Aloita uusi keskustelu

Kallis ruoka suomessa !

Aloittaja: Kotimaa 19.4.2017 18:42

Tänä aamuna oli Mtv 3 ,sella haastateltavana tietokirjailija jonka nimeä en kerennyt ohjelmasta näkemään ja joka oli kirjoittanut uunituoreen kirjan suomen kalliista ruoasta , hän ihmetteli syystä myös politiikkoja
jotka eivät ota aihetta esille istunnoissaan ! Tämä niinsanotun halpuuttamisen aikanakin on ruoka kallistunut 0,5 % ja hän sanoikin että kauppa on liikaa keskittynyt suomessa ja kilpailua on liian vähän kahden ison kauppaketjun hallitessa markkinoita ! Näistä poliittisista päättäjistäkin on liian moni kauppaketjujen hallinnossa ja lautakunnissa päättämässä asioista ja siksi myös taitaa olla kiinnostus vähäistä ottaa tätä aihetta esille eduskunnassa ? !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 232 viestiä

Kohta on kallista, tulee katovuosi, pelloista ei saada mitään. Ulkolaisella potulla ja jauhoilla revitään älytön hinta. Se on tämä kysynnän ja tarjonnan laki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maksukyvyn mukaan. ei se ulkolainenkaan halua peltoon jättää viljojaan mätänemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole kallista ruoka Suomessa. Köyhilläkin on varaa syödä itsensä pullukaksi, esim. leipäjonoissa ihmiset eivät ole ollenkaan nälkiintyneen näköisiä. Kaupassakin lapsiperheiden kärryt on täynnä sipsiä, limukkaa, eineksiä, pullaa, munkkia, pizzaa yms. Kallista ruokaa löytyy fine dining ravintoloista, ei muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei ole,kun viittii tsekkailla juttuja. Kinkit myy Riisiä 10,- plus keitettyjä juureksia 10,-/huki!!!!
Tee ite 1/10 hintaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Suomalaisia huiputettiin liittymään EU:hun, kun luvattiin, että ruoka halpenee. Toisin kävi. Tässä toteutuu parin tuhannen vuoden takainen ennustus, että ruoka maksaa kohta miehen päiväpalkan verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EI ihme jos ruoka maksaa maltaita kun katsoo ruokakauppojen valikoimaa josta puolet on sellaisia materiaaleja joit tavallinen ihminen ei koskaa osta . Jättämällä nämä pois valikoimista hintaa voisi pudotta puolella jas ijottamall tutteet erikoisliikeissiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri se on Lidlin vahvuus, että on jättänyt valikoimista pois tyhjänpäiväiset marginaalituotteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juurikin näin koska jemmari on tottunut teurasjätettä syömään. mutta ihan rohkeasti vaan kauppaan ja kokeilemaan. minäkin ostin eilen 98 prosenttista naudan suolattua sisäpaistia. hyvää oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haukut maanviljelijöitä ja jemmareiksi nimittelet. Ei ole maatalousyrittäjä joutunut teurasjätettä syömään, olemme aika pitkälle omavaraisia ruuan suhteen. Meidän ei tarvitse osaa kaupasta lihaa, meillä on omat pakastimet täynnä omaa itse tuotettua lihaa. On kuule hyvää mm. palvattuna. Säälittää raukat poloset jotka lidlin lihoja kehuvat mutta kun eivät ole koskaan parempaa saaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ainiinhän se olikin. hirviporukoissa ylimiehitys ja jokainen paisti sekä siika järvestä saatava sinne omaan pakkaseen ilmaiseksi toki. kuten kaikki muukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläpä sotke katkeruuttasi hirvi ja kala hommiin. Sinullakin niihin tasapuolinen oikeus, kunhan maksat omat velvoitteesi, niinkuin muutkin. No, tuo ostamasi lihaköntti on varmasti hyvää , mutta Suomalainen liha antaa vielä karstakuopan suullakin tuon 98 prossaa lisäenergiaa , joten sillä rahansäästöllä häviää rantehommissa pari mottia valmista tavaraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sua on kyllä potkittu vissiin maatalouden puolelta päähän kun noin katkera oot maataloutta kohtaan.mikset mene hirvi porukkaan tai rupea kalan pyyntiin ite meri on tuossa vieressä.ja mitä tulee hirven pyyntiin niin omilla mailla me niitä hirviä kytätään ei sinun hermot taitas kestää hirvi porukassa kun noin katkera olet nehän härnäis sua koko ajan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruoka halventunut jatkuvasti 1995 lähtien, yhdestä asiasta sen huomaa aika hyvin, 1980 -luvulla oli omakotialueilla melkein joka pihassa jonkinlainen peruna- tai juurespelto, ei niitä enää näe. Ja kato kaduilla ympärillesi, ei niitä liikalihavia paljoakaan 1980 -luvulla ollut, entä miten on tänä päivänä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

politiikot on tunnetusti suoraan sanotusti roistoja mutta ruoka on suomessa tosi hyvää liha maito kohtuu hintaista perunat kaikki juurekset sipulit tosi hyviä suorastaan halpoja tämä ei ole roisto politiikkojen ansiota vaan viljelijöitten jotka yrittää saada työlleen vähän tulosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hintaeroa. Kävin viinerikahvilla Zeppeliinissä. Itse tiskiltä haettuna 4,35€
San Fernandossa Espanjassa pöytään tarjoiltuna samanlainen 2,05€.Las Palmasissa kahdet kahvit kolmella viinerillä 4,00€

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Uusi alkoholilaki lisää juomista?

129 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Palvelusetelit tukemaan eläkeläisten hyvinvointia

Ohitit sen jälleen. Miten et itse sitä huomaa? Työeläkkeet eivät ole tukia kuten Kelan maksama työttömyysturva, asumistu... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.6.
Jari on tauolla. 26.6. - 1.8.

Naapurit

27.6.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut