Aloita uusi keskustelu

Kallis ruoka suomessa !

Aloittaja: Kotimaa 19.4.2017 18:42

Tänä aamuna oli Mtv 3 ,sella haastateltavana tietokirjailija jonka nimeä en kerennyt ohjelmasta näkemään ja joka oli kirjoittanut uunituoreen kirjan suomen kalliista ruoasta , hän ihmetteli syystä myös politiikkoja
jotka eivät ota aihetta esille istunnoissaan ! Tämä niinsanotun halpuuttamisen aikanakin on ruoka kallistunut 0,5 % ja hän sanoikin että kauppa on liikaa keskittynyt suomessa ja kilpailua on liian vähän kahden ison kauppaketjun hallitessa markkinoita ! Näistä poliittisista päättäjistäkin on liian moni kauppaketjujen hallinnossa ja lautakunnissa päättämässä asioista ja siksi myös taitaa olla kiinnostus vähäistä ottaa tätä aihetta esille eduskunnassa ? !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 267 viestiä

Kala ja juusto muissakin maissa aika hinnakasta. Huomasin että siellä asiakkaat vähemmän ostivat juuri noita. Korvasivat em. joillakin muilla valmisteilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MItä? eikös sen pitäisi halpaa olla, koska ruoka tuotetaan siellä missä se parhaiten kannatta. Näin "konisi" Paavo Lipponen silloin kun akiteerasi Euroopan Unionin puolesta ja suomea helvetin esikartanoille. Nyt ei Paavo ole kommenttejaan Unionista antanut . . . lienee varsin tyytyväinen lopputulokseen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt ne totuudet tuli ruuan hinnasta esiin suomessa jo halvempaa kun virossa lehessä luki esim voi saksassa 7euroa kilo,ruotsi 6 suomi 4 ja täällä ihmiset sanoo kalleimmaksi ja sama homma oli myös muissa tuoteissa.ja se saksalainenkin,ruotsalainen ja muut eun alueen viljelijät saa myös tuen et siihenon turha selittää mitään ja hinnat vain nousee muissa maissa siellä rupee se uupelo vaikutaan hintoihin.tulevaisuudessa voi 10 kilo ja maito litra 3.hinnoilla ei ole kun yksi suunta ylös päin vaikka tulis 100litliä suomeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Edelleem ruoka on Suomessa verolla.

Englannissa ruokaa ei veroteta. Suomeenkin on tehtävä muutos. Ruuan arvonlisävero on poistettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ja arvonlisäverokertymän alenemisesta johtuen myös sosiaalietuuksia voi täten leikata. Kelpaa minulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuottajat eivät saa juuri mitään maaiman PARHAISTA ja -PUHTAIMPIEN ruoan raaka-aineiden TUOTTAMISESTA mutta KAUPPIAAT vetävät sen ruoan hinna sitten MAAILMAN KALLEIMMAKSI ja tienaavat hirveästi, kyllä on asiat pahasti pielessä Suomessa???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ruoka ei ole kallista kun työttömille muu täyttä paskan jauhantaa meillä neli henkinen perhe ruoka menot 750 viime kuussa että se siitä kalleudesta ei päätäkohen paljon mitään ja sen kun lasket paljonko päivää kohen niin en kyllä kehtais täällä kalliiksi mainostaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no jos se ruoka on jo nyt jollekkin kallista niin mitä luulet sen olevan 10-20 vuoden päästä meinaakko että halpuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruoka on kallista, varsinkin kalan ja kanan hinta nousee kohisten.
Lisäksi huvittaa mielestäni on se, kuinka Suomi ei enää saa periä ns. makeisveroa, joka hetkellisesti pudotti makea herkun hintoja.
Mutta uusien pakkausten tullessa kuvioihin mukaan, niin kappas vaan, hinta noussut entisen ohi ja sisältömäärät pudonneet 10 - 20 g eli se siitä halpuutuksesta ja veroista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mene hyvä ihminen lähimpään pienvene satamaan niin saat ostettua kalaa.meillä ainakin käy kalastaja myymässä kalat kotipihalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveelliset kasvikset ovat Suomessa aivan älyttömän kalliita, joku tomaatti ja kurkku on kesällä suht inhimillisissä hinnoissa mutta kaikki muut kasvikset aivan järkyttävisssä hinnoissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tällä hetkellä ruoka on todella edullista mutta laitetaanpa 10-15 vuotta etein päin niin hinta on noussut huomattavasti syy väestön hirvittävä kasvu maapallolla ja ilmaston muutos isoja alueita jää pois viljan viljelystä jonka vuoksi maat lyövät rajoja kiinni turvatakseen oman väestön ruuan saannin.tiiän jo nyt että tämän päivän hinta tupisijoilla naama kalpenee tulevaisuudessa eikä sitä hinnan nusua pysty millään tuella pitään aisoissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika monella se naama kalpenee, kun tähän asti nälänhätä on aina aiheuttanut sotia, tuskin nytkään mikään on muuttunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se nälän hätä pahenee koko ajan jopa suomessa tulee uupelo joistakin tuotteista.naurattaa jo nyt suomen höpinät muutamasta tuhannesta turva paikan hakijasta ja joidenkin ihmisten katkeruudesta maanviljelijää kohtaan ja heidän saamia tuki euroja kun tulevaisuudessa tänne on tulossa kymmeniä tuhansia turva paikan hakijoita ja lisäksi ruoka lasku tulee tuplaantuun ihmisillä.lisäksi joudutaan maksaan entistä enemmän maatalous tukeja jotta jotku viljelee ja saadaan pysymään hinta jollakin tasolla aisoissa.2007 venäjä löi rajat kiinni eikä myynyt viljaa mailmalle kuivuuden takija niin viljan hinta tuplaantu mailmalla ja tämän teki vain yksi maa tulevaisuudessa niitä rajoja lyö kiinni useampi maa.eivät myy vaikka näillä sivuilla moni niin sanoo että tuodaan ulkomailta.ruottissa jo tätä päivää uupelo kaupoilla myytävästä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se hinta tuplaannu Suomessa, ihmiset käyvät hakemassa ilmaiseksi tarvitsemansa, koska hinnoissa ollaan jo kipurajalla ilman nälänhätää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä nyt tiedä onko kallista. Vehnäjauho 0,40e/kg, kaali 1e/kg, tomaatti 0,80e/kg, juusto 3,90e/kg, peruna 0,40e/kg, kotikalja 0,20e/litra.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on, pippuripihvi kaupassa maksaa 40 e/kilo! On siinä ostajalla maksamista kun lisäksi pitää maksaa maataloustuet lisäksi!
Ja ootteko huomanneet, kuinka sian lylkiluut maksaa järkyttävän paljon, nuo ns. ripsiluut! Paljonko tulee lihakilolle hintaa kun noita ns. halpoja ruhon osia yrittää ruoaksi laittaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ossin tarina

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Oulun autio keskusta

On järkyttävää, kuinka joku ARINA on saanut päättää koko Oulun kaupungin keskustan ilmeestä ja samalla kaupungin kauppa... Lue lisää...
Euroopan matkaaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

14.10.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut