Aloita uusi keskustelu

Suomalainen liha ja ruoka on parasta

Aloittaja: Suomalainen ruuankäyttäjä Hinta ja laatu 8.11.2017 00:28

Täällä on lokakampanja Suomalaista lihaa kohtaan. Jos haluatte syödä ulkomaista lihaa, siitä vaan. Minä suosin Suomalaista, koska olenhan Suomalainen. Sitäpaitsi Suomalainen ruoka on maailman puhtainta ja parasta. Jotka ovat eri mieltä, mars ulkomaille tai lidliin. Ihmeellinen lokakampanja Suomalaista ruokaa ja lihaa vastaan. Mitkä ovat tarkoitusperät ? Arvannette ilman sanomistakin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 129 viestiä

Ei ole. Kesällä juurekset ja marjat on Ok, mutta muuten syödään huonoa ruokaa ja jätettä ruoan muotoon jalostettuna. Suomeen on hankala saada hyvää ruokaa olosuhteiden ja pitkien matkojen takia. Lämpimissä maissa saadaan aina hyvää ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä saat suomalaista ruokaa.lueppa pakkauksia ja siitä alkuperää
.kaikki on tehty kiina tai viro tms
Älä ole lintukodossa
Lue vaikka kotimaisen ison leipomoketjun paketistA niin lukee että taikinat tehty virossa ja pakasteena tullut suomeen
Siis vain paistetaan suomessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo, kyllä suomalainen liha on ihan hyvää, mutta harvassa on kokonaan suomalaiset tuotteet. Joku työvaihe on tyypillisesti tehty etelä-etelä-Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä miten sitä katselee miltäkin
Kantilta.
Hyvin nuo ihmiset hengissä pysyy pitkin maailmaa kun on ruokaa mitä syödä.
Kyllä täälläkin on parantamisen varaa,
Joka kerta kun tulee eläinrääkkäys
Juttuja niin kasvisruokaa syödään yhä enemmän ja hyvä niin,
Ei tarvi ihmisten takia kärsiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaista karjaa syötetään osaksi geenimanipuloillulla soijallla, joka on 90% todennäköisyydellä peräisin Argentiinasta. Jokainen voi halutessaan tutustua siihen, miten siellä soijapellot myrkytetään glyfosaattia ja muita syöpää aiheuttavia myrkkyjä sisältävillä torjunta-aineilla. Peltojen läheisyydessä elävillä ihmisillä on moninkertainen määrä syöpätapauksia ja muita kroonisia sairauksia muuhun väestöön verrattuna lentoruiskutusten vuoksi. Tietoa löytyy paljon. Toki täällä on myös esim. Snellmannin lihatuotteita, joissa karjaa ei ole syötetty gm-rehulla. Tästä syystä suosin Snellmania tai luomulihatuotteita. Maku on aivan toista luokkaa luomulihassa.

Suomalainen ruoka ei todellakaan ole maailman puhtainta. Samoja myrkkyjä täällä kylvetään maahan kuin muissakin maissa, joissa tehotuotantoa harjoitetaan. Kyllä kuitenkin syön mieluummin kotimaisia juureksia ja vihanneksia. Suosin mahdollisimman paljon luomua. Amerikkalaiseen, glyfosaatilla(Roundup) ruiskutettuun gm-maissiin en koske pitkällä tikullakaan. Monsanto ja sen luontoa raiskaavat toiminta onkin sitten oma tarinansa. Tästä löytyy myös paljon tietoa jos jotakin kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Taitaa olla humpuukia moni asia suomalaisen ruuan hyvyydesta.
Tassa esimerkki.
Suomessa mainostetaan etta suomalaista viljapossua.
Mita tarkoittaa sana possu.
Luulisin etta pienta elainta.
Milla muulla se sika kasvaisi jos ei viljalla.
Suomessa teurastetun sian keskipaino 132 kiloa.
Siis mika possu.
Australiassa teurastetun sian keskipaino alle 80 kiloa.
Maistuu ihan erilaiselle.
Mutta suokaa te vaan sita possua ja uskokaa etta on mailman parasta.
Tiedot sian ruhon painosta loytyy netista jos hakee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoita viestino sehän on selvä mitä nuorenpana eläin teurastetaan sen mureampaa on liha ja jos sitä haluat menet vain kaupassa sanoon lihamestarille niin tilaa sitä kyllä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää muistaa myös Suomalainen riistaliha. Näyttelee suurta osaa ruokapöydissä. Sitten ne susi Pulliaisen kaavalemat 10000 Biisonia sinne Vuotosaltaan alueelle. Olisi siinä erämiehille sapuskaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monta talven Espanjassa asuneena voin kyllä sanoa että parempi ja ravintorikkaampi ruoka täällä on kuin Suomessa. Liha tulee Argentiinasta jossa karja laiduntaa valtavina laumoina pampalla vapaana ja luonnontilassa, on kyllä tosi hyvää. Monet muut tuotteet on tuoreita ja laadukkaita,maku toista luokkaa kuin Suomessa. Hedelmät kypsyvät puussa eikä poimita raakana ja kypsytetä kaasulla.
Minkäänlaisia vatsavaivoja ei ole ollut kertaakaan. Suomalaisen ruoan paremmuus on myytti jolle ei ole perusteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä niissä espanjan lomakohteissa se ruoka minun mielestä todella yksinkertasta lohkoperunoita ja pihvi lisäksi vähän vihannesta reunalle ja tätä se on suurimmaksi osakseen kaikissa niissä katuravintoloissa.pihvi kyllä hyvää toki rahalla saa hyvääkin mutta se maksaa äkkiä 80 euroa perheelle.paella oli hyvää.taimaassa todella herkku ruokia sitä voi syödä koko ajan siellä ruuan laitto osataan.lohko pottuja saa joka huoltsikallakin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä laitankin ruoan omassa keittiössä itse. Siinä tulee raaka-aineiden laatu parhaiten esiin. Se mikä ravintoloista saa ei kuvaa paljon mitään, hinnat täällä on 30% -50% edullisemmat. Esim. Naudan filepihviliha 6€ kilo. Kokonainen tuore kinkku 2€ kg

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinä aikoina jolloin voittojen maksimointi on vietävä huippuunsa, pistää miettimään suomalaisen lihan kotimaisuusastetta. Vakuutteluista huolimatta en usko että ihan suomalaista syödään. Alkuperä toki kiinnostaa mutta maku edellä mennään. Suomessa syödään enemmän sitä 100000 litraa lypsänyttä kuin lihakarjaksi kasvatettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi on. Eiköhän syödä sirkkojen sijaan suomalaista lihaa ja varsinkin riistaa, kun sitä vielä on. Kaikki työttömät metsästyskurssille. Nyt tulee hirveä haaskio, kun jänisrutto iskee. Helsinkiin citykanien metsästys päälle. Landella metsäjäniksiä ja rusakoita. Sitten jäniksen nylkemiskursseja ja ruuanlaitto jäniksestä. Aktiivisuuden pitää täyttyä, kun on itse nylkemyt jäniksen, valokuva työvoimatoimistoon riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eteläamerikkalainen pihviliha poistui marketien valikoimista pari, kolme vuotta sitten. Skandaali ei liittynyt Suomeen, vaan piaantunutta lihaa saapui muualle Eurooppaan. Suomalaista naudan sisäfilettä myydään kartellihintaan 29,90€ joka liikkeessä. Brassia sai joskus jopa 19,90€/kg varsinkin juhannuksen sisäänvetoartikkelina. Samalla uusseelantilainen ja aussipihvi on satunnaisesti ollut pakasteena myynnissä. Taustalla saattavat olla EU:n tiukentuneet määräykset?

Typerimpiä ovat marketien 1/2 fileet, jossa huonompi suippo pää myydään marketissa ja paksumpi osa myydään ravintoloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalleinta,mutta ei parasta! Argentiinalinen pihvi ja Italilainen ruoka!!
Paras hiilijalanjälki..........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Italilainen illallinen ilman juomia on PARAS...
Kestää , n. 4-tuntia......

Viikonpäästä Rössypotut tuo saman fiiliksen Sarkassa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi tutkimus osoitti, kuinka metsästäjät ovat lyijyn kantajiaan omassa kehossa. Likköhän vitamiiniä. Pulttipyssyn jäljiltä parasta lihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut