Aloita uusi keskustelu

Ei koskaan enää

Aloittaja: Katkennut miekka Kotimaa 12.8.2017 21:55

Sotia tai sotaa kenenkään kanssa. Kaikkein vähiten itä-naapurin. Eiköhän nuo sodat jo käyty esi-isiemme ja äitiemme johdosta, uhrit antaen. Juhlikaamme 100-vuotiasta Suomea nöyrästi ja kunnioittaen. Me kaikki täällä suomessa, olemme ansainneet sen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 24 viestiä

Jos sallit, tekisin tämmöisen henk.kohtaisen kysymyksen:
Kun joku huitoo niin lähellä sinua, että se saattaa osua etkä voi taakse etkä sivulle astua, nostatko kädet suojaksesi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolestuttavaa. Pietarilaisille ei riitä enää yksi 'saturauhasta'-ketju. Onko sodan vaara siis lisääntynyt, kun propagandaponnistelut äkisti kaksinkertaistuvat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

niinkauan kuin ihminen tallustaa maapallolla on sotia jossain koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reaaliteetti on se, että Venäjä on ottanut aseellisen voimankäytön osaksi geopoliittisten tavoitteittensa täyttämiseen pyrkivää ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Putin ei ole salannut geopoliittisia tavoitteitaan, jotka meille suomalaisille ovat käyneet karttoineen kertomassa kentraali Makarov ja eversti Dugin. Tavoitteena on tsaarin vallan aikaisten ulkorajojen ja suurvalta-aseman palauttaminen Venäjälle siten, että Venäjä olisi edesmenneen Neuvostoliiton kaltainen vaikuttaja. Tällainen tavoite ei sisällä Naton ulkopuolelle jättäytyneiden Suomen, Ukrainan, Moldavian ja Valko-Venäjän kaltaisten valtioiden itsenäisyyttä, vaan ne nähdään osana Venäjän imperiumia.

On siis täysin mahdollista että venäjä hyökkää Suomeen neuvostoliiton jäljissä ja joudumme sotaan. Tämä on realiteetti. Pienen maan paras puolustus on olla läsnä aktiivisesti ja näkyvästi kaikessa kansainvälisessä yhteistyössä EU:ssa ja Naton kanssa. Ainoastaan Naton jäsenyys nostaa venäjän kynnyksen hyökätä Suomeen riittävän korkealle. Venäjä ei ole hyökännyt yhteenkään Nato-maahan, mutta venäjä on hyökännyt Natoon kuulumattomiin naapurimaihin kuten Georgiaan ja Ukrainaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ikinä opi.
Sen on tuhannet kuluneet vuodet osoittanut.
Se vaan on kumma että ristiriitoja kansojen välille aiheuttavat hyvin pieni joukko ihmisiä jotka näin tuomitesevat pelkoon ja kurjuuten kokonaisia kansakuntia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuripa näin - mutta esim. Trump ajaa rauhaa maailmaan uhkaamalla tälläkin hetkellä kahdella sodalla. Venezuelaan ja P-Koreaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelotteet luovat tasapainoa. Meilläkin on armeija, joka toimii jonkinlaisena pelotteena, vaikka onkin puolustusvoimat-nimikkeen alla. Rajavalvonta on jotenkin hupaisaa, pikkupoikien leikkiä. Jos rajan yli todella halutaan tulla, niin rytinällä tullaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta mitä tekee esim. P-Korean johtaja Kim Jong-un. Uhkaa kahta kauheammin Trumppia ja mitä tekee Trump. Uhkaa kahta kauheammin Kim Jong-un'a... Mukavaa rauhanomaista yhteiseloa ja tasapaino säilyy - vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin kannatuskäyrät ovat niin alhaalla että nyt on aika järjestää ainakin pieni sota niiden nostamiseksi. Näin jenkeissä on aina tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tyyne muistaa väärin. Nimenomaan putiinin hyökkäsi Ukrainaan saadakseen kansan huomion pois kurjuudesta jotta kremlin miljardöörit voisivat jatkaa rauhassa venäjän kuppaamista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1930-luvun Saksan suhteen tehtiin se virhe, että sen annettiin vahvistua niin vahvaksi, että sen lopettamiseen tarvittiin kokonainen maailmansota, joka vaati kymmenien miljoonien ihmisten hengen, terveyden ja omaisuuden. -Kuitenkin reaaliteetti oli se, että jos Saksa olisi pysäytetty muutama vuosia aiemmin kun se oli vielä heikoilla, Hitlerin omienkin sanojen mukaan Saksa ei olisi kyennyt mainittavaan vastarintaan vaan olisi antautunut heti.

Koreoiden niemimaalla tilanne on 2017 se, että tästä eteenpäin Pohjois-Korea vain vahvistaa ydinasearsenaaliaan ja kehittää ohjuksia jotka kantavat entistäkin pidemmälle kuin nykyiset. Pohjois-Korean nykyiset ohjukset kantavat vain Guamaille ja Japanin saarille saakka, mutta kehitteillä on jo nyt ohjuksia, jotka kantaisivat Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan saakka.

Edellä kerrottuun viitaten, jos siis emme halua elää maailmassa, jossa pohjois-korealainen versio Hitleristä sanelee muulle maailmalle miten meidän tulee elää, toiminnan aika on nyt. Mitä pidemmälle kansainvälinen yhteisö odottaa, sen heikommaksi muu maailma käy Pohjois-Korean vahvistuessa. Toiminnan vaativa aikaikkuna on sulkeutumassa, ja mitä pidemmälle toimintaan ryhtymistä siirretään eteenpäin, sen kalliimmaksi lopulta tulee päästä eroon Kim Jong-Unista ja hänen diktatuurista.

Venezuela on taantumassa diktatuuriksi. Miksi kannatat diktatuureja? Niistä ei ole koskaan ollut mitään hyvää ihmiskunnalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin tehtiin sillon koska senaikainen Kansainliitto ei halunnut eikä kyennyt enempään. Venäjä suorastaan himosi sotaa. Nämä kaikki löytyy historiasta.

Pystyykö nykyinen Kansainliitto (EU) parempaan? Ei, koska ei ole halua eikä kykyä. Venäjä on taas verenhimoinen.

Kiinassa nouseva nationalismi, USA:ssa ja Venäjällä suuruudenhullut johtajat. Pohjois-Koreassa ja Venezuelassa hullut. Hyvältä näyttää ja Euroopassa ei tietysti mitään hätää. Lähi-idässä odotetaan tilaisuutta, rähäkän alkaessa joku valtio kansalaisineen lakkaa olemasta.

Aloittajan kanssa samaa mieltä, ei koskaan enää. Mutta minkä jälkeen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

YK:n Turvallisuusneuvostossa on kerrallaan yhteensä 15 maata, joista viidellä on neuvostossa pysyvä paikka. Pysyvät jäsenmaat ovat Iso-Britannia, Kiina, Ranska, Venäjä ja Yhdysvallat. Vain pysyvillä jäsenmailla on veto-oikeus neuvoston päätöslauselmiin, ts. jos jokin pysyvistä jäsenmaista ei halua jotakin päätöstä hyväksyä, esitys kaatuu siihen. Viime aikoina esim. Venäjä on kaatanut veto-oikeudellaan kaikki Syyria-päätöslauselmat turvallisuusneuvostossa ja Ukrainaan liittyneen rauhan aloitteen.

Luettelo veto-oikeuden käytöstä viimeisen kymmenen vuoden aikana (käytetty yhteensä 15 kertaa): Venäjä 6 kertaa (Lähi-itä, erityisesti Syyria,Ukraina, tilanne Bosnia ja Hertsegovinassa), Kiina ja Venäjä 8 kertaa (Lähi-Itä), Yhdysvallat yhden kerran (Lähi-Itä).

Venäjä ulos Turvallisuusneuvostosta! Se on masinoitunut ja tukee sotia Euroopassa ja Syyriassa. Tietysti se torppaa kaikki aloitteet rauhan rakentamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono maan pohjoisosassa lumipyryn vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläkkeet

Sopeutumiseläke on vastikkeetonta sosiaalitukea sellaiselle, joka ei sitä edes tarvitse. Lue lisää...
kaketsun kantalffi

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

24.11.

Fingerpori

24.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut