Aloita uusi keskustelu

Kallis ruoka suomessa !

Aloittaja: Kotimaa 19.4.2017 18:42

Tänä aamuna oli Mtv 3 ,sella haastateltavana tietokirjailija jonka nimeä en kerennyt ohjelmasta näkemään ja joka oli kirjoittanut uunituoreen kirjan suomen kalliista ruoasta , hän ihmetteli syystä myös politiikkoja
jotka eivät ota aihetta esille istunnoissaan ! Tämä niinsanotun halpuuttamisen aikanakin on ruoka kallistunut 0,5 % ja hän sanoikin että kauppa on liikaa keskittynyt suomessa ja kilpailua on liian vähän kahden ison kauppaketjun hallitessa markkinoita ! Näistä poliittisista päättäjistäkin on liian moni kauppaketjujen hallinnossa ja lautakunnissa päättämässä asioista ja siksi myös taitaa olla kiinnostus vähäistä ottaa tätä aihetta esille eduskunnassa ? !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 258 viestiä

Edelleem ruoka on Suomessa verolla.

Englannissa ruokaa ei veroteta. Suomeenkin on tehtävä muutos. Ruuan arvonlisävero on poistettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuottajat eivät saa juuri mitään maaiman PARHAISTA ja -PUHTAIMPIEN ruoan raaka-aineiden TUOTTAMISESTA mutta KAUPPIAAT vetävät sen ruoan hinna sitten MAAILMAN KALLEIMMAKSI ja tienaavat hirveästi, kyllä on asiat pahasti pielessä Suomessa???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ruoka ei ole kallista kun työttömille muu täyttä paskan jauhantaa meillä neli henkinen perhe ruoka menot 750 viime kuussa että se siitä kalleudesta ei päätäkohen paljon mitään ja sen kun lasket paljonko päivää kohen niin en kyllä kehtais täällä kalliiksi mainostaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no jos se ruoka on jo nyt jollekkin kallista niin mitä luulet sen olevan 10-20 vuoden päästä meinaakko että halpuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruoka on kallista, varsinkin kalan ja kanan hinta nousee kohisten.
Lisäksi huvittaa mielestäni on se, kuinka Suomi ei enää saa periä ns. makeisveroa, joka hetkellisesti pudotti makea herkun hintoja.
Mutta uusien pakkausten tullessa kuvioihin mukaan, niin kappas vaan, hinta noussut entisen ohi ja sisältömäärät pudonneet 10 - 20 g eli se siitä halpuutuksesta ja veroista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Terveelliset kasvikset ovat Suomessa aivan älyttömän kalliita, joku tomaatti ja kurkku on kesällä suht inhimillisissä hinnoissa mutta kaikki muut kasvikset aivan järkyttävisssä hinnoissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tällä hetkellä ruoka on todella edullista mutta laitetaanpa 10-15 vuotta etein päin niin hinta on noussut huomattavasti syy väestön hirvittävä kasvu maapallolla ja ilmaston muutos isoja alueita jää pois viljan viljelystä jonka vuoksi maat lyövät rajoja kiinni turvatakseen oman väestön ruuan saannin.tiiän jo nyt että tämän päivän hinta tupisijoilla naama kalpenee tulevaisuudessa eikä sitä hinnan nusua pysty millään tuella pitään aisoissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika monella se naama kalpenee, kun tähän asti nälänhätä on aina aiheuttanut sotia, tuskin nytkään mikään on muuttunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se nälän hätä pahenee koko ajan jopa suomessa tulee uupelo joistakin tuotteista.naurattaa jo nyt suomen höpinät muutamasta tuhannesta turva paikan hakijasta ja joidenkin ihmisten katkeruudesta maanviljelijää kohtaan ja heidän saamia tuki euroja kun tulevaisuudessa tänne on tulossa kymmeniä tuhansia turva paikan hakijoita ja lisäksi ruoka lasku tulee tuplaantuun ihmisillä.lisäksi joudutaan maksaan entistä enemmän maatalous tukeja jotta jotku viljelee ja saadaan pysymään hinta jollakin tasolla aisoissa.2007 venäjä löi rajat kiinni eikä myynyt viljaa mailmalle kuivuuden takija niin viljan hinta tuplaantu mailmalla ja tämän teki vain yksi maa tulevaisuudessa niitä rajoja lyö kiinni useampi maa.eivät myy vaikka näillä sivuilla moni niin sanoo että tuodaan ulkomailta.ruottissa jo tätä päivää uupelo kaupoilla myytävästä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se hinta tuplaannu Suomessa, ihmiset käyvät hakemassa ilmaiseksi tarvitsemansa, koska hinnoissa ollaan jo kipurajalla ilman nälänhätää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä nyt tiedä onko kallista. Vehnäjauho 0,40e/kg, kaali 1e/kg, tomaatti 0,80e/kg, juusto 3,90e/kg, peruna 0,40e/kg, kotikalja 0,20e/litra.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on, pippuripihvi kaupassa maksaa 40 e/kilo! On siinä ostajalla maksamista kun lisäksi pitää maksaa maataloustuet lisäksi!
Ja ootteko huomanneet, kuinka sian lylkiluut maksaa järkyttävän paljon, nuo ns. ripsiluut! Paljonko tulee lihakilolle hintaa kun noita ns. halpoja ruhon osia yrittää ruoaksi laittaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaan siinä missä sinäkin! "Mä maalaispoika oon...Laitan lehmänpas... kainaloon...", laulaa Mikko Alatalokin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallista todellakin! Uudet potut maksaa 1,5 euroa/kilo, markoissa 10 markkaa/kilo ja tuohon kun lisätään sillipurkki, 3 e/150 G ja tilli, niin alkaa tulla hintaa ruoalle! Kyllä on vesipotuilla hintaa. Tuohon kun ostaa lisäksi salaatit ja juurekset, niin ei riitä 5-7 euroa/päivä ruokaan. Salaattipussi maksaa 2,5 e/kilo, eikä sillä paljoa maha täyty, vaikka söisi kerralla suuhunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no yksinkö syöt nuo päivässä esim 1,5 kg perunoita.taitaa piisata tuo määrä perunoita yhdelle henkilölle ainakin kolmeksi päiväksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallista on,ja lisäksi vettä. Liha ja makkarapaketeissa on lisätty vettä painoksi,siinä on helppo halpuuttaa kilohintoja.Esim.jauhelihassa on vettä kaks-kolmekymmentä prosenttia.Kun rupeaa ruskistamaan niin saapi keittää ensin veden kanssa lähes kypsäksi ennen kuin rupeaa ruskistumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no hö meissä kaikissa on nestettä sen verran sinussakin meinaakko että se jauhelia on kuivaa kun teurastetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta on, että meissäkin on suolavettä, mutta ei sitä meihinkään sentään vielä ruiskulla piikitetä, jotta saadaan painoa lisää, niinkuin joulukinkkuihin! Kuka kehtaa vielä väittää, että suomalainen ruoka on puhdasta, hyvää ja eettisti kestävällä pohjalla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Niinistön lausunnot Halla-Ahosta

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Niinistön lausunnot Halla-Ahosta

Kuka on vaatinut rajoja suljettaviksi? En itse ole nähnyt yhtään tuollaista vaatimusta. Rajatarkastuksia on kyllä halutt... Lue lisää...
Olkiukko 'rajat kiin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.8.

Naapurit

24.8.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut