Aloita uusi keskustelu

Omakotitalon todelliset kustannukset

Aloittaja: lainan ottaja Asuminen 27.4.2011 11:28

Mitkä ovat omakotitalon todelliset kustannukset 25-vuoden ajalle, kuvitellen että korko on kesimäärin 3,5% tuona aikana ja lainaa on otettu 200000? Mikä on se todellinen summa mitä maksat talosta tuona aikana ja paljonkos se tekee kuukautta kohden? Talona lämmitys on suora sähkö + leivinuuni. Viemäröinti nykyaikainen ja rakennus kesikokoinen ja muutenkin normaali. Piha nurmikolla, ilman mitään erikoisuuksia. Ja lopuksi voi toki arvioida, että mikä voitto tai tappio kun talon myy? 

- Huomioitavia asioita: Laina + lainan korot, remontit/laitteistojen huollot, sähkö, vesi, jätemaksut, nuohoukset, pakolliset ostokset että tulee omakotitaloa pidettyä pystössä. Yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

Korot tiedät itse paljonko menee. Meillä menee 150 neliöisessä talossa sähköön ja läämitykseen 3200 euroa vuodessa, kiinteistövero on 300 euroa, veteen menee 600 euroa. Pihan kustannukset kukkineen ja lannoituksineen yms. on n. 1000  euroa vuodessa. Tähän vielä jätemaksut 200 euroa, vakuutus talolle 400. Tämän lisäksi maksat kaikki korjaukset ja remontit  itse.  Tässä pikkasen osviittaa tulevista kuluista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänpäivän talo pitää päivittää 5 vuoden välein tietotekniikan osalta ja muutenkin talojen elin ikä on paljon lyhempi kuin ennen vain tontilla arvo nousee 40v talo on purkukuntoinen oli se oma/kivilinna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huoneiden koot ja järjestykset ei vastaa nykynuorison mieltymyksiä,vai asuttasko vielä vedettömässä savupirtissä,talläkin saralla kehitys menee eteenpäin kovaa vauhtia,niin pihojen osaltakin toiset haluaa puutarha pihoja vesi altaita kasveineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vastaanpa vastakysymyksellä. Paljonko maksaa auto? Mikä on se todellinen summa mitä maksat tuosta autosta ja paljonko se maksaa kuukautta kohden? Auto käy dieselillä. Huollot pitää tietysti aina tehdä ja renkaat vaihtaa. Konepelti on maalattu eikä siinä ole mitään erikoisuuksia. Ja paljonko siitä autosta saa kun sen sitten myy? Huomioitava kaikki laina+lainan korot, auton huollot, renkaiden vaihdot, pakolliset ostokset että tulee autoa pidettyä liikenteessä.

Tässä on nyt yhtä paljon tietoa kuin sinä annoit visaiseen kysymykseesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja jossainhan on kuitenkin asuttava. Meillä on omakotitalo ja kallistahan tämä lysti periaattessa on, mutta jossainhan sitä on asuttava kuitenkin ja me tykkäämme möllötellä pihalla joten meille ei sovi kerrostaloasuminen tai rivitalon piha ei riitä. Tästä lystistä maksaa mielellään ja joskushan tämä on oma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melko fakiiri saa olla, jos osaa ennustaa hintojen kehityksen 25 vuodeksi eteenpäin. Minulla ei omakotitaloa ole, vaan asunto-osake mutta en todellakaan ole tehnyt laskelmia siitä, mikä on asunnon arvon ja asuntoon käytetyn rahan (=ostohinta, vastikkeet, korot, remontit jne)  suhde 25 vuoden päästä. Enkä ole kuullut, että omakotitalon rakentajatkaan tällaisia kovin useasti laskisivat etukäteen.  Minusta asunnon tarkoitus on olla koti, ei sijoituskohde...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä vastaus jäpikältä. Olen samaa mieltä jokainen asuu omalla tyylillään. Kuka viihtyy kerrostalossa, kuka omakotitalossa jne. Ei niitä pysty rahalla mittaamaan. Jokaisessa asumismuodossa on varmasti omat hyvät ja huonot puolet. Mietin tätä keskustelua mihin ne rahat laitetaan säästöön ja ketä varten. Meillä pitää kaikilla muistaa, että on vain yksi elämä elettävänä älkäämme eläkö sitä niinkuin muuta, vaan niinkuin itse haluamme. Kaikkea ei rahalla saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksat 25 vuoden ajan kuukaudessa 1001,25 euroa. Yhteensä se tekee 25 vuodessa 300374,14 euroa .

Itse laskisin kustannukset suuremmalla korolla. Tuskin korko kovin kauan pysyy näin matalalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli reipas 100000 maksetaan heti kättelyssä pankille + kuukausittain 200-350 € juokseviin kuluihin + remontit, jos aikoo pitää talon kunnossa(katto + putki + kylppäri + maalaus(ulkoa jos/kun tässä tapauksessa laudoitus) / sisältä ) + pakkelit + pienet rempat + pihan laittoa + nuohous + ilmanvaihtokanavien putsaus + viemäri.  Eli yhteensä arvio normaalikäyttäjällä ja nuilla koroilla =  100000 + 600 €/kk = 280000€, tällä summalla asustelet 25 vuotta. 

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä täällä kyselet. Ei muuta kuin laskukone käteen ja laskemaan. Ei se asuminen ilmaista ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pidät talostasi hyvää huolta, et varmasti saa ikinä omiasi takaisin myymällä sen. Eikä sitä pysty etukäteen mitään laskemaan. Et voi tietää esim ruohonleikkurin hintoja ja kustannuksia 20 vuoden kuluttua tai montako ikkunaa hajoaa, tuleeko vesivahinko tai avioero.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulle Stenu voisi esittää oman kysymyksesi. Tämähän on Juttutupa, jossa pitäisi saada jutella kaikenlaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki tuo on suhteessa talon kokoon. Jos otat ison lainan, maksat, kuten jo tiedätkin :), älyttömästi korkoja jne, jne...

Kiinteistövero tulee nousemaan, samoin kaikki jätevesimaksut ym. juoksevat kulut, puhumattakaan lämmityskustannuksista jne..

Itse asun 200 neliön huushollia ja viimeisen kymmenen vuoden aikana asumiskustannukset ovat olleet nousujohteisia vaikka lainaa ei ole ollenkaan.

Mieti tarkkaan miksi haluat sen oman talon. Itse olen luopumassa tästä ja siirtymässä kerrostaloon, isolla parvekkeella ja mukavalla näköalalla. Jos maata tekee mieli tonkia, laitan isot kukkaruukut ja leikin niiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se riippuu täysin sinusta. Jos et tee mitään itse, uusit kaikki koneet huippumalleihin, vs. että pikkuhommat hoituu omasta takaa, eikä koneiden tarvitse olla uusinta uutta. Ylärajaa ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut