Aloita uusi keskustelu

Tivolissa käyminen kallista lystiä

Aloittaja: Tuntematon Hinta ja laatu 30.5.2013 17:08

Käytiin Suomen Tivolissa lauantaina. Kovin tuntuu olevan kallista lystiä tuo hauskan pito. Kun ostaa lapsille rannekeen ja syömiset päälle, niin hintaa kertyy aika tavalla. Osa laitteistakin tuntuu olevan siinä kunnossa, että ovat parhaan päivänsä nähneet. Mutta mistähän johtuu se, että useimmat työntekijät tuntuivat olevan kuin ikänsä vääryyttä kärsineitä. Osa ei tuntunut ymmärtävän suomea lainkaan osa puhui hyvin huonosti. Eikö tällainen ole jo turvallisuusriski? Vain muutamalla laitteella oli joko suomalainen tai suomea puhuva ja ymmärtävä työntekijä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 12 / 12 viestiä

Osa henkilökunnasta oli tosiaan aika happaman oloisia. Yhdeltä kysyin, että onko pomppulinnassa tilaa? Lippumies kysy että mjita tuo oikkein tarkoittaa? Niin, että sopiiko vielä lapsia pomppinmaan..? Mjita ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua ei niinkään se rannekkeen hinta hetkauta millään tavalla, sillä tokihan tuollaisen sirkuksen pyörittämien maksaa. Mutta ne muut hinnat ovat kyllä suolaisia. Omat eväät kannattee ottaa mukaan, jos ei halua maksaa ylihintaa. Mutta se mihin kiinnitin huomiota oli se sama minstä aloittajakin mainitsee. Ts. hymy ja tervehtiminen ei kuuluu henkilökunnan "perustarpeisiin". Ottivatpa lipun tai katsoivat rannekeen lapselta tai aikuiselta, niin sama yrmeä ilme useimmilla. Suomen kielen taitamattomuus on silmiin pistävää. Kysyttiin vastaan tulleelta henkilökuntaan kuuluvalta (kahdelta) henkilöltä WC:tä, niin olkapäitä vain kohottelivat ja menivät omia menojaan. Ei oikein osoita palvelualttiutta, eikä tivolin johdolta asiakkaitten arvostusta se, että palkataan asiakaspalveluun ihmisiä, jotka eivät osaa suomen kieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sinne ole pakko mennä ja voihan sitä ottaa jitakin evästä mukaan paljonko sitä rahaa menikään olisitmennyt sinne positiivisella asdenteella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranneke kannattaa ostaa, jos usemmassa laitteessa usein käy. Ouluun tarvitaan kiinteä hyvipuisto. Tivoli on liian vähän aikaa paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliit systeemit, ylläpito, kuljetukset, henkilökunta. Homma ei pyöri pikkurahalla. Jos olisi halunut jostain säästää niin ainahan voi ottaa omat eväät mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kävelyllä oon siellä käynyt, ja jätskiä syömässä. En oo enää siinä iässä että laitteet kiinnostaisivat, joten hinnoille on ihan sama. Maksakoot vaikka 20 €/ laite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuo näytä olevan kaikille kallista. Rakennusliitto osasto Oulu 059 tarjoaa taaskin jäsenilleen etuja. Tivolista ja sen laitteista, en pysty mitään sanomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en ole koskaan tivoleissa saanut rahaa kulumaan mutta ravintolailtaan saattaa mennä yllättävän paljon rahaa.
Nykynuorisolla on rahaa kun pelkkä festivaalilippu saattaa maksaa 100 euroa ja siihen päälle matkat,yöpyminen,ruoka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole tullut käytyä tivolissa vuosiin...
Parempi mennä kunnon huvipuistoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman huomion teimme mekin. Työntekijät ovat joko virosta tai puolasta tai venäjältä. Näin ainakin sanoi yksi harvoista suomalaisista laitteen hoitajista. Onkohan syynä tuo kiertämisen raskaus ja huonot palkat kun ei suomalaisia työntekijöitä tunnu olevan montakaan. Olen kuullut, että mm. tivoileissa maksetaan puolet palkasta päivärahoina. Onkohan se edes laillista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokemuksesta voin sanoa, että palkat ovat todella olemattomat. Palkka muodostuu pohjarahasta, joka on hieman päälle 700 euroa ja loppu maksetaan päivärahoina. Mutta yllätys yllätys. Päiväraha osuus on vain puolet tehdyistä työpäivistä, joten kuukausi palkaksi tulee 1200-1400 euroa miinus verot tuosta pohjarahasta. Työpäivät ovat viikon loppuisin 11 tuntisia ja arkisin 6,5 tuntisia. Muuttojen osalta voin todeta, että silloin tehdään töitä kellon ympäri niin, että työtunteja kertyy moninkertainen määrä tavallisiin työpäiviin verrattuna. Yleensä purut tapahtuvat öisin ja liikkeelle lähdetään seuraavana päivänä iltapuoleen. Mahdollisuutta nukkumiseen ei ole, vaan väsyneenä rattiin isojen ja raskaitten lastien kanssa. Mitään lisiä ei tunneta, eikä ylityökorvauksia. Vapaa päiviäkin kertyy vain kaksi kuukautta kohden. Kahtena vuotena olin mukana ja se opetti olemaan menemättä tekemään ilmaista työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut