Aloita uusi keskustelu

Hengenvaarallisia Abloy-lukkopesiä

Aloittaja: Huolehtija Asuminen 26.1.2014 11:15

Abloy on tehnyt hengenvaarallisia lukkopesiä.
Pidän huolta kahdesta yksinään asuvasta ihmisestä, joista toinen on 70 v siskoni ja toinen nuorin poikani, joten minulla on avaimet heidän asuntoonsa. Siskostani huolehdin hänen ikänsä vuoksi ja nuorimmasta pojastani vakavan sairauden aiheuttamien muisti- yms. ongelmien vuoksi.
Yllättäen minulla on ollut koko ajan suuria vaikeuksia saada molempien ulko-ovia auki noilla avaimilla, mutta vielä pahempaa on se, että sisäpuolelta noita oveja ei myöskään tahdo saada auki tuolla oven sisäpuolella olevalla vääntönupilla.
Jos huoneistossa tulee jokin hätätilanne, joka vaatii kiireellistä poistumista, henkilö voi jäädä vangiksi sisälle.
Mielestäni nuo Oulun kaupungissa olevat kerrostalot, joissa noita avainpesiä käytetään, on rakennettu 2000-luvulla tai 1990-luvulla... en ole varma.
Googletin abloy-lukkoja ja näyttää siltä, että kyseessä ovat Abloy avaintyypit Sento ja Exec.

Yritin avata abloy:n verkkosivuilta palaute-sivua (”anna palautetta”) kahdella eri browserilla (Firefox, InternetExplorer) ottaakseni sinne yhteyttä, mutta sivu ei avautunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 62 viestiä

Jumitteluun saattaa olla montakin syytä, mutta paras tapa on rauhoittua ja kutsua lukkoseppä tai muutoin asian osaava tarkistamaan tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos lukko jumittaa niin sisävääntönupista sekä avaimesta, ei vika ole lukkopesässä, vaan oven säädössä.
Esimerkiksi oven tiivisteet painaa ovea senverran että lukon kieli jumittaa karmissa olevaan vastaosaan.
Turha lukkoa ja valmistajaa syyttää asennusvirheestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidänkin taloyhtiössä on ikivanhat Abloylukot, jotka jumittavat jatkuvasti. Onneksi nyt järki on otettu käteen ja lukot vaihdetaan. Aiemmin niiden vaihtoa vastustivat juurikin ikä-ihmiset itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Voi lerssi-kulta, ihana kuulla että käyttöohjeet ovat pelastaneet Sinut. Taisit koota Ikean huonekaluja.
Tässä on lerssi-rakas kyse vuokra- ja asumisoikeusasunnoista, joten luonnollisesti käyttöohjeilla ei kannata itseään stressata, koska isännöitsijä/huoltomies osaa hommansa, eikä asukkaiden itse kannata mennä niitä sorkkimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi Huolehtija-kulta, käyttöohjeet löytyy netistä. Asukas itsekin voi tehdä jotain vaikka on vuokra-asunto. Ei tartte olla avuton ja ihmetellä miksi vuokrat nousee. Kumma että luullaan kaiken kuuluvan huoltomiehen/isännöitsijän tehtäviin. Ei kannata olla tyhmä vaikka olisikin vuokralainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko varma, että vika on lukossa. Ovirakenne on voinut "elää" tai saranat ovat voineet väsyä ajan saatossa. Tipauta lukkopesään ja lukon kielen päälle muutama tippa yleisöljyä ja käytä lukkoa muutaman kerran oven ollessa raollaan niin voit varmistua lukon toiminnasta, jos toimii niin vika on oviympäristössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Vinkittäjä nimettömille keskustelupalstoille harvinaisen asiallisesta kommentista.
Koska noiden asuntojen isännötsijät lupasi laittaa lukot kuntoon, en itse lähde niitä enää tutkimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokeile kääntykö avain ja toimiiko lukko kevyesti kun ovi on auki, jos toimii niin
lukkorungon telki ei pääse karmin vastarautaan vapaasti kun ovi on lukittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taloyhtiön velvollisuus on pitää ulko ovi käyttö kunnossa kokonaisuudessaan ,oli vuokra tai omistus asunto .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivoin ylös noiden asuntojen isännöitsijät/huoltomiehet ja soittelin nyt heti arjen saavuttua heille noista lukoista ja tähdensin niiden hengenvaarallisuutta hätätilanteessa.
Uskon että ne heti tarkistetaan ja korjataan, muutenhan joutuisin kutsumaan viranomaiset paikalle.
Aloitin tämän keskustelun sen vuoksi, että vasta viikonloppuna tajusin toimimattomien lukkolaitteiden hengenvaarallisuuden, kun 70 vuotiaan siskoni kanssa emme millään meinanneet taas kerran päästä sisältä ulos kummankaan avaimella.
Tästäkin jutturimpsusta kävi ilmi, että vastaavia ongelmia on muuallakin.
MUISTAKAA, että toimimaton lukkorunko/-pesä on tosiaan hengenvaarallinen, joten ottakaa asia esille ongelmalukon omistavan tutun tai sukulaisen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... anteeksi, tuli kirjoitusvirhe: "kun 70 vuotiaan siskoni kanssa emme millään meinanneet taas kerran päästä sisältä ulos kummankaan avaimella."
Pitää olla: "kun 70 vuotiaan siskoni kanssa emme millään meinanneet taas kerran päästä ulkoa sisälle kummankaan avaimella, mutta vielä pahempaa.... päästä sisältä ulos vääntönuppia käyttämällä"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolehtija 26.01.2014 11:15
******************************
Pudotappa talohuollon postilaatikkoon sellainen "KIRJELAPPU" Ja pyydä huoltaman lukko herkäksi ei niitä kuivuneita lukkoja kovin usein käskyttä rasvata. Jos olet metsä miehiä tai naisia ase öljy on kaiken paras lukkojen rasvaukseen.

Luulisi sen jo huomaa kuivuneen lukon makanismin ovihan pitää iskeä hampaat irvessä lukkoon. Samalla naapuri huoneiston seiniltä taulut / taulu tippuu. Se on niin tippa pari kolme . . . niin lukot liikku ja pelaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän näitä tietäjiä tänne juttutupaan löytyy,joulun alla vaihdoin kaikki lukkopesät tuon vian vuoksi eikä lukkoliike antanut takuuseen mitään,kyllä nuo on maksettava itse,maksaa runsaat 50€ kpl,muutaman purkin tuota lukkoöljyä kulutin vanhoihin runkoihin viisaiden neuvojen tähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osuit Esco naulan kantaan. Täällä kovasti ehdotetaan kaikenlaisten rasvojen käyttöä, lukkolaitteen raplaamista, oven säätöä jne.
Mutta kun on kyseessä vuokra-asunto tai asumisoikeusasunto, ei kai suin päin kannata itse iskeä oveen ja lukkoon kiinni vaan ottaa yhteyttä isännöitsijään/huoltomieheen. Ei rasvaa saa edes laittaa kaikkiin lukkopesiin.
Sitten on nämä juttutupien hauskat veijarit, joiden kommentit palstalla jos toisella on tyyppiä "Kyllä mulla on aina pelannut hyvin", "et ossaa vaan käyttää", jne... hemmoille riittää kun saa vain tekstinsä näkyviin, niin sitä saa sitten koko päivän skiksit ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä vuokra-asunnossakin pistin itse lukkoöljyä jos jumitti. Ei ihme että vuokrat nousee, jos tuollaisen takia kutsutaan huoltomies. Soitat varmaan isännöitsijälle silloinkin kun lamppu on palanut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Merkkinimi" -kultamussukka, Eikö tuo "Soitat varmaan isännöitsijälle silloinkin kun lamppu on palanut?" ole jo aika kulunut sanonta Teillä patoutumien purkajilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa käydä Abloyn nettisivuilla. Sieltä löytyy ohje laittaa LUKKOÖLJYÄ telkiin ja avainpesään. Ei kannata antaa ohjeita, jos ei tiedä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Uusi alkoholilaki lisää juomista?

129 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Palvelusetelit tukemaan eläkeläisten hyvinvointia

Ohitit sen jälleen. Miten et itse sitä huomaa? Työeläkkeet eivät ole tukia kuten Kelan maksama työttömyysturva, asumistu... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.6.
Jari on tauolla. 26.6. - 1.8.

Naapurit

27.6.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut