Aloita uusi keskustelu

Maksava asiakas vs nastakengät

Aloittaja: Tuulikki Kotimaa 11.1.2017 21:41

Talviseen kaupunkiin myymälänsä perustanut yrittäjä ilmoittaa ettei nastakenkiä käyttävä asiakas ole tervetullut, koska myymälän lattiat menevät pilalle. Toinen ilmoittaa ettei voi laittaa myymäläänsä asiakkaan pyytämää tuolia kenkien vaihtamista varten, koska siivoushenkilön työ kärsii (työaikaan ei ole laskettu tuolin siirtämistä tai lattian puhdistamista tuolin alta). Siispä ratkaisuna ei voi ola muuta kuin että lopettakaa kaikki kivijalkamyymälät, niihin ei asiakkaat ole tervetulleita! Täkeämpää on että muut määrää, yrittäjällä ei ole arvoa eikä mitään muutakaan tässä nytkysessä suomalaisessa yhteiskunnassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 262 viestiä

Mun vanhemmat opettivat mut kunnioittamaan toisia ihmisiä ja myös toisten omaisuutta. Harmikseni näillä opeilla ei pärjää nykyisessä "minä, minä ja minun napa" -yhteiskunnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Kyllä kauppiaitten tulisi kunnioittaa asiakkaiden tarvitsemia nastakenkiä ja piikkikorkosaapikkaita ja laittaa kestävä lattiamateriaali, ettei tarvi sukkasillaan kaupassa hiipiä. Kauppiaiden "minä-minä-ja minun herkkä lattia" asenne ärsyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäjillä olisi paljon helpompaa, jos kaiken maailman narisijat pysyisivät kaupan ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä hankin nastakengät sauvakävelyn harrastamista varten.

No, sitten tuossa alkuun kävelin niillä myös kaupoissakin, mutta sitten ajattelin niiden olevan lattiaa naarmuttavia vaikka kuinka kivilattiaa olisikin, niin en sitten laittanut niitä kauppareissuille.
Ja kuitenkin kauppareissutkin vaatii nastoja alleen, jos on kävelemällä liikkeellä, niin siihen tarkoitukseen hankin sellaiset irrotettavat nastalliset liukuesteet, mutta niiden kanssa on ongelmana, että vaihtaessa niitä päälle ja pois, niin kädet sotkeentuvat ja jos vaikka koirankakkaan on astunut huomaamattaan, niin kyllä niissä vaihdoissa kädet pakosta sotkeentuvat. Pitäisi joka kerralle olla vielä suojahanskat mukana, että sotkeentumiselta voisi suojaantua tai sitten, jos kaupassa on vesipiste pullojen keräyksen yhteydessä, niin siinä voisi ainakin mennessä pestä vaihdon jälkeen kätensä, mutta kaupasta lähtiessä ei voi sitä käyttää, kun tavaroiden kanssa ei jaksa lähteä kauppaan uutta kierrosta tekemään kassojen kautta kulkemaan ja selittelemään, ja näyttämään kuitteja ostoksista, että olen jo tavarat ostanut, mutta käsien pesun takia tulin heti uudestaan jne.
No, huomasin siis, että nastasuojaukset ovat todella ongelmallista käyttää, ei helppoa ollenkaan.
Olenkin nyt seuraavaksi kokeilemassa, että otan kassiin kesälenkkarit mukaan kauppareisulle, niin siinä ei kädet sotkeennu lainkaan, että taitaa olla sitten se lopullinen paras ratkaisu tämän ongelman selvittämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Norjassa on annettu kehoitus kansalaisille opetella Pingviini--kävelyä kun on liukasta. Siihen annetaan jopa opetusta puistoissa. Joten eiköhän lopeteta tämä nasta-kenkä-itku ja opetellaan mekin kävelemään kuin pingviinit. Tulee kaikille hyvä mieli ja pysymme pystyssä ilman nastoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nastakengillä kävellään kivipintalattialla voipi helposti liukastua naamalleen, silloin nastahampaat voivat lohkaista lattiasta palasia. Tästä kielto johtuu. Joten kengät tai hampaat pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairaalan henkilökunta ei saa tulla töihin nastakengillä. Ne on vaihdettava heti ulko-oven vieressä pois. Sitten me potilaiden kanssa kävelemme samaa käytävää perätysten. Toisella vaan nastat rapsuu...Olisko vaikea laittaa asiasta kyltit ovenpieleen?
Irrotettavat nastat on helppo ottaa istualtaan pois kengistä jos vain haluaa. Siitä tässä on kyse. Ei ole halpaa vaihtaa lattioiden pintoja kun ne on pilattu tahallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pistä vain reilusti lappu oveen, jos nastakengillä liikkuvien rahaa ei tarvita. Tiedän näin olla tulematta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen ajatus on näillä nastavauhkoilla, että kun nastat kielletään, se otetaan henkilökohtaisena loukkauksena?

Ja jos ulkoalueiden liukkaudentorjunta on laiminlyöty, on täysin virherllistä ajatella, että se kustannus voidaan siirtää ja kuuluisi kauppiaalle lattiankorjauskustannuksiksi.

Itselläni on kunnolliset laadukkaat talvikengät, eikä mitään liukkausongelmia ole. Autoissakin ollaan paljon siirrytty nastattomiin renkaisiin hyvin tuloksin. Onko nyt siis kyseessä tilanne, että on ensin ostettu alemarketin kenkiä, liukasteltu kunnolla, ja sitten päätetty pistää vähän överiksi ostamalla oikein nastakengät.

Nastakengät on ulkoilukengät, vähän niinkuin tuulipukukin. Ei sisätiloihin.

Menkää oikeasti itsekkääseen itseenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa kustannukset tulee kauppiaalle jos joku siinä kaatuu liikkeen edessä, se näet liukkauden torjunta kuuluu sille liikkeelle siinä kadunvarrella, parempi siis vain pistää vaikka matot lattioille jos ei halua maksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupat ovat palkanneet kiinteistöhuollon, joten vika on kiinteistöhuollon. Kuka maksaa jos asiakas kaatuu nastakenkien takia liikkeessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinasin kommentoida tätä ketjua, mutta kirjoituksesi oli niin osuva, että yhdyn mielipiteeseesi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi kesää kohti ollaan menossa eikä tarvita nastakenkiä. Voidaan aloittaa uusi valitus jostain muusta asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas, noh kävelettökös kotonakin nastalenkkarit jalassa? Minä en ole yrittäjä vaan ihan tavallinen eläkeläinen, mutta ymmärrän kyllä ja erittäin hyvin miksi nastakengät ovat kiellettyjä. Enkä usko että te nastakenkäilijät ostatte niin paljon että yhden talven jälkeen teidän rahoillanne kustannetaan yhtään lattiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä paremmin sanoisi, vähän tuntuu että tämäkin on kuin uskonlahko. Kun on ne "jääkirput" ostettu, niin ylpeänä pitäisi saada narskutella joka puolella.
Nastakengät on ulkoilukengät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nastakenkäilijät eivät ostakaan tuollaiselta mitään, kun ei edes tuolia pysty laittamaan, menevät sinne naapurin missä ei kenkien mukaan asiakkaita valita. Mutta ei se mitään, siinä voi sitten märistä, kun vouti tulee käymään ja alkaa ulosmittaan omaisuutta, kun ei ole asiakkaita sen vertaa että laskut saisi maksettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vikise eduskuntaan asiasta, niin antavat tukia kauppiaiden lattioihin. Muista, että kivilattia on liukas märkänä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä tai illasta alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen ja voimakkaan tuulen vuoksi.

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut