Aloita uusi keskustelu

Kallis ruoka suomessa !

Aloittaja: Kotimaa 19.4.2017 18:42

Tänä aamuna oli Mtv 3 ,sella haastateltavana tietokirjailija jonka nimeä en kerennyt ohjelmasta näkemään ja joka oli kirjoittanut uunituoreen kirjan suomen kalliista ruoasta , hän ihmetteli syystä myös politiikkoja
jotka eivät ota aihetta esille istunnoissaan ! Tämä niinsanotun halpuuttamisen aikanakin on ruoka kallistunut 0,5 % ja hän sanoikin että kauppa on liikaa keskittynyt suomessa ja kilpailua on liian vähän kahden ison kauppaketjun hallitessa markkinoita ! Näistä poliittisista päättäjistäkin on liian moni kauppaketjujen hallinnossa ja lautakunnissa päättämässä asioista ja siksi myös taitaa olla kiinnostus vähäistä ottaa tätä aihetta esille eduskunnassa ? !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 311 viestiä

ruoka kallista no höpö höpö 4-6 euroa per päivä per suu ja siinä on kaikki mitä menee suusta alas päivän aikana ja tuhon 4-6 euroon kaikki muutkin kotona käytettävät vessa paperit,hykienia tuotteet ym.että se siitä ruoka höpinästä paarissa munkki kahvi 3 euroa et siinä vertaat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalistaruokaa on kuitenkin joillakin vara sotkea älyttomästi.
Ruuan hinta muodostuu pääosin valmiusasteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri ostin 5kg perunoita 2 eurolla. Mutta keskimäärin kallista se on. Ihmetyttää lounasruuan hinta, 7e. Kyllä se työttömän ruoka on perunoita, jauhelihaa ja itsepoimittuja marjoja. Ei ole varaa sisäfilettä ostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

eihän täällä maapallolla valmistettas tai tuotettas mitään jos se pitäs tehä työttömän päivarahojen mukaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin ihmettelet 7 euron lounas hintaa kai sinne pitää palkka keittäjille maksaa.minä taas ihmetteen miten ne pystyy tuhon hintaan tekemään sen jos siellä keittiössä on esim viisi valmistajaa niin pitää niitä lounaita myydä iso määrä jotta kattaa kaikki kulut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lounastarjoilua voi pitää pienellä henkilökunnalla, ei siihen tarvita kokoarmeijaa.
Työvälineet, suunnitelmallisuus ja kätevyys riittää ja edulliset, mutta tuoreet raaka-aineet ja asenne ;vain parasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ruoka siksi kallista kun kaksi suurta kauppaketjua määrää kaikkien elintarvikkeiden hinnat. Viljelijät joutuvat taipumaan kauppaketjujen hinnoitteluun, ota tai jätä menetelmällä. Elintarviketeollisuus samoin. Hintoja joutuu polkemaan alas, että saisi tuotteensa markettien hyllyille. Varsinkin marketeissa myytävät taloustavarat jotka ovat tuontitavaraa suurimmaksi osaksi, osassa on jopa 40 prosentin kate. Kyllä kauppias ottaa oman siivunsa tavalla tai toisella. On varaa laittaa tavara 15 prosentin alennuksella myyntiin, silti kauppiaalle jää vielä 25 % voittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mailman ruuan kulutus kasvaa 25 vuodessa 70% ja pelto pinta pienenee maapallolla koko ajan ilmaston muutoksen ja asutuksen kasvun vuoksi elikkä meitä on täällä joku nälkänen lisää 25v kuluttua elikkä jokainen tajuu miten hinnalle käy.minun tilan jatkajat voivat valita kelle myyvät tuotteen ja hinnat tulee oleen monin kertaset mitä nyt kyllä hursteilla tulevaisuudessa ruoka jonoja piisaa valitettavasti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruskon CM nosti maidon hintaa 15%, tuosta vain, ja hinnat ovat muutenkin nousseet kaupassa remontin jälkeen. Itse kävin vastavetona ulkomaanmatkalla Haaparannassa. Ruokaakin ostin, €80 edestä. Olisivat maksaneet Oulussa halvimmillaan €120. Osa tuotteista on siellä kalliimpia, osa halvempia. Valikoiva säästää. Niin, Iissä oli 95-oktaaninen 10c halvempaa per litra kuin Oulun paras hinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle tulee haaparannan Coop-marketin ja Ica- marketin mainokset joka maanantai sähköpostiin ja tiedän hintatason. Voisitko ystävällisesti kertoa mitä olet valinnut ostoskoriisi, kun minäkin kuljen aika-ajoin haaparannassa. Minun hintavertailussa mehuja limsoja, olutta ja viiniä lukuunottamatta kaikki muut elintarvikkeet ovat huomattavasti kaalliinpia suomeen verrattuna. Sen huomaa myös, kun käy tornion prismassa ja lidlissä. Asiakkaista suurinosa on ruotsalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi meillä on saksalienen LIDL, josta saa laadukasta ja kohtuullisen edullista ruokaa meillä duopoli Suomessakin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikka niitä litlejä tulis joka kylään niin sillä ei ruuan hintaan mitään vaikutusta.ruuan hinnat seuraa mailman ruoka markkinoitten hintaa suomalaisten ruoka ostoksilla ei mitään vaikutusta ruuan hintaan.meitä on täällä suomessa vain pienen kaupungin verran että laskeudu maan päälle siellä peräkylällä sinnekin kylään misä kotia pidät jo rahti kulut niin isot etteivät rupea edes kauppaamaan sitä.tällä hetkellä kanasta akuutti pula suomessa ja ulkomaat ei rupee myymään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monet köyhätkin ovat Suomessa ylipainoisia, joten on heillä ollut varaa ostaa ruokaa jopa yli tarpeen. Terveellinen ruoka on edullista: puurohiutaleet, kaali, juurekset, soppaliha, banaanit ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhanse,kun valtaosa tuodaan ulkomailta!! Do,dit,done pihvejä saa vain Etelä-Amerikasta.
Lihasyyt ovat ,kuin tulitiukkuja.
Markettien tiskiltä saa vain "kumimattoa",jotka on pakko pariloida Well doneksi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppoja on lähellä, joten olen valinnut strategiaksi käydä iltalenkillä ja kaupassa samaan syssyyn. Miksi?

Ensinnäkin: Ostan pakastettuja vihanneksia, mutta vain käytön mukaan. En hamstraa omaan pakastimeen. Sähkö on kallista. Ei jää hukkapaloja, kun kaikki on kuorittu ja pilkottu pussiin.

Näkkileipää!

Ilta-alennustuotteita harkiten seuraavan päivän annoksiin.

Soijarouhe korvaa lihat. Käy kaikkeen. On halpaa. Ei pilaannu.

Leivän päälle ei tarvitse rasvaa, kun laittaa ohuen juustoviipaleen.

Puuropaketti on aina hätävarana.

Pakastekalaa ei tarvi käsitellä, vain valmistaa sopiva määrä.

Vanha kahviperinne maalta: aamukahvi, päiväkahvi ja tarvittaessa iltakahvi. Ei ole koko ajan keittimessä kuten naapurilla. Teepussin käytän aina kahteen kertaan.

Ruokajätettä ei synny, kun on tarkkana. Kukkarokin kiittää!

Omat valinnat ovat kaiken a ja o, kun haluaa säästää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siis ihme, jos Nato-jäsenyyden kannatus hiipuu, kun natotuksesta tulee jano ja juoma on kallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut