Aloita uusi keskustelu

Seuraava hävittäjä

Aloittaja: 17 800 tuntia lentotiimaa Hinta ja laatu 7.3.2018 18:06
Näytetään 1 - 20 / 30 viestiä

Hornettikaupat on jo aikaa sitten sovittu Trumpin rukousaamiaisilla ja nyt vain harjoitellaan kuten viime viikolla USA:ssa ja nyt tästä päivästä alkaen pari viikkoa Oulussa ja sen ympäristössä miten niillä tulevilla uusilla "valtionvarain hävittäjillä" leikitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miinat takaisin. Ilman muuta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Hornet-kauppoja olisi sovittu Trumpin rukousaamiaisilla. Niillä ei yksinkertaisesti käsitellä tällaisia asioita. Toiseksi: USA:ssa ja Oulunsalossa harjoitellaan vanhalla Hornet-kalustolla, sillä erolla, että USA:ssa kokeiltiin uusien JASSM-ohjusten käyttöä meidän nykyisellä koneillamme. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä seuraavan sukupolven hävittäjähankintojemme kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun amerikkalaiset alkaa tullimaksuilla leikkimään, ei pidä myöskään heiltä ostella lennukkeja, muuten, kuin laittamalla se sama tullikustannus tuontitavaroille.
Ja silloin ei kauppoja tule?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kyllä se Super Hornet tulee varmasti palvelemaan pitempään. Esimerkiksi uusimmalla USA:n laivaston modernisointiohjelmalla tähdätään pitkälle 2040-luvulle. Ongelmahan tietysti on, että se on silti pohjimmiltaan neljännen polven hävittäjä, eikä siitä muuksi muutu vaikka minkä tekisi. F-35:n ongelmana on toisaalta kallis hinta ja yhä jatkuvat erilaiset penikkataudin versiot, jotka tekevät siitä päivä päivältä yhä kalliimman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Portugali- ja Espanja kannattaa Suomen Nato-jäsennyyttä?
Miksihän?? Ehdotuksia?
Kun ,heidän jäsenmaksunsa alenisi n. 5%:ia. Jolla ei saa,kuin pitää lippua salossa.Loput laskua vastaan,josta ei voi valittaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Espanja on lomakohde maa ja turistien ostospaikka missä asuu monia kansallisuuksia. Espanjalla on ihan omat sotavoimansa . Arabit sielläkin riehuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitäis vielä jotenkin ratkaista se ongelma sun postauksen suhteen, että Natolla ei ole jäsenmaksuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sillä ole. Hyvällä tahdolla voi maiden osuuden yhteisistä hallintokuluista laskea "jäsenmaksuksi". Vaikka näin tehtäisiinkin, Nato on mato omenassa -nimimerkki (= Max) kirjoittaa jälleen kerran täyttä soopaa.

Yhteiset hallintokulut ovat nyt 234 miljoonaa dollaria vuodessa. Montenegro mukaan lukien Natossa tätä summaa on jakamassa 29 jäsenmaata, joka tarkoittaa yhtä maata kohden keskimäärin 8 miljoonaa. Maksut on kuitenkin jyvitetty maittain siten, että esimerkiksi Montenegro maksaa vuodessa 450 000 dollaria, Portugal 2.3 ja Espanja 14 miljoonaa. Max on jostakin keksinyt, että Suomen liittyminen alentaisi Portugalin ja Espanjan jäsenmaksuja 5 %, joka olisi niin huomattava helpotus, että kyseiset maat sen takia kannattavat Suomen jäsenyyttä Natossa.

Siis: Maxin laskukaavan mukaan Espanjan jäsenmaksu alenisi peräti 700 000 dollaria ja Portugalin 115 000 dollaria. Espanjan summalla maksetaan esimerkiksi yhden F-18 -hävittäjän vajaan puolen vuoden lentotunnit. Päätelkööt jokainen itse, onko todennäköistä, että Maxin hieno "teoria" tälläkään kertaa pitäisi paikkaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja jos se valitaan, niin suomalaiset vastuussa olevat ovat hulluja. Kylillä jutellaan, että F35 olisi jo valittu. Mikäli juttu pitää paikkansa, niin voidaan alkaa kysellä korruption perään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta on, että F-35 -projektissa on ollut monta mutkaa ja ongelmaa ja projekti on kallistunut koko ajan. Viimeksi muutama päivä sitten uutisoitiin hävittäjän tietokonesoftan kehittämiseen tarvittavan lisää rahaa 16 miljardia dollaria.

Sano siellä kylillä, ettei F-35 -konetta ole vielä valittu. Ollaan vielä siinä vaiheessa, että tarjouspyyntöjä valmistellaan eri konevalmistajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma on siinä,että pitäisi löytää tarpeeksi tyhmä ostaja,joka ei osaa laskea käyttökuluja!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valehdellessaankin kannattaisi pitää jonkinlainen mahdollisen raja mielessä.
Pentti j. Halinen, ilmavoimien ohjaajanuran, geologisten kartoituslentojen ja lennonopettajanuran lisäksi erityistehtävissä Venäjällä, USA:ssa, Kanadassa, Angolassa, Lesothossa ja Burmassa lentänyt jäi aloittajasta kauas. Hänen lentotuntinsa koko uransa aikana oli vain 14500.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän jo tiesinkin. Toki tuolla lentokokemuksella, tuota miestä kannattaa valintaa tekevän porukan kuunnella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taalla Micikanissa on 300kpl. AF-30 havittajaa myynnissa,jiiri asken puretulta Lentitukialukselta!! Eras puolue haluaa rikastua ko. ilmiolla siella Suomessa! Joe ei kaupaksi mene,niin ne Romutetaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on kyseessä Suomen Puolustus, ei minkään puolueen rikastuminen tai köyhtyminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lotinanpellon sotilastukikohta wikipedia . Verrataan siihen mitä tarvitaan unionin puolustukseen. Viipurissa puhuttiin ennen suomea ja Ensossa jne. Älkää olko inhottavia varkaita tulvii maahan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Louhimiehen

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Louhimiehen

Kylläpä nimimerkki Sopotti on ilkeä ja tunteeton ihminen. Paljon pahempi, kuin olen vuosien varrella ajatellut. Empatia... Lue lisää...
Nuorten naisten äiti

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

22.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut