Aloita uusi keskustelu

Mikä keitto kuuluu laskiaiseen?

Aloittaja: Kotimaa 13.2.2018 17:30

Tänään ovat radiossa puhuneet kansainvälisestä keittopäivästä. Joku oli ehdottanut herneillä ja kukkakaalilla höystettyä lohikeittoa laskiaiseen sopivaksi. Tuntuupa vähän oudolta. Mielestäni laskiaisen ruoka on perinteisesti ties kuinka kauan aikaa ollut hernerokka ja pannukakku. Mitä mieltä aiheesta ovat juttutuvan asiantuntijat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 19 / 19 viestiä

Ehta hernerokka, ainua oikia tee-se-itse laskiaisoppa tällä viisiin: Osta pussillinen kotimaista kuivattua hernettä, jonka pussissa on valmistusohje. Laita joukkoon paloiteltu palvipotka. Keittele. Kauppahallissa ja makkarakaupassa paloittelu ainakin hoituu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole kuullutkaan mistään keittopäivästä, tänään on kuitenkin menussani eilistä jauhelihakeittoa. Huomenna on torstai hernekeittopäivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seurueen voi hurmata keittoillallisella,keskellä viikkoa,kun ihmiset ovat syöneet normaalisti.
Esim. Perjantaisin/tiistaisin
10-astiaa mistä voi valita salaatipöytään haluamansa
Laiväksi vain Riisikakkuja/leipiä
3-Keittoa; 3-kalan keitto. Savuhanhea siivilöitynä juureksista.
Rössypottuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hernekeittoa, joka sisältää läskistä lihaa. tässähän laskeudutaan paastoon. ja silloin ei rasvoja pyyhitä suupielistä, vaan ajatellaan syntyjä syviä ilman ahneuden perisyntiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ravitsevaa' pitää syödä
Rieskaa ja rössypottuja.
Nyt alkaa 7 viikon paasto joten
Näkkäriä ja hernekeittoa kuluu 😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

No tuota.... en kyllä sotkisi lohikeittoon kukkakaalia ja herneitä. En vaali perinteitä. En edes muistanut, että on laskiaistiistai ja keitin tänään sienikeittoa. Viime syksyn satoa eli kantarellejä, orakkaita, herkkutatteja ja vähän mustiatorvisieniäkin. Hyvää oli! Syön sitä vielä huomennakin. Kyllä hernekeitto hyvää on, mutta tankkasin sitä viime viikolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jauhelihakeitto on nopea tehdä ja laskiaispullaksi ostin pätkän leetaa eli pitkoa ja siitä jokainen sai leikata itse siivuja, jonka päälle laittaa vadelmahilloa ja kermavaahtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanakeittoa me keitimme ja täysin tietämättöminä mistään kansainvälisestä keittopäivästä. Viime kesä tuotti hyvän sadon erilaisia keittojuureksia, yrttejä, valkosipulia... Ja erilaiset keitot ovat oiva tapa käyttää monipuolisesti oman puutarhan satoa kaupan hankinnoilla terästettynä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä hernekeittoa tarjotaan (näkki)leivän kera kunniallisille kansalaisille. Kunniattomille kelpaa leivätön pöytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut