Aloita uusi keskustelu

Kesärenkaiden kulutuspintasuositus..

Aloittaja: Autot 19.5.2017 22:08

"Ranskalainen rengasvalmistaja Michelin sanoo tällä viikolla julkaistussa tiedotteessaan, että renkaita ei kannata vaihtaa uusiin tarpeettoman usein.
Yhtiön sanoo, että se ei lämpene rengasvalmistajien ajamalle uudistukselle, joka vaatisi kulutuspintaan urasyvyyttä vähintään 3 millimetriä nykyisen 1,6 millin vähimmäisvaatimuksen sijaan.
Michelinin mukaan kuluneilla renkailla ajaminen ei ole tutkimusten mukaan pitävästi sen vaarallisempaa kuin uusilla renkailla. Rengasvalmistaja muistuttaa, että renkaiden vaihtaminen jo 3 millin kohdalla kävisi autoilijoille kalliiksi ja kasvattaisi hiilidioksidipäästöjä." uutisoi Tekniikan Maailma
Yllättävä uutinen ja kannanotto verrattuna esimerkiksi normaaliin maamme rengasasiantuntijain/-kauppiaiden suosituksiiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 12 / 12 viestiä

Pitäishän se autokin vaihtaa aina uuteen muutaman vuoden välein. No, älähän mittään. Toimiihan tuo vielä liki kahenkymmen vuoden jälkeenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun mielestäni renkaat pitää uudistaa vähintään kerran vuodessa!
Ja näin turvataan myös minun, ja monen muun työpaikka!
Tiämmä sen jo, että kauppa se on joka kannattaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ite taas vastaavasti haluaisin 6 mm rajan ja yritykseni (pankkitilini) kannalta olisi suotavaa, että renkaat vaihdettaisiin kerran kuussa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ostin halpis renkaat ja olin yllättynyt niiden hyvästä ajo-ominaisuudesta parempi ajaa mitä entinen merkkirengas...saa nähdä miten kestää kulutusta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassa on Miceliinin valmista! Ei kuluneella renkailla ajaminen ole mitenkään vaarallista normaalin vaarojen mitä nyt sattuu.

Mutta se tieltä suistuminen tai vastaantulijan keulaan "mojautus" se on jo hyvinkin vaarallista.

Kyllä 1,6 mm urasyvyys renkaan mittauskohdasta mitattuna on riittävä nopeudelle 100 km/h Rankkasateella on toista Itkos Ensio vainaan neuvo kuului. Jos sataa älä aja sataa!

Renkaiden kulutuspinta renkaan reunalla saa olla paljaaksi kulunutta pintaa 20 - 25 % renkaan kokonais kulutuspinnasta ja esim. katsastuksessa menee täysin läpi.

Täsät aiheesta olen tienpäällä pitänyt palaveria poliisien kanssa. Jopa liikkuva poliisi ei tiedä tuota ja on väittänyt vastaan. Kaivoin hanskalokerosta todisteen A 4 paperilla. Hieman nolona heidän piti virheensä myöntää ja sakkolappu repiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei niitä entisiä liikkuvan poliisin ajoja voi lakkauttaa ja poistaa! Tämä audenssi tapahtui vuonna 2011 Liikkuvapoliisi lakkautettiin 2014 joten ei liene minun syyni jos sinulla ei vielä ikäsi puolesta ole tieliikenne kokemusta ennen vuotta 2011 ;))

Minä aloitin autoilun vuonna 1972 ajanut yli 1300 000 km erinlaisilla autoilla. Rekkaliikennettä harjoitin Helsingin ja Keski-Euroopan välillä lähes parikymmnentä vuotta sekä pitkin eteläistä ja pohjoista suomea. Joten on sitä kieretty muutahi . . . kun tahkoa liiterinperällä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuo 1.6mm on ihan hyvä raja. Kuka suosittelee muka 3mm:n rajaa?

Tietenkin suositus tulee renkaan myyjiltä ja valmistajilta
enimmäkseen näköjään myyjiltä.
Eli S.points rengas-heikki euromaterial vianor teräsrengas
Renkaan kulutuspinnan merkkikin on 2 mm eli joka sitä katsoo
niin vaihtaa renkaat liian aikaisin.
Minulla on vielä 3mm ja menee tämän kesän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä nuo rengasliikkeet ole huolissaan noista liian karheista tien pinnoista ja kulumisurista, jotka ovat monin kerroin vaarallisemi asia kuin kulutuspinnan riittävyys! Hallituskaan ei tee asialle mitään, koska kotimaan kulutus pitää saada nousemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa kaikki kerrotaan toisin ja otetaan ihmisiltä rahat pois hyvä veli verkoston tarpeisiin. Toki ilmasto on meillä vähän sateisempi nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että rengasfirmat ovat rengasratsioissa mukana, miksi poliisi edistää joittenkin firmojen rengasmyyntiä? Saattaa se mittaustuloskin olla siinä rajoilla, ja suositellaan omaa liikettä kaupantekoon. Tästä on puhuttu jo kauan, mutta kukaan ei reagoi.
Paljon on kiinni nopeudesta, milloin auto lähtee vesiliirtoon, se voi lähteä uusillakin renkailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut