Aloita uusi keskustelu

13. 3. 2018

Aloittaja: Siniristilippu Kotimaa 13.3.2018 14:39
Näytetään 1 - 20 / 27 viestiä

Leningradin äänilevytehdas Kesä 1939

Männiköt jyrkänteillä kihartuvat,
Rajan näköpiiri kapea.
Ota meidät vastaan, Suomi-kaunotar,
Kirkkaiden järvien koristama.

Panssarit jyräävät metsään leveitä aukkoja,
Lentokoneet lentävät pilvien yllä,
Syksyn apea aurinko
Sytyttää tulen pistimiin.

Olemme olleet veljiä voittojen kanssa,
Ja taas kerran kannamme taistelun kautta
Isoisien kulkemia teitä pitkin
Punatähtistä mainettamme.

Paljon on valheita näinä vuosina kasattu,
Jotta olisi hämätty Suomen kansa.
Avaahan nyt meille luottavaisena
Leveän portin kumpikin puolisko!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No juttutupa on valppaana myös näistä päivämääristä.
Ensi vuonna sitten tulee tavisodan alkamisesta 80 vuotta. Siinäpä taas oiva tilaisuus julkaista ja myydä uusia kirjoja, kuin muitakin mediateollisuuden tuoteitta aiheesta.
Nyt olemme juhlineet Suomi 100 vuotta ja kauhistelleet muistoissa 1918 sisällissodan vihatekoja.
Aina on jotain muisteltavia päivämääriä kansakunnan, kuin itse kunkin elämän historiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi viimeisen tutkimuksen mukaan maailman onnellisin kansa.
Kannattaa muistaa myös tämän asian yhteydessä. Mistä olemme selvinneet ja millaisissa olosuhteissa.
Kiitos kaikki menneet sukupolvet kun saamme olla maailman onnellisin kansa ihanassa maassamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan päättymispäivän edelleen hyvin. Sodan viimeisenä päivänä kollaalla ammuin 17 vihollissotilasta ja kun panokset loppuivat, niin yhden päästin päiviltä vielä puuklapilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Talvisotaa muistellaan tarkka-ampujan kertomuksin, uutinen tänään klo 15:09, seur. otsikon takaa juttua:
"Tarkka-ampuja Häyhän kirjanen löytyi - kirjoitti ampuneensa noin 500 vihollista ja kuvailee vakavaa haa­voit­tu­mis­taan".

Muistelen isääni ja äitiäni, ja sukulaisia...ja tarinaa äitin isän hevosen ja äitin sotaan lähdöstä, lähtivät rintamalle yhtäaikaa samalla junalla äitin isän saattelemana joulukuun alussa 1939.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mummu synnytti äitiä pommitusten aikana ja alla kun venäläiset pommitti suomea . Taivaassa on oikea kotimme mutta paha saa palkkansa ja varas .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Sitä ennen tapahtunutta: tunnettu varas Stalin yritti varastaa koko Suomen, mutta ei päässyt edes Viipuriin asti. Silti se piti luovuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, pappa pisti äiskän kans alulle siinä marraskuussa ennen sottaan hevosen kans lähtyä. Oli niin mojovat läksiäiset että tuli het kaksoset seuraavana kesänä! Tuo se päättäjiltä oli sitten haaskausta kun eivät päästäneet Häyhää ennää jatkosottaan. Isä ei ehtiny ihan sottaan mutta on koko elämänsä 80 vuotta ollu valamis sinne lähteen, jos kutsu kävis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häyhä ehti olla tarkka-ampujana vain muutamia viikkoja. 500 ammuttua olisi vaatinut kymmeniä päivässä. Olisi pitänyt maata 24h/vrk hangessa. Montako tuntia päivässä talvella on niin valoisaa, että pystyy ampumaan edes 100 metrin päähän, saati sitten 400 metriin? Kuitenkin hän väitti ampuneensa 25 päivässä. Se edellyttäisi, että olisi 24 niin tyhmää, että asettuisivat samaan aukkoon kukin vuorollaan. Häyhähän ei voinut päivällä vaihtaa paikkaa, olisi tullut nähdyksi.
Ja jossakin välissä piti vielä ampua konepistoolilla ne 200.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3.9.-44 Kemin ja Rovaniemen välillä luutnantti Erik Teromaan johtama kuuden Brewsterin lentue kohtasi saksalaisen 12-koneisen Junkers Ju87 "Stuka"-osaston. Suomalaisten asiakirjojen mukaan Stukat pudottivat pomminsa ja pakenivat takaisin kohti Rovaniemeä. Suomalaiset lähtivät perään ja syntyi ilmataistelu jossa suomalaiset pudottivat kaksi Stukaa ja kolme muuta syöksypommittajaa pakeni jäättäen paksut savuvanat taakseen.
Vuonna 2011 julkaistu Suomen ilmasodan pikkujättiläinen kertoo, että "Ilmavoimien viimeinen ilmavoitto kirjattiin Hävittäjälentolaivue 26:n ykköslentueen ylikersantti Oiva Hietalalle koneena BW-367 ja kohteena Ju 87 Stuka" Ilmataistelupäiväkirjojen mukaan toisen Stukan pudotti Teromaa.
Saksalaisista lähteistä tapahtumasta ei löydy minkäänlaista mainintaa. Mutta löytyy kahden saksalaislentäjän yhtäpitävät kertomukset joiden mukaan Stukat kohtasivat Brewsterit, pudottivan pomminsa räjähtämättöminä ja kääntyivät pakoon koska ilman hävittäjäsuojaa syöksypommittajilla ei ollut mitään järkeä alkaa taistella. Saksalaisten mukaan myös suomalaiset kääntyivät pois joten mitään taistelua ei syntynyt.

Eikä niitä "pudotettuja" koneita ole vielä tähän päivään mennessä löydetty.
Montakohan konetta ne ässät todella pudottivat sodan aikana? Enimmäkseenhän ne "pudotukset" tapahtuivat linjojen "väärällä" puolella. Paljonko niissä liki sadan pudotuksen listoissa on ilmaa? Kuten tässäkin "viimeisessä" taistelussa 2 + 3.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin 10-vuotias ja "evakossa" äitini kannsa, isä oli sodassa. Kävimme päivittäin naapurissa kuuntelemassa uutisia
Radiosta kuulimme rauhan tulleen kovilla ehdoilla. Äitini itki ja olin ihmeissäni; miksi itket, rauha on tullut ja isä tulee kohta kotiin. Mihin kotiin, vastasi äiti, ei meillä ole enää kotia. Suomi oli rauhanneuvotteluissa menettänyt suuret alueet ja niin meni meidänkin koti. kuten satojen ja tuhansien muiden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainaisen idän uhan torjunta. Muistutan lapsiani, että vaara torjuttiin silloin mutta pelko uusinnasta on aina pidettävä mielessä. Kiitos kansan pelastajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Join leivoskahvit ja mietin, että on hienoa, että Suomi säilyi itsenäisenä Toisen maailmansodan myllerryksessä. Kiitos veteraanit, lotat ja kotirintamaa pystyssä pitäneet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sininen taivas ja järvet valkoinen lumi ja pilvet. Suomen tähtitaivas . Mitään kauniimpaa. Ryöstöretkeilevät taas itämaat. Josko Jeesus auttaisi jälleen !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan keski- ja länsiosassa, Etelä-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

322 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Minä jäin orvoksi kolmen vanhana. 10-kesäisenä myin käpylehmiä, joilla tienasin sievoisen summan. Pääsin peruskoulusta j... Lue lisää...
Kaikki pystyvät jos ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi