Aloita uusi keskustelu

Huoneiston lämpötila, onko 20 astetta nykyinen normi

Aloittaja: hessu Asuminen 6.12.2012 11:24

ainakin Alppilan uusissa taloissa se on. Vanhemmat ihmiset saavat olla sisällä ulkovaatteeisillaan. Onneksi Kreikassa on lämmintä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 61 viestiä

Jos on vain yhteispoisjärjestelmä,niin yhdenki asukkaan sulkiessa esim. pussilla poistoventtiileitä,niin muissa asunnoissa alkaa "vilu kakkappaseen".
Huoneistohtaisissa järjestelmissä poistoilmaa on liikaa,jolloin käy samoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sama havainto.Sillä "nykyisännöitsijöillä" on muut päämäärät.He haluavat edetä tasolle,joss ei tarvitse vastata mistään.Monta isännöitsijää on pitänyt vaihtaa,että meidän yhtiössä on kaikilla hyvä olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoikalle ja vanhemmalle ihmiselle +20 asteen sisälämpötila on liian vähän, kun ilmanvaihto tapahtuu koneellisesti. Lihava ihminen pärjää, koska on hankkinut paksun rasvakerroksen eristeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kai se on ihmisestäkin kiinni, mikä on sopiva lämpötila. Mun mielestä ei oo mitään järkeä kylmettää muita tahallaan.

Esim. vanhempani pitävät lämpötilan siinä 23-26 asteessa ja ymmärrän hyvin miksi. Äidilläni on reumaoireita ja minullakin vähän. Itse en pysty nukkumaan 18 asteessa, se on liian kylmä. Raajat on muutenkin aina aivan liian kylmät, öisin pitää nukkua sukkien kanssa yli 20 asteessakin ja sitten yrittää jalkasilsat iskeä kun on aina sukat jalassa. Inhottavat kivut kylmästä. En saa edes unta alle 20 asteessa, olen kokenut sen viime jouluna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suositus on kai jotain 20-21 astetta. Mutta valitettavasti betonielementtitaloissa se on liian vähän. Toimii ehkä omakotitaloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Arvatenkin teidänkin taloyhtiönne on palkannut konsulttifirman säästämään energiaa. Käytännössä firma säätää talon lämpötilaa 10% pienemmäksi, jolloin energiaa säästyy samassa suhteessa. Kun palkkio määräytyy säästön mukaan, asukkaat maksavat erikseen siitä että palelevat. Näin se homma ainakin meidän talossa meni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisään vielä tähän nimimerkki. "helppoa rahaa" kommenttiin, että usean taloyhtiön isännöitsijät ovat höynänneet taloyhtiön hallituksen hankkimaan kiinteistöön jonkun Ekonor-lämmönsäätimen. Asuntojen lämmöt tämä vekotin säätää automaattisesti pienelle ja isännöitsijät kuittaavat Ekonor-yrityksen kanssa tekemällä sopimuksella rahallisen hyödyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotta koko isännöintialaa ei yhden toimijan vuoksi mustamaalata, mainittakoon, että kyseinen toimija on se Oulun suurin. Taloyhtiön hallitus tekee kuitenkin lopullisen päätöksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä valitetaan liian nopeasti viileydestä. Pitäisi ymmärtää ettei talojen lämmitysjärjestelmät ole niin täydellisiä etteikö joskus ulkoilman kylmeneminen ja tuuli yhdessä koneellisen ilmanvaihdon kanssa alenna hetkellisesti lämpötilaa pari astetta. Eihän siitä ole kovin pitkä aika kun taloissa pärjäiltiin valittamatta pelkästään uuneilla. Parin päivän odotus, ja taas ollaan ihanteellisessa 22 asteessa. Pattereita ei kannata ryhtyä vääntelemään. Normaalivaihteluväli on 18 - 26 astetta asukkaan mieltymyksistä riippuen. Kuumempi yli 26 astetta vie terveyden, mutta alle 18 vain karaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä saada lämpimiksi on niin huonosti rakennettu. Seurasin sitä rakentamista ,eristee oli seinillä kuukausi tolkulla sateessa tulee varmasti myäs home ongelmat esiin ihan lähi vuosina

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poltin pesällisen vuolukiviuunissa, lämpöä +23 sähköpatterit kaikki kiinni olohuoneesta, keittiöstä ja 2 makuuhuoneesta, ilmalämpöpumppu vain "kierrolla". Uuninlämpö riittää kun lämmittää joka päivä reilun pesällisen (riippuu ulkoilman lämpötilasta), sitten kun ulkoilman lämpötila korkeampi (keväällä) käynnistän ilmalämpöpumpun ulkoyksikönkin ja lopetan uunin lämmityksen. Uunin lämpö tosi "miellyttävää" (säteilylämpö?) aivan erilaista kuin sähköpatterin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaistenkin pitäisi oppia pukeutumaan talvella lämpimämmin myös sisätiloissa. On melko kallista ja typerää lämmittää pakkasilla huoneet niin lämpimiksi, että tarkenee t-paidassa. Etelän maissakin on toisinaan talvella kylmiä ilmoja ja siellä on itsestään selvää pukeutua sisälläkin lämpimästi sään mukaan, ei siellä lämmitetä huoneita kesäkuumaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni 20 on hyvä.Makuuhuoneessa mieluusti 18- ihana nukkua raikkaassa.-Noihin kun tottuu,niin enemmän on liian lämmintä.Ja olen niin rikas,että minulla on vaatetta,villasukkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

25 on sopiva, Makuuhuoneessa 20 siinä jo pystyy nukkuun. Jos nuiden alle menee niin on unohtanut pannuhuoneessa käynnin, siihen ei auta kuin puita pesään , ja ootella kun lämpötila nousee. Ei lämmin luita riko. Se on itsensä narraamista jos yrittää kylmissään olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaiselle riittää puita poltettavaksi.Siitä pitävät huolen huonosti hoidetut metsät.Muutenkin ,puuta kasvaa 40 miljoonaa kuutiota yli tarpeemme tällä hetkellä.
Ylivuoteista puuta (2-4v) poltettaessa lämmön laatu paranee.Rakennus insinööri/arkkitehti kirjoitti nauravansa "nollaenergia rakentamiselle".Kehoitti lisäämään nopeasti rakennusfysiologista koulutusta.Itse lisäisin esimerkkinä ihmiselle suositellun kerrospukeutumisen ajattelua asian yhteydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jollakin sitä puuta on, vaan ei meillä kaikilla. Ja mitä sillä puulla teet jos kerrostalokolhoosin betonibunkkerissa asut ja palelet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut