Pikkuhiljaa on rapautunut suomalainen perhe, arvot ovat häviämässä. Ei elintaso saa eikä voi vaikuttaa syntyvyyteen näin korkean elintason maassa, mikä Suomikin on.
Se on vain yleinen ns juoruyhteiskunta someineen, ei jakseta, ei haluta yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri liian korkea elintaso vaikuttaa synyvyyteen alentavasti eli tutkitusti etenkin korkeakoulutetut ja johtavassa asemassa olevat naiset lisääntyvät vähiten, sillä heillä ei ole aikaa lisääntyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään on some, ja siellä jaetaan tietoa ja keskustellaan anonyymisti tai ihan nimellä. Nykynuorilla on tietoa, ja he eivät siksi lisäänny liikaa eli astu pommiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos 5 vuotias lapsi on jo luovutettava viranomaisten määräämiin esikouluihin, niin kuka nyt haluasikaan tehdä tällaisia robottilapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monessa muussa maassa koulut aloitetaan 5 vuotiaana. Ei tule sitten niin kiire ja läksyjä kotiin. Kyllä siinä on omat hyvät ja huonot puolensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Politiikalla saadaan mikä asiatahansa kannattavaksi tahi kannattamattomaksi , enemmistö Hallitus nuijii Lait ja Asetukset haluamallaan tavalla , keiden etuuksia ovat milloinkin ajamassa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näi o.Perimämme rapistuu sukupolvi toisesa perää. Mutaatiot lisäävät syöpiä ja tuottavat jatkuvasti lisää uusia sairauksia. Hölmistymme ja rispaannumme. Elinikäkään ei oo enäää semmosta mitä Lemekillä (777v ) tai Aprahamilla (vajaa 200 muistaakseni)
Eikä synny samallisia mahvavia pyramiideja, maalauksia tai oopperiakaan kuin mihin Bachit ja muut loistosäveltäjät ylti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykääpä netissä katsomassa videoita ja puhukaa sitten. Kateellisia karselette nuorten seksielämää. Ymmärettävästi kun homma pelaa, niin siihen ei häiriötekijöitä hankita😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä pari vuosikymmentä sitten työsuhteet olivat pitkiä ja luotettavia ja niiden palkoilla perheen perustaminen ei ollut ongelma. Nykyisinkin se onnistuu, mutta osa pätkätyöläisten elämästä on elettävä sosiaalihuollon rahoilla, viranomaisten toimiessa 'perheen päinä'. Pykälät päättävät, miten perheessä eletään ja tämänhetkisen varhaiskasvatus tullessa maaliinsä, tämä kontrolli viedään huippuunsa. Lapsuutta ei paljon jäljelle jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä sille tekee kun yhteiskunta OLI valmis ja muu maailma on viisastunut meistä edelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin syntyvyyden lasku tapahtui 1950- ja 1960-luvun aikana, joten suurin selittävä tekijä lapsimäärän laskuun on taloudellinen ja koulutustason nousu. Eniten lisääntyvät ne, jotka jäävät kotiin sosiaalihuollon rahoilla, sillä työssäkäyvillä ei ole aikaa lisääntyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, mihinkäs sitä rahaa sitten tarvitsee, jos ei elämän tärkeimpään, eli lisääntymiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari vuosikymmentä sitten 90-luvulla oli lähihistorian pahin lama, työsuhteita loppui ennätysmäärä. Palkkojen ostovoima oli keskimäärin reilusti nykyisä alempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1990-luvun laman aikana syntyvyys oli korkeimmillaan eli silloin syntyi keskimäärin 65 000 lasta vuodessa, kun tuli nousukausi niin syntyvyys laski ja 2000-luvun alussa syntyi enään 55 000 lasta vuodessa. Syntyvyys nousi myös hieman vuoden 2008 talousromahduksen takia, joten eniten lapsia syntyy kun on menee taloudellisesti huonosti ja ihmisillä on enemmän aikaa olla kotona eikä tarvitse käydä töissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei haittaa yhtään mitään jos syntyvyys laskee. Maailmassa on aivan liikaa ihmisiä sotkemassa ja kuluttamassa planeetan resurssit loppuun. Juhlan paikka jos syntyvyys laskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se niin juurikin on ja Suomessa on erittäin suuri hiilijalanjälki ihmisillä verrattuna vaikka kehitysmaihin. Koko maailmassa syntyvyyttä pitää saada laskemaan alkaen ns. sivistysmaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tuossa osa totuudesta, mutta saa siihen lisätä nykynuorten valveutuneisuuden ja ymmärryksen lisääntymisen maailman menosta ja sen tuottamasta mahdollisesta katastrofista, sekä eri tahojen ohjailevasta lisääntymistarpeesta, jota käytettiin myös sotien jälkeen ja sen jälkeen uskonnollispoliittinen ryhmittymä lapsilisien turvin.
Tosi on, jotta kolmensadan neliön taloon ei aina mahdu kuin yksi lapsi koira ja kani, kun taannoin kolmenkymmenen neliön mökkiin mahtui seitsemän henkinen perhe, enkä muista, että kovin ahdasta olleen, sen sijaa rahattomuus oli ilman lapsilisiä aina vieraanamme, jos työttömyysputki isälle sattui, ja sattuihan se useamman kerran. Mutta niinpä vaan sakki maailmalle läks' ja opiksi otimme, ei kannata valtiovallan tai muiden tahojen ohjeita kuunnella lapsilukua pähkäillessä, vaan katsoa mikä on kulloinenkin käpyvuosi jälkipolven syöttämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole muita kuin osa-aikatöitä ja pätkätyötä ja muutenkin epävarma tulevasta taloudesta, niin kukapa siihen vielä lasta laittaisi köyhyydessä elämään. Ja koulutkin on viety kauas ja opiskelusta tehty kallista, niin omakin kouluttautuminen ei rahanpuutteen vuoksi onnistu. Ja synnytyssairaalastakaan ei oikein tiedä, missä lähin sellainen tulee olemaan. Taksin takapenkillä sekin toteutuu suuremalla todennäköisyydellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan keski- ja länsiosassa, Etelä-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

322 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Minä jäin orvoksi kolmen vanhana. 10-kesäisenä myin käpylehmiä, joilla tienasin sievoisen summan. Pääsin peruskoulusta j... Lue lisää...
Kaikki pystyvät jos ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi